Skocz do zawartości
mxgts

Opinie O Lenovo N100 T2080/1gb/120gb/15,4wxga/intel/wifi/bt

Rekomendowane odpowiedzi

heja ;)

po zapoznaniu sie z wiekszoscia postow na tym forum i paru innych ;p na temat tego laptopa mam dylemat ;) i bardzo prosilbym uzytkownikow tego modelu o wypowiedzenie sie :mrgreen:

jest to dosc popularny model tyle ze ten jest troche lepiej wyposazony ;) niz wiekszosc opisywanych tu na forum, i byc moze zaszyly w nim jakies zmiany :hyhy:

http://www.mobilworld.pl/produkt/n100_ty0fwpb.php

oferta wydaje mi sie dosc atrakcyjna, ale przed zakupem powstrzymuje mnie pare szczegółów odnosnie ktorych mam watpliwosci ;|

=> jak mniemam kiepska karta graficzna :-x ale ekspertem nie jestem wiec pytam Was, czy da rade na tym pograc w np: ut, q3, fifa 2k2, nfs undergound, max payne :?:

=> jakosc wykonania, wiekszosc wypowiedzi potwierdza ze nie jest to juz tak solidna konstrukcja jak IBM ale ze jest wykonany dobrze ( na poziomie Asusa / HP / Toshiby ) aczkolwiek natrafilem tez na wypowiedzi ze palstiki sa marnej jakosci ( nawet gorsze niz w acerze ) a obudowa lakierowana jest bardzo podatna na zarysowania i bardzo sie ugina :roll:

jak sie ten sprzet lenovo spisuje sie po dluzszym okresie uzytkowania ????

=> kolejna sprawa to gwarancja :/ wszedzie pisza ze 12 miesiecy - troche krotko aczkolwiek ktos pisal ze po wyslaniu jakiegos listu / ulotki gwarancja jest przedluzana na 24 :zdziwko: tylko nie moge nigdzie tej informacji zweryfikowac :-x

caly czas bylem napalony na Asusa F5R ( i wciaz biore go pod uwage ) ale najtanszy ASUS z CD kosztuje ponad 200 zeta wiecej niz Lenovo ;)

z góry dzięki za Wasze wypowiedzi :mrgreen:

pozdroo :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toshiba A100-749

c2d 5200, normalna grafika gf7300, o wiele lepszy niz ten co pokazales i wystarczy do tego co napisales a cena 2600 z przesykla, warto, sam go kupilem, za te cene nie znajdziesz lepszego z firmowek

Kolega chciał usłyszeć opinie o tym lenovo a ty mu wyjeżdżasz z toshibą :wink:

Pewnie bym tego nie napisał gdyby nie fakt, że także interesują mnie opinie o tych notkach.

Jeżeli ktoś ma takowy model to niech się odezwie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega chciał usłyszeć opinie o tym lenovo a ty mu wyjeżdżasz z toshibą

proponuje inna dla mnie ciekawsza oferte

jak mniemam kiepska karta graficzna icon_mad2.gif ale ekspertem nie jestem wiec pytam Was, czy da rade na tym pograc w np: ut, q3, fifa 2k2, nfs undergound, max payne

grafika tandetna, w nfsu chyba bedziesz musial ostro zjechac z detalami, pozostale powinny jako tako chodzic

kolejna sprawa to gwarancja :/ wszedzie pisza ze 12 miesiecy - troche krotko aczkolwiek ktos pisal ze po wyslaniu jakiegos listu / ulotki gwarancja jest przedluzana na 24 :zdziwko: tylko nie moge nigdzie tej informacji zweryfikowac

normalnie masz 1 rok gwarancji chyba ze jest napisane ze dluzej, jednakze prawo unijne nakazuje by okres gwarancji wynosil dwa lata, zaleznie od producenta i serwisu albo do dwoch lat mozna oddac do serwisu albo w drugim roku musisz sam wyslac do producenta, z tego co mialem stycznosc autoryzowane serwisy sony i toshiba przyjmuja sprzet z okresem gwarancyjnym 1 rok i nieodplatnie dokonuja naprawy do dwoch lat od daty zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuszna uwaga AK-105 :-P

