westsajd Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 a jak wszystkie nie działają to protokół GG nigdzie nie zadziała bez względu czy masz tlena, mirandno i właśnie o to się rozchodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Proste pytanie ;): czy da sie w gg ustawić opis tylko dla tych osób które ma sie na liście ? (zeby opis był niewidoczny dla nieznajomych) Edytowane 5 Czerwca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Sprecyzuj pytanie, bo są w nim sprzeczności - mają widzieć ludzie z listy czy nie? Jest opcja "Pokazuj status tylko znajomym" - znajdziesz ją po kliknięciu w słoneczko ze statusem. Dodatkowo przy każdym kontakcie jest "Ukrywaj przy opcji tylko dla znajomych" i zaznaczenie tego powoduje efekt, jak by dana osoba nie była na liście - w połączeniu z pierwszą opcją powoduje, że taka osoba też nie widzi Twojego statusu. Widzenie statusu i opisu to jedno i to samo, więc jak ktoś nie widzi opisu/statusu, to widzi cały czas "niedostępny" i tyle. W przypadku używania tych opcji, zaawansowane komunikatory raportują, że osoba która dodała Cię w ten sposób do listy, nie ma Cię na liście. Niektóre więc osoby mogą mieć do Was pretensje, że nie macie ich na liście w czasie gdy Wam jedynie chodzi o ukrycie osobistych opisów przed nimi. Bo przecież różne człowiek nastroje miewa i nie zawsze ma ochotę mówić o tym wszystkim na liście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Sprecyzuj pytanie, bo są w nim sprzeczności - mają widzieć ludzie z listy czy nie? Jest opcja "Pokazuj status tylko znajomym" - znajdziesz ją po kliknięciu w słoneczko ze statusem. Dodatkowo przy każdym kontakcie jest "Ukrywaj przy opcji tylko dla znajomych" i zaznaczenie tego powoduje efekt, jak by dana osoba nie była na liście - w połączeniu z pierwszą opcją powoduje, że taka osoba też nie widzi Twojego statusu. Widzenie statusu i opisu to jedno i to samo, więc jak ktoś nie widzi opisu/statusu, to widzi cały czas "niedostępny" i tyle. W przypadku używania tych opcji, zaawansowane komunikatory raportują, że osoba która dodała Cię w ten sposób do listy, nie ma Cię na liście. Niektóre więc osoby mogą mieć do Was pretensje, że nie macie ich na liście w czasie gdy Wam jedynie chodzi o ukrycie osobistych opisów przed nimi. Bo przecież różne człowiek nastroje miewa i nie zawsze ma ochotę mówić o tym wszystkim na liście... Moj błąd, miało być: zeby opis był niewidoczny dla nieznajomych :). Czyli jak dam w słoneczku "Pokazuj statu tylko znajomym" to go bedą widzieć tylko osoby z listy kontaktów i bede niewidoczny dla nieznajomych ? Dzieki za pomoc ;) Edytowane 5 Czerwca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 dokładnie tak. przy tym możesz się ukrywać przed znajomymi jeśli zaznaczysz w edycji danego kontaktu "Ukrywaj przy opcji "Tylko dla znajomych". " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Wielkie dzięki z pomoc Sysak i ULLISSES :). Dokładnie o to mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) w poniedziałek (tj. 30.06) ma wyjść beta gadu 8.0. podobno a być napisana od początku i ma być pod różne os'y i wogóle ma prać, gotować... :wink: link do info: http://di.com.pl/news/21125,0,Gadu-Gadu_80_za Edytowane 26 Czerwca 2008 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Wyszło nowe gg: 8 beta build 5443 http://www.gadu-gadu.pl/beta/ Co nowego w Gadu-Gadu? - nowy, bardziej przyjazny wygląd Gadu-Gadu! - wiele skórek do wyboru - wgrywanie awatarów, zdjęć i obrazków - pomocne zakładki - prowadzenie rozmów z wieloma osobami w jednym okienku naraz - szybkie wyszukiwanie osób na liście kontaktów wg nazwy lub nr GG; przyjazne zarządzanie kontaktami - uruchamianie wielu profili GG jednocześnie - jedno okienko do wielu rozmów – tekst, głos, SMS - nowe emotikonki - automatyczne aktualizacje komunikatora do najnowszych wersji - udoskonalone dobieranie czcionek oraz tła - możliwość głosowania w Gadu Radio - edycja kontaktu z możliwością uzupełnienia danych z katalogu publicznego - jeszcze lepiej zabezpieczone hasło do profilu GG - przyjazne okno rozmowy – łatwo dostępne użyteczne opcje „pod ręką” - ułatwione tworzenie i zarządzanie profilami GG w intuicyjnym kreatorze Nowości techniczne w Nowym Gadu-Gadu: - aplikacja wykorzystuje technologię Qt 4.3 - aplikacja wykorzystuje UNICODE/UTF-8, treści wiadomości, treści opisów, informacje o kontakcie - archiwum rozmów przechowywane jest w bazie SQLite - konfiguracja aplikacji jest niezależna od rejestru MS Windows - użyto LMX, binder XML do C++ - zabezpieczenie hasła przed wykradaniem z pliku konfiguracyjnego i wiele innych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Ciekawe kiedy wyjdzie GG banner killer do tego, bo bez niego ani rusz... ;-) Swoją drogą nawet do bety musiały łosie ładować reklamy. :P Edytowane 30 Czerwca 2008 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 czy mi sie wydaje czy opcja ustawień jest okrutnie ograniczona :angry: mam nadzieję ze to zmienią że będzie sobie można niektóre rzeczy wyrzucić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zainstalowalem, i pierwszy zgrzyt - za nic nie chce mi zaladowac listy z serwera :D Kolejna sprawa, reklamy Nastepna wyglad Na tym zakoncze testy nowego gg i wracam do swojego tlena ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 witam mam taki problem z gg,jak wejde tam gdzie jest wyslij obrazek ,bo mam tam np chyba ze 40 obrazkow animacji to jak wybiore np jakas animacje to tam gdzie sa slowa z tekstem to wybiera mi inny wybieram np jedan jakis tam a tu pkazuje sie inny i tak w kolo macieju ale niektore co wybiore to te same sa wiec co sie dzieje??????za odp z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Czy ktoś mógłby polecić dźwięki i schemat kolorów a'la Vista do GG6.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 No i po nocnych wichurach w całej Polsce padły wszystkie serwery GG :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 No i po nocnych wichurach w całej Polsce padły wszystkie serwery GG :wink: Już działają od jakiś 30-40min choć i tak nie spieszyli się z "naprawą" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Taki problemik: ostatnia siódma wersja gadu nie wyświetla emotek w oknie rozmowy (od razu po instalacji tak było, wyświetlanie emotek włączone), niby kliknięcie na ikonę pokazuje wszystkie emotki ale po wybraniu jednej nie ma go w oknie edycji wiadomości (w treści rozmowy również) wstawia się pusty obszar zamiast obrazka (adresat oczywiście taką ikonkę dostaje poprawnie). Podejrzewam że czegoś brakuje w systemie, tylko czego (Win XP)? Przeinstalowanie gg nic nie daje. Za odpowiedzi typu usuń i zainstaluj aqq, tlen, konnekt itp. dziękuję, musi być to gadu i już, to nie mój komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Dzis z koniecznosci zmiany hasla gg (dosc czesto zmieniam haslo na gg, bo serwery zawsze mieli dziurawe, nie wiem jak teraz ale 3 lata temu mialem liste z numerami i haslami na okolo 10000 kont, wiekszosc 4 cyfrowych ;]) zainstalowalem gg beta i :wacko: Stwierdzam ze gg spadlo juz na samo dno, nie wiem jak ktos moze tego badziewia uzywac... Poprostu tragedia.. GG 7.7 wcale nie lepsze, z 5 razy zmienialem haslo bo wywalalo blad <_< Ciekawe czy kiedys wprowadza SSL, bo testuja juz od 2005r. :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) najgorsze jest to że nieudolność tych idiotów odbija się na polskim internecie, przez dużą popularność protokołu gg jesteśmy skazani na jego korzystanie i świadome narażanie się na konsekwencje, niestety gg jest wciąż rozwijany w złym kierunku i zdobywa jeszcze większa popularność, gadugadu to żenada polskiego internetu. Edytowane 17 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) czyżby GGów.... zaliczyło zonka. Edytowane 4 Października 2008 przez B3niu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 a ta fotka to