Skocz do zawartości
AlienMks

Jaka Karta Na Nowe Gierki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam zamiar kupić nową kartę graficzną do komputera widocznego w sygnaturce. Chcę na to przeznaczyć ok 400 zł. Jaka karta w tej chwili będzie najodpowiedniejszym wyborem ? Może być ze stajni Ati jak i Nvidi więc prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam i z góry dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć mam zamiar kupić nową kartę graficzną do komputera widocznego w sygnaturce. Chcę na to przeznaczyć ok 400 zł. Jaka karta w tej chwili będzie najodpowiedniejszym wyborem ? Może być ze stajni Ati jak i Nvidi więc prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam i z góry dzięki ;)

W tej cenie zapomnij o dx 10

Lepiej kup dobre 7900gs lub 1950pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowszego?? co po tej nowoczesności skoro pozostały z niej tylko skrawki. To co najważniejsze zostało usunięte. Chociażby szyna obcięta o 2/3 to już jest wręcz bezszcelne ze strony NV.

Wydajniejszego?? w czym w dx10?? Napradę wierzysz, że te karty zapewnią sensowną grę w sensownych datalach i rodzialce pod DX10 np Crysisie? A to dopiero pierwsza poważniejsza gra. Kolejne będą jeszcze bardziej wymagające. Te karty obecnie z trudem sobie radzą. Fakt nowe sterowniki nieco im pomogły, ale nie żadnego wielkiego kopa tam nie zauważyłem jak niektórzy krzyczą. Dzięki nowym sterom wkońcu zaczeły jako tako rywalizować ze x1950pr czy 7900gs. Nie czarujmy się wiele więcej już samymi sterami z nich się nie da wyciągnąć. Nie wicskajmy też ludziom kitów, że w kolejnych grach będą coraz bardziej miażdzyć starsze karty. Sterownikami i kręceniem nie da się zastąpić wyciętych jednostek z procesora czy szyny pamięci.

Jednyą z resztą niezbyt dużą zaletą jest cena. I na własnie liczy NV, że ludzie omamieni wizją dx10 za niewielkie pieniądze będą kupować karty, niezwracając jednocześnie uwagi na to co zostało z 8800. Stego co widać polityka jest słuszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj troche o 8600 to sie dowiesz ze przy 1800MHz pamieci odgrywaja coraz mniejsza role, czyli jednak ta szyna nie wplynela bardzo na max wydajnosc ukladu 8600.. Sam chip tez nie jest taki zly. Jest on przystosowany do nowszych gier i zaloze sie ze bedzie w nich lepszy od poprzednikow (i nie mowie tu o dx10 bo tak na prawde do konca nie wiadomo jaki sprzet bedzie potrzebny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie co wy chcecie od tego dx10. Testow nie czytaliscie to i gadacie [ciach!]ly. 86gt w LOST na dx10 przy rozdzialce 1280 smiga calkiem przyzwoicie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli niemasz zamiaru krecic do kup sobie gf8600gt galaxy 600/1600

http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,40801/

tylko bedziesz musial dolozyc 50zl albo poszukac taniej, bo napewno gdzies jest ;p

ps na tym sprzecie to np. w stalkera ciezko ci bedzie grac

Edytowane przez pio_trek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli niemasz zamiaru krecic do kup sobie gf8600gt galaxy 600/1600

http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,40801/

tylko bedziesz musial dolozyc 50zl albo poszukac taniej, bo napewno gdzies jest ;p

Normalnie super wielka wydajnosc... 600/1600.. Porownaj to z Palitem 8600gt (540/1400). Bardzo zaboli 'dolozenie' 60MHz na rdzeniu i 200MHz na pamieciach? Na pewno nie tak bardzo jak doplata 50zl do karty, ktora moze szybko pasc. Jak juz brac cos podkreconego to 8600gts, tylko ze to juz duza cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pio_trek dlaczego ma mi być ciężko grać w Stalkera ? Na moim sprzęcie i do tego jakiś 8600GT ? Chodzi Ci o procesor ? Spokojnie niebawem będzie wymiana na x2 3600 bo już za 200 zł nóweczka więc nic tylko brać. To poradźcie jaką tą kartę wybrać ? A co do proca to brać tego 3600 ? Czy coś innego ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź 86gt palita sonic za 400zl dorwiesz juz nowke. Co do proca.. x2 juz jest taki tani, że grzechem było by go nie brać. Jesli bedziesz krecil to 3600+ wystarczy - nadrobisz to oc. Jesli nie to moze wez jakis wyzszy model. 5200+ moze ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafy to chyba się zdecyduje na 8600GT od Palita ale mam teraz dylemat co do procka. Mam DFI więc 3600 byłby ok bo ponoć nieźle się kręci. Ale chce na to przeznaczyć 200 zł plus to co wezmę za mojego sempa. Więc jaki procek wybrać ? Dobrze robie z tą grafą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi