metal Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 mój egzemplarz został wyprodukowany na terytorium Tajlandii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 mój egzemplarz został wyprodukowany na terytorium Tajlandii. Kiedy kupiony ?, bo teraz przenieśli spora część produkcji do chin i większość obecnie kupionych twardzieli to made in china. Miałem w rekach twardziele z chin i z tailandi te same modele i różnice wykonanie widoczne są gołym okiem !!! nawet dla noba totalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 dysk zamówiłem dokładnie 30'stego lipca 2008 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 ja kupowalem w Arest.pl 1TB i jest Thailand, poprostu jakby mi dawali China to bym go nie wzioł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 ja kupowalem w Arest.pl 1TB i jest Thailand, poprostu jakby mi dawali China to bym go nie wzioł. Czy ja wiem ;] wszystko w kompie masz made in china :(, a że przenieśli fabryki do chin bo taniej niż w tajladni to trudno się mówi :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Kupiłem dziś Seagate 320GB i dysk nie działa. Systemu nie postawie, podpinałem pod swój komputer i nie da rady nawet sformatować. Co jest ? Dysk produkowany w Tajlandi Że ja się skusiłem na Saegate kur a był WD było trzeba brać. Pomóżcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Partition magic jest stary jak świat i jego sypanie błędami to NORMA. Wywal ten badziew i spróbuj w zwykłym menedżerze windowsowym. Albo już ściągnij Paragon Partition manager. Edytowane 25 Września 2008 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Jakiś czas temu kupowałem dysk, wczoraj zrobiłem z ciekawości test. To test robiony po zakupie dysku. A to test robiony wczoraj. Ktoś się orientuje co mogło spowodować taki spadek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) To znaczy gdzie masz niby ten spadek? Bo ja tu widze ze masz wiekszy odczyt i krotszy czas dostepu na tym drugim tescie, wiec dysk pracuje teraz nawet szybciej. A Burst Speed to jest nieistotny test i jego wachania przy robieniu testow jeden po drugim moga czasem nawet okolo 100 MB wynosic ;) Edytowane 25 Września 2008 przez krawetko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Chodzi mi o różnicę w burst speed, a w międzyczasie zmieniłem tylko płytę. Edytowane 25 Września 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 odczyty w normie wczoraj również kupiłem 500Gb seagate 32mb i widać w dyskach postęp rok temu poskładałem macież na 2 samsungach 160Gb na obecnym kontrolerze odczyt niecłe 100MB/s prawie jak na jednej barakudzie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Kupiłem dziś Seagate 320GB i dysk nie działa. Systemu nie postawie, podpinałem pod swój komputer i nie da rady nawet sformatować. Co jest ? Dysk produkowany w Tajlandi Że ja się skusiłem na Saegate kur a był WD było trzeba brać. Pomóżcie... Partition Magic sie nie uzywa bo to jest dno nie program sypie sie niemiłosiernie, uzyj Acronis Disk Director Suite (jesli po Vistą to wazne aby wersja byla nie starsza jak v10.0.2160), te dwa na zółto w HDTune tak ma byc dysk ma swoje atrybuty i program tak to widzi, potem czyta sie na forum ze Seagate ma wadliwe dyski jak niektórzy nie potrafią sobie poradzić z softem tylko odrazu najazd na producenta dysku ze nie sprawny echh... stolara - wszystko w normie, mam ten sam dysk i mam podobne wyniki, to ze burst w drugim min, mniejszy to kompletnie nie istotne, chyba najmniej ważny parametr, a róznice w burst są spowodowane sterownikiem kontrolera lub samym kontrolerem na plycie głównej (jedyne wazne aby nie był mniejszy niż 150MB/s bo wtedy oznacza ze dysk pracuje w SATA I) Edytowane 26 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 SATA NCQ / 500GB / ST3500320AS Dysk widać tylko w biosie i nigdzie więcej. Próba ponownej instalacji systemu lub naprawy spęzła na niczym - efekt rozmiar dysku 0 mb wolna przestrzeń 0mb. Systemy go nie widza zupełnie narzędzia do dysków również partysziony acronise i inne również nie widzą przestrzeni dyskowej co niektóre wykrywają go tylko fizycznie. Pytanie : czy da się odzyskac choć część danych i czy czeka go serwis a jak tak to na jaki sobie wymienić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 A próbowałeś programami Seagate Diskwizard lub Diskmanager? