flor3k Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Znalazłem kupca na moje gratki i chciałbym kupić coś nowego, coś dobrego i za małą kasę. Mój dotychczasowy zestaw to:Procek: Sempron 2400+ Socket APłyta Główna: ASUS A7V880Grafa: Radek 9500 128MB/128bitPamięci: 512MB DDR GoodRam 400MHzZasilacz: Modecom Feel 350ATXNarazie myślę o tym procku, wentylator do niego kupie od sąsiada. Ale nie wiem jaką wybrać płytę główną. Może na początek jakąś z zintegrowaną kartą graficzną na socket 939, co wy na to? Macie jakieś propozycje? Pozdrawiam i czekam na odpoiwedź Edytowane 31 Lipca 2007 przez flor3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oicw Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 W socket 939 się nie pchaj,nie warto.Sprzedaj również swoją starą pamięć.Nie wiem ile masz pieniędzy,ale zerknij sobie na zestawy sysaka(przyklejony temat na górze:"zestawy na lipiec". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 chciałbym zostać na pamięciach DDR i z tego powodu chciałbym Socket 939 bo z tego co wiem płyty na socket AM2 mają gniazda na pamięci DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bris Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgadza sie ale po co chcesz zostawac przy 939 gdy pamieci mozesz sprzedac drozej i kupic DDR2 które są wiele tańsze ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oicw Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Tj. napisał Bris-DDR1 są prawie dwa razy droższe od DDR2.Głównie dlatego nie opłaca się siedzieć na DDR1.Będziesz chciał dołożyć ramu,i wtedy będziesz żałował,że zostałeś na starych kościach,bo "szarpnie "Cię po portfelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bris Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Nie wybieraj platformy pod pamiec ;) Edytowane 31 Lipca 2007 przez Bris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) ok, chyba z robie tak jak mówicie, muszę tylko sprzedać pamięci ram, to procka wezmę raczej Athlona X2 3600+ Brisbane w technologi 65nm. Płyta Główna jeszcze nie wiem, ale może ze zintegrowaną grafą, a pamięci na razie 512MB na jednej kości, później dokupię drugą, pamięci oczywiście DDR2. co do pamięci znalazłem w sklepie ddr2.pl ciekawą ofertę. 512MB pamięci ram DDR2 za 65złotych :?: Edytowane 31 Lipca 2007 przez flor3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oicw Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ze zintergowaną grafiką bierz Foxconna na chipsecie 690.Co do ramu,tak,teraz widzisz jaka jest różnica cenowa na korzyść DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bris Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Jak wyzej, bierz tego Foxconna, dobra płyta a i troche pooctujesz na niej. Pozniej dokupisz jesio grafe, ramy i bedzie wypas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 a zasilacz?? mam Modecoma Feel 350ATX, nie będzie za słaby? hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oicw Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Wywal ten pseudozasilacz jak najdalej. Kup sobie z allegro Delta/fortron(60,50zł)lub jesli chcesz nowy,to Amacrox warrior ,albo chieftec (obydwa w cenie ok 140zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 a ta zasiłka Delta to jaka moc? 350W, 400W czy 450W?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Bierz ta: http://allegro.pl/item217232005_nowy_zasil..._power_ok_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...