Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Krotko i tresciwie, mikrofon AKG, karta Audigy 1 - super jest, mikrofon nagrywa bez szumow i dosc glosno

X-fi i AC '97 - porazka, ledwo co slychac

SB 128 - ujdzie w tloku, ciszej niz na A1, ale od biedy moze byc.

Ktos wie skad takie roznice w glosnosci nagranego materialu? Ten sam system, ten sam OS, ten sam mikrofon. Wydaje mi sie, ze stare karty maja jakies wzmocnienie, cos fizycznie wbudowanego w karte, czego nie maja nowsze. Problem jest taki, ze nie wiem co mam wpisac w google, zeby znalezc jakies potwierdzenie czy zaprzeczenie tej tezy.

Oczywiscie ustawienia sa dobre itd. Potrzebuje tego zeby nagrac komentarz do filmow, ktore montuje na pc...

Aha, Creative z racji dostepnosci i przyzwyczajenia. Pewnie inne firmy robia lepsze karty, z tym, ze cena musi byc zblizona, nie dam 600zl za audiofilska (no, pseudo) karte do pc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem problemu... skoro testowałeś na tylu kartach to na czas nagrywania wsadź tą co najlepiej działa... albo 2 zaisntaluj i tą co dobrze nagrywa przyporządkuj tylko do przechwytywania dzwieku z microfonu. Jeszcze na tych cichych możesz poszukać opcji +20 dB boost...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz, nie musisz rozumiec wszystkiego, prawda? :)

Chce zglebic nature problemu i wybrac najlepsza karte. Poki co znalazlem jednego linka w google: http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t16923.html i to tez przez przypadek...

Nie wiem skad to sie bierze i dlaczego tak jest. Chcialbym sie tego dowiedziec i wybrac mozliwie najlepsze rozwiazanie, albo jakis polsrodek, bo rozwiazania poki co nie znalazlem.

Z tego co wiem to Audigy 1 SB0090 dziala w miare dobrze, co nie oznacza, ze żadna inna karta nie dziala lepiej...

A to, ze testowalem na roznych kartach, wcale nie oznacza, ze mam do nich dostep. Poki co pseudo rozwiazanie widze tak:

allegro i uzywana SB090...

Co do opcji to juz pisalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi