Skocz do zawartości
flor3k

Wymiana Procka, Płyty Głównej Oraz Grafy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Znalazłem kupca na moje gratki i chciałbym kupić coś nowego, coś dobrego i za małą kasę.

Mój dotychczasowy zestaw to:Procek: Sempron 2400+ Socket APłyta Główna: ASUS A7V880Grafa: Radek 9500 128MB/128bitPamięci: 512MB DDR  GoodRam  400MHzZasilacz: Modecom Feel  350ATX
Narazie myślę o tym procku, wentylator do niego kupie od sąsiada. Ale nie wiem jaką wybrać płytę główną. Może na początek jakąś z zintegrowaną kartą graficzną na socket 939, co wy na to? Macie jakieś propozycje?

Pozdrawiam i czekam na odpoiwedź

Edytowane przez flor3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tj. napisał Bris-DDR1 są prawie dwa razy droższe od DDR2.Głównie dlatego nie opłaca się siedzieć na DDR1.Będziesz chciał dołożyć ramu,i wtedy będziesz żałował,że zostałeś na starych kościach,bo "szarpnie "Cię po portfelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, chyba z robie tak jak mówicie, muszę tylko sprzedać pamięci ram, to procka wezmę raczej Athlona X2 3600+ Brisbane w technologi 65nm. Płyta Główna jeszcze nie wiem, ale może ze zintegrowaną grafą, a pamięci na razie 512MB na jednej kości, później dokupię drugą, pamięci oczywiście DDR2.

co do pamięci znalazłem w sklepie ddr2.pl ciekawą ofertę. 512MB pamięci ram DDR2 za 65złotych :?:

Edytowane przez flor3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi