orlontko Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 no ja wiem ze 6.1 to zabytek i tego się nie wspiera a szkoda bo super wersja to jest :) ULLISSES mówisz ze import do AQQ jest możliwy ale jak jest np z dalszymi rozmowami które prowadził już na AQQ też będą dopisywane do istniejącego archiwum ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Nigdy nie używałem tego komunikatora. Wyczytałem jedynie w Sieci, że jest wtyczka "Archeolog", która importuje archiwum GG do AQQ. Więcej info szukaj na stronie/forum komunikatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 mimo wszystko Dzięki będę próbował na innym kompie :) swojego nie będę zawalał ciach!łami bo przecież może nie chodzić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Ostatnio zacząłem rozgryzać Kadu (pod windows) i muszę powiedzieć, że spełnia moje wszystkie wysokie wymagania, polecam każdemu przetestować, moim zdaniem to najlepsza alternatywa dla zawiedzionych użytkowników nierozwijanego Konnekta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Pytanie, czy działa Wam GG ?, bo od wczoraj wieczora nie moge się połączyć, jak sprawdzam status serwerów, to wszystkie leżą :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 działa, serwery wszystkie działają: Monitor serwerów Gadu-Gadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Przez parę godzin miałem GG, ale przed chwilą znów padło, a na stronie jaką podałeś mam wszystko na czerwono Status huba: Nie można połączyć się z HUBem 91.214.237.10 2010-05-25 19:24:16 Connection refused port 8074 time 20ms91.214.237.11 2010-05-25 19:24:16 Connection refused port 8074 time 22ms91.214.237.12 2010-05-25 19:24:16 Connection refused port 8074 time 15ms91.214.237.13 2010-05-25 19:24:16 Connection refused port 8074 time 17ms91.214.237.14 2010-05-25 19:24:16 Connection refused port 8074 time 13ms91.214.237.15 2010-05-25 19:24:16 Connection refused port 8074 time 15ms... update właśnie coś ruszyło i mimo, że HUB nie odpowiada to zadziałało kilka serwerów i znów GG działa Edytowane 25 Maja 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Mi nie dziala. Padlo jakos poznym poludnie i tak juz zostalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Ostatnio się dość często sypie to wszystko. Wczoraj parę razy mi wyłączyło, dzisiaj też nie było jakieś 30min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 A wystarczy przejść na XMPP i parę problemów mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Pytanie do uzytkowników AQQ. Aktywne linki z numerami gg nie otwierają sie w aqq dopóki w firefoxie nie przydzieli się im AQQ. Natomiast jak już to zrobiłem to teraz numerek gg otwiera się w AQQ, ale nie można nic napisać (komunikat: połącz sie z serwerem). Ktoś wie jak to rozwiazać? Nie chce za każdym razem dodawać kontaktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Skojarzyłeś AQQ z Firefoxem w ustawieniach AQQ (Ustawienia AQQ | System | Powiązania) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 W Ustawienia -> System -> Powiązania masz oczywiście powiązane wszystko z AQQ (przynajmniej GG)? Upewnij się, że masz najnowszą stabilną wersję (Pomoc -> Sprawdź aktualizacje) - powinieneś mieć wersję 2.2.2.10 - i czy na pewno jesteś podłączony do sieci GG. Podaj przykład strony z linkami GG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Przykład: Aktywny link z numerem gg z aukcji: ORANGE 25 -EXPRES W 30 SEK-7 dni w tyg.24/dobe (1162290028) - Aukcje internetowe Allegro Po kliknięciu w niego ukazuje się niedostępny kontakt o takim numerze i komunikat: Połącz się z serwerem. Mimo, ze w okienku obok gadam sobie z moimi kontaktami. wszystko co napisaliści sprawdziłem - mam najnowszą wersję - w ustawieniach powiązane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 A nie masz może klona wtyczki GG? Sprawdziłem przed chwilą i przez Operę jak i FF, otworzyło mi się okno rozmowy, ale bez komunikatu. Stan kontaktu był niedostępny (wiadomo), do momentu dodania go do listy.. Może jakiś zrzut z FF, AQQ i komunikatem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) Znaczy jak? Mi też sie otwiera okno rozmowy. I też stan niedostępny. komunikat wyskakuje jak chce coś do tego niedodanego kontaktu napisać. Bo jak dodam do listy to jego status od razu widze. Chciałem tylko móc pisać do niedodanego do listy kontaktu :-0 Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 