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) kurde mój dysk ma się dobrze i powoli zastanawiam się nad 2 do raida bo zaczyna mi miejsca brakować, ale kurcze jak takie jaja z niezawodnością są to mam dylemat... Kerde a ceny są miodne- 175 w proline lol :lol2: Edytowane 28 Września 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 a po co ci raid?doloz drugi bedziesz mial dwa......no chyba ze chcesz miec tez szybko ale tak to musisz miec i trzeci na ktorego zwalisz tymczasowo dane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Kupiłem dziś Seagate 320GB i dysk nie działa. Systemu nie postawie, podpinałem pod swój komputer i nie da rady nawet sformatować. Co jest ? Dysk produkowany w Tajlandi Że ja się skusiłem na Saegate kur a był WD było trzeba brać. Pomóżcie... Dziwne ... piszesz jakbyś tego dysku używał tyle co nic a po SMART widać że ma przepracowane 321 godzin i był wł/wył 92 razy ... no ale nic ... dla czego masz błędy w C7 ?? (całkiem sporo) ... kabel/kontroler dysku/na płycie byłby wadliwy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 ... Że ja się skusiłem na Saegate kur a był WD było trzeba brać. Pomóżcie... Taaa a WD nigdy nie padają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) ----NIEAKTUALNE: http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy...RT-t240796.html <-- odpowiedz znalazlem Zakupilem dzisiaj barke 640gb, jedno co mnie zastanawia to wyniki SMART. Reallocated sectors nie ma, ale seek error rate rosnie praktycznie z kazdym refreshem. Z tego co widze po wynikach innych osob to wszystkie barki maja ten parametr dosc wysoko, ale moj WD5000AAKS ma 0 :S Pytanie czy powininem sie tym przejmowac? Edytowane 29 Września 2008 przez chrzanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 a po co ci raid?doloz drugi bedziesz mial dwa......no chyba ze chcesz miec tez szybko ale tak to musisz miec i trzeci na ktorego zwalisz tymczasowo dane Raczej oczywiste jest, że Raida stawia się dla wydajnosci- inaczej po raz kolejny kopił bym większy dysk... Z czym to się wiąże doskonale wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Jaki program do smart najwiarygodniejszy bo mam do sprawdzenia jedna barke i smart z eweresta ultimate i smart np ; z crystal dysk info pokazuje co innego ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) No to mam problem :angry: Co polecacie w takim wypadku ? HDTune Error scan Czy gwarancja to uwzględni te relokowane sektory skoro dysk nie ma bad'ów ? Czy warto uzyc HDD Regeneratora ? bo może to błędy nie mechaniczne Edytowane 30 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 No to mam problem :angry: Co polecacie w takim wypadku ? HDTune Error scan Czy gwarancja to uwzględni te relokowane sektory skoro dysk nie ma bad'ów ? Czy warto uzyc HDD Regeneratora ? bo może to błędy nie mechaniczne hm, to magiczne 36 u mnie na 2 dyskach które maja 2 dni tak samo 36 relokowane iw jednym sofcie pokazuje w innym nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) hm, to magiczne 36 u mnie na 2 dyskach które maja 2 dni tak samo 36 relokowane iw jednym sofcie pokazuje w innym nie ?nie 36, tylko 37 wartość Data w HD Tune, na dysku 500gb Seagate mam tam 0, jak dysk był nowy tez miał tam wartość 0 a teraz wywalilo 37 :mur: no i CrystalDiskInfo wywala status Uwaga. Edytowane 30 Września 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Witam!!! Szybkie pytanie : Bios widzi ale pokazuje wszedzie 0, Systemy nie widzą narzędzia diagnostyczne nie które widzą nie które nie a nie które pokazują że jest tylko 7,46GB, próbuje się dysk rozbujać ale mu to nie wychodzi. Teraz pytanie Padła Elektryka Czy Mechanika?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Witam!!! Szybkie pytanie : Bios widzi ale pokazuje wszedzie 0, Systemy nie widzą narzędzia diagnostyczne nie które widzą nie które nie a nie które pokazują że jest tylko 7,46GB, próbuje się dysk rozbujać ale mu to nie wychodzi. Teraz pytanie Padła Elektryka Czy Mechanika?? Pozdrawiam jakie to ma znaczenie, nie naprawisz w domu :lol2: dysk do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Elektronikę można sobie samemu w domu wymienić...-_- Mając sprawną z drugiego hdd - no chyba, że te 5 śrubek stanowi dla ciebie barierę nie do pokonania... Edytowane 1 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Barierą może być brak zapasu uszkodzonych hdd... :D Edytowane 2 Października 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) No wiesz, jeżeli ktoś na takim hdd trzyma ważne dane, to bardziej opłaca się kupić sprawny hdd i pozbawić go elektroniki, niż słać do złodziei zajmujących się odzyskiwaniem danych :P Sam ostatnio pomagałem kumpeli - za odzyskanie ~600mb krzyknęli 1.500zł (minimalna cena), gdzie kupno nowego hdd i przełożenie elektroniki wyniosło ją niecałe 170. Edytowane 2 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 czy 7200.11 mniej bucza/wibruja/chrobocza od Samsungow F1? Glownie chodzi mi o 640GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...