jeere Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam serdecznie i przechode do sedna sprawy: Płyta asus p5k procesor: e6750 Wszystko było świetnie i coś mnie zaćmiło i zrobiłem update biosu via windows :( Wyskoczył komunikat o nieudanej próbie i opcje, ponów, rezygnuj. Wybrałem ta drugą. Zawsze myslałem, że po nieudanym updacie winda by sie odrazu zwiesiła a tu pracowała, tak wiec myslałem, ze nie doszło do flashowania. Niestety po reboocie już wiem, że doszło. Próbowałem CMOS i nic. Czarny ekran, ale komp sam sie nie wyłącza po jakimś czasie, nawet działa przytrzymanie power 4sek tak więc sterowanie ATX. Prosze o pomoc, co moge jeszcze zrobić oraz informacje jak ma sie gwarancja do takiego nieudanego zabiego flashowania via windows. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=8234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam, podepne sie pod posta. Na forum wyczytalem ze plyta p5k ( i jej odmiany ) niepoprawnie wykrywaja procka e6750. Nosze sie z zamianem zakupu w/w zestawu. Moje pytanie brzmi jak zrobic update biosu bez flopa poniewaz nie posiadam takowego i nie bede kupowal tylko dla aktualki (chyba ze to bedzie jedyne wyjscie). Czy mozna zrobic bootowalny cd i z niego taka operacje wykonac etc ... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A do zrobienia bootowalnego cd przypadkiem nie potrzebujesz dyskietki z dosem (przynajmniej pod nero)? Tak samo wygląda sytuacja z pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) :arrow: luk1999 Nie potrzebujesz. Wystarczy obaz dyskietki (np. plik .ima <- mozna wypakowac z obrazow z www.bootdisk.com np. przy pomocy WinImage). Mozna tez uzyc wirtualnej stacji dyskietek -> http://chitchat.at.infoseek.co.jp/vmware/vfd.html i przy jej pomocy utworzyc bootowalny cd. Lub tez sciagnac z sieci gotowy bootowalny obraz cd, nastepnie dodac do niego wlasne pliki. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...