-DJ- Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam Was :) Jako, że zaczynam karierę jako forumowicz chciałbym się przywitać :) No więc przejdę do rzeczy...planuje w niedalekiej przyszłości wymianę karty graficznej małym kosztem. Po wstępnej selekcji mój wybór padł na GeForce`a 7600 i w związku z tym mam kilka pytań do Was :wink: 1)Czy karta ta cieszy się dobrą opinią wśród graczy? 2)Czy uzbrojona w pamięć 256mb powinna pociągnąć nowsze tytuły takie jak Test Drive Unlimited czy Colin McRae Rally Dirt na przyzwoitych i zadowalających detalach? 3)Jaką firmę byście polecali: Galaxy może Gigabyte? Inna? 4)GT, GS? Myślę, że póki co nie mam więcej pytań :) Jak jakieś jeszcze mi się "urodzą" to napewno będe się Was radził :wink: Z góry dzięki i pozdrawiam, DJ !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Relo, to na agp czy pcie? Jaka masz reszte sprzetu? No i ile na karte graficzna chcesz przeznaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ta karta jest bardzo dobra, ale teraz za 299zl masz Palita 2600PRO i to bedzie lepsza propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Poszukać nie łaska? <_< » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 7600gs palit sonic albo galaxy 256 DDR3 EDIT: 30, 31, 32 :lol: Edytowane 31 Lipca 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-DJ- Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ta karta to na PCI-E :) A co do budżetu to nie chcę za dużo przeznaczać na ten cel...chciałbym się zmieścić w max 330-350 zł !! Reszta sprzętu jest już widoczna w sygnaturce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Bierz Palit 7600gs Sonic, lub doloz troche i kup 8600gt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) -DJ- Nie opłaca się kupować nowych 7600GT. Używane z gwarancją chodzą po ok. 250-300zł. Ja kupiłem taką kartę za 260zł więc uważam że za tą cenę to b. dobry wybór. Można by dołożyć tą stówkę do 8600gt ale po co. 8600GT wcale nie jest dużo lepszy. Polecam testy na egiełdzie. Ta karta jest bardzo dobra, ale teraz za 299zl masz Palita 2600PRO i to bedzie lepsza propozycja.Przeczytałem testy Chrisa i test na żywo na egieldzie i ten palit nie zachwyca. Poza tym ma ten nieszczęsny sticker więc chłodzenia nie zmienisz bez utraty gwary. Edytowane 31 Lipca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bris Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 -DJ- Nie opłaca się kupować nowych 7600GT. Używane z gwarancją chodzą po ok. 250-300zł. Ja kupiłem taką kartę za 260zł więc uważam że za tą cenę to b. dobry wybór. Można by dołożyć tą stówkę do 8600gt ale po co. 8600GT wcale nie jest dużo lepszy. Polecam testy na egiełdzie. Przeczytałem testy Chrisa i test na żywo na egieldzie i ten palit nie zachwyca. Poza tym ma ten nieszczęsny sticker więc chłodzenia nie zmienisz bez utraty gwary. Da sie go sciagnac tak aby nie uszkodzic plomby :) Wyprópowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) 7600GT opłaca się kupić za niezbyt dużą kwotę. Warto trochę dołożyć moim zdaniem do 8600GT albo 2600PRO. Edytowane 31 Lipca 2007 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 -DJ- Nie opłaca się kupować nowych 7600GT. Używane z gwarancją chodzą po ok. 250-300zł. Ja kupiłem taką kartę za 260zł więc uważam że za tą cenę to b. dobry wybór. Można by dołożyć tą stówkę do 8600gt ale po co. 8600GT wcale nie jest dużo lepszy. Polecam testy na egiełdzie. Przeczytałem testy Chrisa i test na żywo na egieldzie i ten palit nie zachwyca. Poza tym ma ten nieszczęsny sticker więc chłodzenia nie zmienisz bez utraty gwary. No chyba mi nie powiesz, ze lepszym wyborem jest jakis 7600 za 270zl, niz 2600PRO za 299zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Gigabyte to szrot a nie firma imho. Ktoś w łapę dostał i w hipermarketach, sklepach z pc pełno tego chłamu. I sprzedawcy polecają Gigabyte'a. W Auchan/Geant/Carrefour (czy jakoś tak) od groma tego mają w tych 'maszynkach' z bombami z opóźnionym zapłonem aka Feel 500W etc. A lud kupi. Owszem Gigaszmelc ma tam kilka dobrych mobo, które można policzyć na palcach 1 ręki, ale na tym koniec imho. Palit Sonic/Galaxy 76gs możesz wziąć śmiało, ładnie podkręcisz