co ma do tematu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 To samo co ja teraz napiszę :P Wszystkim polecam Tlen :P Na GG się strasznie zawiodłem, no more GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Tiaaa tylko, ze tlen wiecej zasobow zzera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 heh od dzisiaj nie polecam vpx.pl jako hosting obrazków:) samo z siebie się zmieniło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Tiaaa tylko, ze tlen wiecej zasobow zzera Hehe, masz 4GB Ramu i co ? Kompa Ci spowolni XD "zŻarł" mi aż 35mb pamięci, gdy z kimś piszę to procek jest obciążony na poziomie Jednego % , to aż tak duużo ? Tlen , w przeciwieństwie do GG, zawsze się "łączy" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Popieram Stacha :), GG to nie wypał, a nowa wersja (8,0 - wiem że beta, ale działa jakby to co najmniej alpha była) to już milowy krok wstecz. Tlen jest o wiele bardziej dopracowany, można go rozbudowywać zgodnie z własnymi potrzebami i nie jesteśmy skazani tak jak to jest z GG na łaskę programistów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Powiedzcie mi proszę, do jasnej ... co jest grane. Włączam sobie tlena i wyskakuje mi komunikacik o błędnym haśle do naszego kochanego gg. Żeby było śmieszniej to hasło jest poprawne. Na webgadu się zalogować umiem, ale zmienić hasła się nie da bo wyskakuje 'błędne hasło'. W akcie desperacji nawet kliknąłem sobie 'przypomnij hasło' tylko po to, żeby się dowiedzieć, że to, które wpisuję jest POPRAWNE. Wgrałem sobie nawet backup tlena z wtorku i dalej to samo. Może mi to ktoś jakoś normalnie wytłumaczyć? I przy okazji odpowiedzieć na nurtujące mnie od 3,5 roku pytanie (od kiedy mam tlena) dlaczego ta zakała polskiego internetu, jak to jest wyżej w postach napisane, ma u nas taką popularność? Co te wszystkie dzieciaki w nim widzą? Dlaczego pierwszą rzeczą, którą robi statystyczny polski obywatel, który dostaje dostęp do sieci to rejestracja do gg? Dlaczego nie tlen, albo aqq/miranda etc? Albo jeszcze jedno - dlaczego duża liczba osób jest na tyle bezmyślna (żeby nie powiedzieć głupia), że jeśli już korzysta z IM to jest to tylko jeden komunikator, w dodatku ten najgorszy i po jego krachu (co ostatnimi czasy nagminnie się zdarza) nie da się z nimi 'inaczej' skontaktować?... To by było na tyle, jeśli chodzi o moje przemyślenia. Aha i jeszcze jedno - rejestracja nowego numeru nie wchodzi w grę. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy. ________________ Nie aktualne. Naprawiło się. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzinglu Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam, sorki ze zalozylem nowy temat ale zalezy mi na szybkiej odpowiedzi. Mam problem z polaczeniem sie GG. Po reinstalacji systemu (zainstalowalem Black XP v8 remastered edition) wszystko elegancko smiga oprocz GG. Bannery dzialaja ale nie laczy sie z serwerem( nie moge zmienic statusu na inny niz niedostepny). W firewall'u odblokowalem gg, takze powinno dzialac. Gdy wchodze na web gadu tez nie dziala. Klikam zeby sie zalogowac to widac tylko tlo strony a cala reszta znika Dodam jescze ze jest to angielski windows. Prosze o szybko pomoc bo GG potrzebne mi jest do pracy. pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ten program tak ma, proponuję : -Zmienić komunikator -Kupić oryginalnego, nie kombinowanego Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzinglu Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzieki za szybka odpowiedz ale niestety moja praca wymaga ode mnie posiadania windowsa gdyby nie to mialbym linuxa. Mam oryginalnego ale wszyscy dobrze wiemy jaki jest. jezeli jest jakis komunikator, do ktorego moglbym przeniesc moj obecny nr gg i kontakty to chetnie zmienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jest taki, nazywa się Tlen. Masz tam numer GG i Tlen'owski. Spróbuj go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...