Lysyn Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Najnowszy Everest 4.20.1270 beta pokazuje wielkosc bufora:) Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Najnowszy Everest 4.20.1270 beta pokazuje wielkosc bufora:)ile masz ten dysk, dział poprawnie żadnych stuków itd.... zastanawiam się czy zostawić tego Seagate który właśnie przybył do mnie z serwisu czy wymienić na WD7500AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 ile masz ten dysk, dział poprawnie żadnych stuków itd.... zastanawiam się czy zostawić tego Seagate który właśnie przybył do mnie z serwisu czy wymienić na WD7500AAKS Dyska mam ze 2 miesiace. Dziala jak narazie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 no tak po długich i na szczęście owocnych bojach w końcu mam na razie działający dysk Seagate ST3500320AS - SD15, ciekaw ile będzie działał :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Zawadaki 2 talerze po 250gb ?? w tej 500 ? Po ilu miechach ci padł ? Troche offtopicznie ale : Dorwałem za free nowego Seagate 160G ATA w wersji OEM. I powiem wam ze jeszcze takiego "wibratora" w domu to nie miałem. Everest wykazuje ze jest to 1 talerzówka.... Mam 2 inne dyski 80G oparte na 1 talerzu i nie drgaja prawie wcale... Edytowane 7 Lutego 2008 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Zawadaki 2 talerze po 250gb ?? w tej 500 ?tak 2 talerze 4 głowice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 7200.11 ST3750330AS, 750GB, 32MB Podpiety i testowany na SATA1, z włączoną zworką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Na jakiej płycie głównej ten test? Opisz jak z głośnością. Własnie mysle nad 750ką i myślałem o tej barce albo WDC GP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Płyta główna to..Abit IC7. Niestety o głośności się nie wypowiem, każdy ma inny poziom akceptacji :) Komputer na którym siedze jest na tyle glośny ze dysku nie slysze. Ps.moge zrobic test na plycie z P35 jak ktos chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ps.moge zrobic test na plycie z P35 jak ktos chce. Jak możesz to zapodaj test na P35 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Prosze bardzo. Asus P5K Dlx. Zworka zdjeta. PS.Hyhy przy okazji "odkrylem ze w kompie zony nie usunalem zworki z ST3250620AS" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Warto na dzień dzisiejszy kupić 7200.11 500Gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 A czemu nie miałoby byc warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
znaj Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Może mi ktoś pomóc? Zainstalowałem ten dysk dzisiaj (ST350032AS) i mam fatalne transwery w XP Pro SP2. Płyta Gigabyte P35-DS3R, wpięty pod kontroler JMicron, W biosie włączone AHCI, zworka zdjęta. Podczas instalacji XP-ka musiałem podać sterownik z dyskietki bo instalator nie widział tego dysku. Bios F8 w płycie i wszystkie sterowniki najświeższe, jakie były w necie. Sterownik sata z dyskietki: JMicron Class=SCSIAdapter, DriverVer=09/29/2007, 1.17.28.00. Jedyne rozwiązanie, które przychodzi mi do głowy to podłącznie dysku pod Intel ICH9R zamiast tego JMicron. Co zrobiłem źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Może mi ktoś pomóc? Zainstalowałem ten dysk dzisiaj (ST350032AS) i mam fatalne transwery w XP Pro SP2. Płyta Gigabyte P35-DS3R, wpięty pod kontroler JMicron, W biosie włączone AHCI, zworka zdjęta. Podczas instalacji XP-ka musiałem podać sterownik z dyskietki bo instalator nie widział tego dysku. Bios F8 w płycie i wszystkie sterowniki najświeższe, jakie były w necie. Sterownik sata z dyskietki: JMicron Class=SCSIAdapter, DriverVer=09/29/2007, 1.17.28.00. Jedyne rozwiązanie, które przychodzi mi do głowy to podłącznie dysku pod Intel ICH9R zamiast tego JMicron. Co zrobiłem źle? dlaczego korzystasz z miernej jakości kontrolera JMicron kiedy masz znakomity ICH9 (AHCI) ? zmień to a poprawa będzie na pewno Edytowane 9 Lutego 2008 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) Kurcze ja coś chyba mam nie tak... Dlaczego u mnie są takie duże amplitudy na wykresie i średni odczyt tylko 80.8MB/s ? System to Vista64 Edytowane 10 Lutego 2008 przez ohuzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Kurcze ja coś chyba mam nie tak... Dlaczego u mnie są takie duże amplitudy na wykresie i średni odczyt tylko 80.8MB/s ? System to Vista64 SMART wklej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 SMART wygląda nie najlepieje ale tragicznie nie jest, masz oprogramowanie w wersji SD04 to znaczy masz pecha bo ono zawiera kilka błędów miedzy innymi błąd w rozpoznawaniu ilości pamięci podręcznej idź na stronę Seagate i znajdz nowe oprogramowanie: AD14 i wgraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 SMART wygląda nie najlepieje ale tragicznie nie jest, masz oprogramowanie w wersji SD04 to znaczy masz pecha bo ono zawiera kilka błędów miedzy innymi błąd w rozpoznawaniu ilości pamięci podręcznej idź na stronę Seagate i znajdz nowe oprogramowanie: AD14 i wgraj jestem tutaj, tylko, że nie wiem na jakiego maila im napisać żeby dostać to firmware. Może ktoś ma na dysku i mógłby mi na pocztę podesłać to firmware AD14. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 http://support.seagate.com/ad14disty/AD14-AllMoose.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Tutaj juz z wgranym firmware ad14. Nie wiem czy nie gorzej teraz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Jak robisz test to ustaw na long bench i powyłączaj zbędne programy działające w tle (antywira, fire wall'a, sieć i wszystko co mogło by podgryzać dysk podczas testu) :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Jak robisz test to ustaw na long bench i powyłączaj zbędne programy działające w tle (antywira, fire wall'a, sieć i wszystko co mogło by podgryzać dysk podczas testu) :) pzdr Tak jak napisałeś: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam, Używa ktoś z was Barki 750gb 32MB na płycie Abit kn9. Nie będzie żadnych problemów z wykryciem jej przez trochę już starą płytę ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 To że to KN9 to nie ma nic do rzeczy. Będą działać nawet 4x1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Tak jak napisałeś:teraz wyniki są w normie a dysk wykorzystuje całe 32 MB pamięć podręcznej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Tak jak napisałeś: (...) Jak już napisał Zawadaki, wyniki w normie, więc temat wyczerpany :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 A nie za wysoki troszke ten "CPU Usage"?. Pytam z ciekawosci bo u mnie jest % znikomy,ale nie znam mechaniki programu za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 A nie za wysoki troszke ten "CPU Usage"?. Pytam z ciekawosci bo u mnie jest % znikomy,ale nie znam mechaniki programu za bardzo. Może windows wieśniak powoduję takie obciążenie :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...