i jako tako gierki będą hulały. W CM:Dirt nie istnieje coś takiego jak optymalizacja, w TDU pograsz sobie spokojnie, choć przycinki możesz mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 No chyba mi nie powiesz, ze lepszym wyborem jest jakis 7600 za 270zl, niz 2600PRO za 299zl :)Właśnie, że powiem :) Każdy gra w coś innego . Mnie interesują wyniki w FPP. Pewnie oglądasz test na egiełdzie. Na razie tylko 2 gry tego typu: Battlefield i CoD2. W pierwszej remis - bez dodatków lekka przewaga 2600 z dodatkami 7600 CoD2 - wygrana 7600 - z dodatkami nawet 11 klatek. Poza tym ten sticker. Ok moża da się go ściągnąć bez uszkodzenia ale ja nie chcę ryzykować. IMHO 7600, 2600 czy 8600 to tak naprawdę jeden.... Zależy w co grasz i do tego dopasuj kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-DJ- Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Właśnie sobie oglądam 7600 na allegro i natrafiłem na moim zdaniem ciekawą ofertę - LINK :) Co myślicie o tym Galaxy? Mam również pytanie dotyczące chłodzenia...jakie byście wybrali: silent czy wentylator? A jak wentylator to fabryczny czy jakiś np. Pentagram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Ja mam podobny sprzęt i z x600 Pro przesiadłem się na 7600GS 256/128 z chłodzeniem Zalmana. W TDU grałem bez problemów, teraz Stalker, niedługo dostanę DiRTa, więc zdam relację. Mój sprzęt: A64 Venice 3k+ @ 2200 Asus a8ne del Kingston 2x512 pc3200 cl3 galaxy 76gs @ faza testów :P mc 350w edit: @ -DJ] - mam identyczną kartę i nawet od tego samego sprzedawcy, jeśli dobrze pamiętam. Kupiłem ją ze 3 msc temu za 379 bodajże. Polecam kartę - cicha i wydajna. Potencjał oc no i vmody :) Edytowane 31 Lipca 2007 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-DJ- Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) wistler dzięki wielkie za opinie :wink: Edytowane 31 Lipca 2007 przez -DJ- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 wistler dzięki wielkie za opinie :wink:Nie ma sprawy, jak znajdę trochę czasu to dam znać co dokładnie z oc i z DiRTem. Na razie jestem na 500/700 @ 620/835 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Właśnie sobie oglądam 7600 na allegro i natrafiłem na moim zdaniem ciekawą ofertę - LINK :) Co myślicie o tym Galaxy? Mam również pytanie dotyczące chłodzenia...jakie byście wybrali: silent czy wentylator? A jak wentylator to fabryczny czy jakiś np. Pentagram?Galaxy robi dobre karty z serii 7600. Najlepiej gdybyś trafił na pamieciach 1.2. Co do chłodzenia to ja kupuję za 59 Arctic Cooling Accelero S2 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=220477 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Za 322zl to troche slaba cena. No chyba, ze koniecznie chcesz nowa karte. Ja ostatnio wyrwalem na licytacji Palita 7600GS 256MB DDR3 prakycznie nowka z dluuga gwara za 219zl. Zadnego stickera nie ma, a do tego to chlodzenie na Palitach jest bardzo ciche. W 2D skrecone na 20-30% wogole nieslyszalne (Zalman nawet jak sie go skreci wydaje jakies dzwieki). Przy 322zl to ja bym nie bral w zyciu dzisiaj 7600GS. Na dniach pewnie bedzie Vmod do 2600PRO, do tego pewnie 8600GT potanieje, bo obecna roznica 100zl nie moze sie dlugo utrzymac. EDIT: Nie wiem czy wejdzie na Galaxy to Arctic Cooling Accelero S2 . Ktos w komentarzach na proline.pl pisal, ze mu nie weszlo, bo te Galaxy sa krotkie i nie dalo rady pozniej wlozyc karty do obudowy :) http://proline.pl/shop.php?prodid=AC+ACCELERO+S2 http://www.frazpc.pl/artykuly/551/AMDATI/R...600/czesc/druga - kolejny tescik. Tego XT mozna traktowac jako @PRO, bo podkrecone PRO nawet wieksze zegary osiaga. Edytowane 31 Lipca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Nie wiem czy wejdzie na Galaxy to Arctic Cooling Accelero S2 . Ktos w komentarzach na proline.pl pisal, ze mu nie weszlo, bo te Galaxy sa krotkie i nie dalo rady pozniej wlozyc karty do obudowy :)Nawet mnie nie denerwuj :) Jak nie wejdzie to pójdzie pod młotek, trudno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zamiast 7600gs lepiej imho wziac 2600pro lub 2600xt, chociaz ten pierwszy osiagnie takie wyniki jak xt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...