Conti Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 mój przykręcony bezpośrednio do budy jest głooośny .... Hmm dołączę barkę 11 500GB do listy walniętych. Pojawiły się "reallocated sector" w liczbie 9 sztuk .... Będę musiał nabyć kolejny dysk .... chyba tym razem WD 640 AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Spróbowałem choć z dosyć sceptycznym podejściem - dysk już leżał w budzie tyle tylko, że bez żadnych folii itp. Nie znalazłem gąbki więc dałem całe fabryczne opakowanie GF8600GT - taka ilość folii bombelkowanej + jakaś biała mata była dosyć miękka. Jako nawiw wrzuciłem z przodu 92x92 z fryzjera puszczonego na 5V. Wpasował się idealnie - jest stabilnie i bez żadnych mocowań. Wygląda to tak: Uruchomiłem kompa i.... cisza, nie słychać tego cholernego chrobotania! Z tego co sprawdzałem, słychać bardzo delikatne chrobotanie kiedy miałem puszczone skanowanie antywirem, skanowanie windows defenderem i defragmentację, czyli w porównaniu do stanu poprzedniego jest cisza... jak do tej pory maks zaobserwowana temperatura to 43 stopnie. Krótko mówiąc: dzięki :D Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 (edytowane) Z tego co widze nowe Seagate'y 640GB mają b.dobry odczyt w HDTachu ale za to cholernie duzy czas dostępu w porównaniu do modelu 500gb. Miał ktoś doczynienia juz z nowym 1TB od Seagate ST31000333AS 3 talerzowcem ? zastanawiam sie mocno nad jego zakupem tylko jak u niego z czasem dostepu czy tak samo kiepsko jak w 640gb ? LukasAMD - nie obawiasz sie o elektronike dysku trzymając jego na tym foliowym worku :) Edytowane 6 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Od momentu takiego założenia chodzi ok. Dziś jest gorąco i temp podskoczyła do 48 stopni więc chyba zamienię wnetyl od fryzjera na 120x12 1000RPM a drugi wylotowy wrzucę pod kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 eeee to już ostatnie podrygi lata, potem 10* mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 No mam nadzieję, wentylek który kiedyś był dla mnie niesłyszalny teraz stał się irytujący (a na 5V nie pójdzie) :/ Najwyżej wstawię tego fryzjera - temp nie dobija nawet do 50 więc nie powinna mu zaszkodzić (choć jak pokazywało 48 to dysk był naprawdę CIEPŁY). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) duze macie tempy, u mnie Barka11 500GB z grudnia 2007. w idle w upalne dni 27-8C, zamontowana w koszyku w obudowie Antec 1200 na nią wieje wiatrak 120mm ok 1000obr. Edytowane 8 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 a upalne dni to ile według Ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) ~30C -- orientuje się ktoś gdzie mogę znaleźć testy najnowszej Barki11 1TB ST31000333AS bo szukam i nic :/ a dysk jest już dostępny nawet w PL Edytowane 8 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Życzę powodzenia, skoro dysk masz chłodniejszy niż powietrze którym go chłodzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) chyba 30C to temp na dworze nie w domu, teraz mam na dysku 27C a cały czas oglądam film Blu Ray z niego, wiec nie wiem co tak Cie dziwi ? Edytowane 8 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 mam mobo evga 650i ultra i takie wyniki w raidzie z dwoch barek 7200.11 rozumiem ze raid0 w mniemaniu nvidii to "stripe" czy w tym wypadku uzyskiwane predkosci sa lepsze od pojedynczego hdd ? u mnie na ten przyklad wyniki z hdtune : a tu hdtach quickbench : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) AVG read na 1x7200.11 u mnie to 90 MB. :) Z tym , ze ja nie mam takiego spadku na minimum. Edytowane 11 Września 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) zastanawiam sie czy da cos zmiana irq, bo na tym na ktorym jest kontroler raid jest jeszcze kilka innych urzadzen i jeszcze jdna kwestia. Zastanawia mnie czemu kopiowanie plikow po tej samej partycji jest takie powolne , rozwija