pawelekmal Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Chciałem nagrać na płytę dvd dane ważące 4,66 GB. Sądząc, że płyta dvd ma 4,7 GB pojemności, włączyłem nagrywanie w nero, ale wyskoczył komunikat, że nośnik ma za mało miejsca i trzeba włożyć inny. Informacja o dysku w nero pokazuje, że płyta ma pojemność 4485 MB (nie pamiętam dokładnie końcówki). Sprawdzałem płyty verbatim i tdk. Czy nero jest syfne i źle rozpoznaje miejsce na płycie, czy naprawde dvd mają taką pojemność? Da sie nagrać te 4,6 GB na płytkę dvd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Nie da się. Pojemność płyt DVD jest podawana podobnie jak dysków twardych. Musisz podzielić na 2 płyty lub uzyc płyty DVD9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Musisz podzielić na 2 płyty lub uzyc płyty DVD9..czyli Dual Layer (dwuwarstwowych) - jednak te są stosunkowo bardzo drogie, więc jezeli masz możliwość podzielenia na 2 płyty to lepiej kupić 2 zwykłe i podzielić, aniżeli nie dzielić i kupić jedną dwuwarstwową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...