SOA #1. Możesz wykonać Diagnostykę AQQ, a jak nie pomoże, to kanał AQQ Pomoc, jeśli masz konto jabber na serwerze aqq.eu, lub dział Pomocy Technicznej na forum.aqq.eu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek23 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zauważyłem ostatnio(a raczej dowiedziałem się od koleżanki) że kiedy ja do niej pisze to tak jakbym pisał z jakiegoś numeru 800. Ona wybiera mnie z listy kontaktów, pisze do mnie, ja odbieram wiadomość, odpisuje ale to co ja odpisuje nie pojawia się w oknie rozmowy tylko wyskakuje jako zaproszenia do wideokonferencji i otwiera się w zupełnie nowym oknie. Ona ma jakąs starszą wersję gg niż moja(ja mam 10) Nurtuje mnie to więc zrobiłem dziś test jak to jest z kompatybilnością wersji gg. Niby powinno być ok w przypadku pisania pomiędzy wszelakimi wersjami gg ale jest tak: gg 10 i gg 7 niekompatybilne ponieważ mój numer z gg 10 wyświetlał się jako niedostępny w gg 7, poza tym pojawiał się taki problem jak opisuje powyżej gg 10 i gg 8 kompatybilne, wymiana wiadomości normalna, Teraz mam pytanie czy taki test był wiarygodny skoro robiłem go na jednym komputerze używając kilku numerów(czyli tak jakby pisały dwie osoby na dwóch komputerach)? Doradźcie coś ponieważ już teraz nie wiem dla kogo wyświetlam się jako dostępny i mogę normalnie pisać a dla kogo wyświetlam się niedostępny(mimo że jestem dostępny) i normalnie pisać nie mogę. Wiem że starsze wersje gg nie obsługują numerów wyższych niż 17 mln ale jednak w przypadku gg 8 było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Próbowałem wszystkiego i za którymś podejściem udało mi się przejść na inny program niż oficjalne gg. Po odpowiednim dopasowaniu AQQ jest świetne, działa jak burza i zajmuje 5mb ramu nie 150. Ma kilka rzeczy które mi się nie podobają np to, że jest przeznaczone do wielu komunikatorów a chciałbym, żeby nie było tego po nim widać. Ale to raczej kwestia przyzwyczajeń niż wada. Sam program jest b-dobry. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Sysak a próbowałeś Trillian'a? Zauważyłem, że jest bardzo popularny w kręgu użytkowników Neowina. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Ja polecam WTW. Prosty, bez zbędnych bajerów typu gg live itd. Zadowala się 20mb ramu obsługuję GG, Tlena, XMPP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Dzisiaj skapnąłem się, że AQQ pozwala na obsługę czata z facebooka. http://www.facebook.com/note.php?note_id=127798713903470&comments&ref=mf Chyba nie może być lepiej. Ale i tak spróbuję trilliana. EDIT: Obsługuje toto gadu? bo nigdzie o tym info nie widzę na stronie... Edytowane 28 Października 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Nie, nie obsługuje. Generalnie każdy komunikator obsługujący Jabbera/XMPP obsługuje czat Facebooka. Może WTW ? Edytowane 28 Października 2010 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Ja tam polecam Mirandę. Obsługuje bardzo dużo różnych protokołów (w tym gg, xmpp, icq). Ma wręcz ogromne możliwości konfiguracji. Dzięki potężnej bazie wtyczek można przekształcić ją w prężnego kombajna. Ja, jednak, zadowalam się podstawową funkcjonalnością (nic poza obsługą gg i jabbera nie jest zwyczajnie potrzebne). Zużycie pamięci jest niewielkie (kilka, kilkanaście MB). Brakuje tylko wersji na [brzydkie określenie na linuksa]a, ale WINE pomaga obejść ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Porządki w dziale: Odpinam ten temat z powodu braku nowych postów od kilku miesięcy. Ktoś jeszcze używa GG? O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Kadu się liczy? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Kadu się liczy? :P Kadu dużo lepszy od aplikacji GG. Coś w stylu dawnego GG przez co da się spokojnie używać. Szkoda tylko, że nie obsługuje już Facebooka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 To było pytanie retoryczne; GG jeszcze chyba się używa, ale oryginalnego klienta to nie widziałem na oczy od chyba 10+ lat... osobiście używam Pidgina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Ha, ja używam i pisuję z kilkoma osobami też mającymi GG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Ja także używam GG w wersji 7.7.0 (build 3746). I naprawdę mam dużo aktywnych znajomych. Bez problemu mi na wszystkim działa, od Win7 do Win10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...