ledow ~40 mb/s. Jak na raid0 to chyba troche malo ? Edytowane 12 Września 2008 przez domans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Gdzie są produkowane wasze barki 320, bo kupiłem ostatnio 2 do klienta i na obu nade in china :(, o ile wiem zawsze były taiwan chyba?. I ta blacha od góry nie jest już taka gładka świecąca a jakaś porowata i matowa > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Witam, podłączyłem jeszcze na chwile dysk by odczytać smart dysku, i czy nadaje się to na wymiane gwarancyjną, proszę napiszcie mi co widzicie w danych smart. Screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Masz 4 bad sectory , sprawdz to np. CrystalDiskInfo10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Jeśli dalej będzie relokować sektory (może to objawiać się wieszaniem dysku) to jak najbardziej na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 No właśnie, miałem dzisiaj blue screena, i od czasu do czasu są kilku sekundowe zwisy systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 wroce do pytania, czy slabe wyniki kopiowania na partycji w raid0 moze powodowac to ze mam dysk polaczany w tymze raidzie podzielony na partycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 No właśnie, miałem dzisiaj blue screena, i od czasu do czasu są kilku sekundowe zwisy systemu.Przy badach na dysku zwisow sysa nie mialem , za to gierek. Kazda jakby swapowala , zwalniala do tego stopnia , ze nawet pod DX7 grac sie nie dalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Moja 500-tka jak na razie zatrzymała się na 9-ciu badach. Żeby go wysłać, muszę kupić nowy dysk ..... na pewno nie barkę 500 ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 moje zadowolenie z nowego dysku [seagate barracuda 7200.11 st3640323as 640 gb] zaczyna mijać wraz z pojawiającymi się na nim bad sector'ami /: hd tune smart: panikuję? czy moje obawy są słuszne? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Co się z tymi dyskami dzieje ?? Ktoś liczy "dobre inaczej" sztuki ?? Kontrolę jakości przerzucili na klientów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Co się z tymi dyskami dzieje ?? Ktoś liczy "dobre inaczej" sztuki ?? Kontrolę jakości przerzucili na klientów ?? Ciekawe ile z nich pada ze wzgledu na : -strzaly kolanem w kompa , co zdaza sie czesto -niestabilne napiecia na zasilaczu co jest sprawa kluczowa -drobne stukniecia w bude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Nie sądzę, aby dużo, przynajmniej nie wśród forumowiczów. Sporo osób ma po 2 - 3 dyski i reszta działa bez szwanku. Poza tym były/są tematy o innych dyskach - wśród nich też zdarzają się awarie, ale jakoś seria 11 ma tendencję do uszkodzonych sektorów oraz intrygujących dźwięków. A podejrzewam, że mało zorientowani w temacie mają co najmniej tyle samo, albo jeszcze więcej badów. Problem taki, że w obecnych dyskach mechanizmy ochrony danych są sprawne i z pojedynczymi badami sobie radzą. Żeby zobaczyć czy są, trzeba uruchomić odpowiednie oprogramowanie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 U mnie po zakupie, były 4 badsectory, coś nie tak jest z tymi dyskami :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) A oto i wyniki mojej najnowszej Barracudy 1TB ST31000333AS z talerzami 333GB. HD Tune HD Tach dysk Made in Thailand, najnowszy firmware SD15, dodam ze dysk jest cichszy od Barki11 500GB, masakra, zadnych tam bad sektorów nie mam, tak samo na mojej juz prawie rocznej barce 500gb Edytowane 25 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 A tutaj teścik giganta: http://img228c.imageshack.us/img228/2261/s...hshdtunely7.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) A te dyski które mają bady w śród forumowiczów są .. made in ??? może te z chin są jakieś lewe. Edytowane 25 Września 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...