nieukrywam ze ta toshiba jest bardzo ciekawa propozycja i wolalbym ja ;) ale gdyby byla tu do kupienia w naszym dziwnym kraju ;/ nawet bym sie nie namyslal :D no chyba ze bys mi ja sprowadzil ;) ;) :smile2:

jak z ta gwarancja jest , bo to bardzo istotna kwetsia jak dla mnie - rok czy 2 ???? na różnych stronach różnie podaja :mad: uzytkownicy na pewno wiedza , wiec niech sie wypowiedza :D

aha no i jak jest z serwisem Lenovo ???? bo o tym tez nigdzie info nie znalzlem ;)

pozdrooo B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesylka 10eur do polski, sam kupowalem w polsce, jedynie co to musisz miec karte platnicza i kumac po francusku bo czasami trzeba im wyslac potwierdzenie ze jest sie posiadaczem karty (jakas organizacja kontrolujaca losuje transakcje - ja tak mialem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

te lapy sa: szpetne na maxa, ciezkie, grube jak konstrukcje sprzed 3-4 lat, i slabo wykonane. Klient zamowil podobnego lenovo (przynajmniej kadlubek, bebechow nie pamietam) to nie moglem domknac matrycy :huh: trzeba bylo przygniesc dosc mocno z jednej strony zeby sie zamknela. Klapa matrycy jest tak wykonana ze plasik sprezynuje jak trampolina cyrkowa. Nie wiem po kiego wala lenovo opracowalo taki shit.

JEsli IBM to tylko T41. Po prostu ideal. Nie wiem jak inne ale ostatnio przegladalem oferte x60 (dla mnie tez laptop idealny - wrecz holly grail ;) ale bezkompromisowy troszke ) i tam widniala 3 letnia gwarancja...

Edytowane przez hooded man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja wypowiedz na temat tego lenovo.

Co do opini ze zle wykonany z tym akurat sie wogole nie moge zgodzic wykonany bardzo dobrze dobrze spasowany nic nie trzeszczy nie ma luzów - wiec nie wiem skad ta opinia. Design raczej nie jak z przed 4 lat choc mi akurat nie pasuje

Design; wszystko zalezy co kto lubi, mi akurat nie przypadl do gustu . Obudowa sprawia wrazenie solidnej, choc lakierowany top pewnie sie bedzie wycierał. Laptop umiarkowanie ciezki 2.8 kg wiec nie jest zle.Z najwiekszych zalet moge wymienic cicha prace - nie wazne czy na max wydajnosci czy na oszczedzaniu baterii laptop jest caly czas zimny i pracuje bezgłośnie. Z słabszych to bateria która teoretycznie wytrzymuje 3 godziny, jednak naprawde jest troche ponad 2 przy normalnym uzytkowaniu, choc moze jeszcze sie poprawia czasy .Czytnik lini papilarnych fajna zabawka  jak jest wielu uzytkownikow to moze nawet byc przydatny, napewno zalogujemy sie szybciej niz klepiac haselko .Matryca dobra, praktycznienie nie smuży, kąty jednak jak to w lapkach bywa raczej srednie ale nie ma tragedii .Matryca niestety glare, ale za to bardzo kontrastowa i czarny jest czarny.Najwieksza porazka to jak sie latwo domyslic system operacyjny ktory nam wciskaja ... Vista chodzi na tym sprzecie beznadziejnie, zreszta na wszystkim chodzi beznadziejnie  Niby zajmuje tylko polowe ramu ale czuc jak by zajela caly ram i jeszcze kawal pliku wymiany . Wiec jezeli by byla mozliwosc to bralbym z xp, wtedy sprzecik dostal by skrzydel, no zawsze tez mozna przeinstalowac na xp jak komus nie zalezy na oryginalnym oprogrammowaniu  albo dokupic xp.Ogolnie fajny sprzecik jednak ja osobiscie jak bym bral doplacil bym 200 zł i miał bym fajny skompletowany kadlubek asusa albo compala na mocnej grafie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie hapek,, n100 są awaryjne - głównie chodzi o detale, wypadające przyciski klawiatury, bywają też lipne baterie,, ciężko polecić n100, to nie jest ibm

znalazlem tylko tą Twoja wypowiedz na temat lapków Lenovo

i w sumie to nie wiem :blink: jak na razie niewielu uzytkownikow tych lapków sie wypowiedzialo,

no coz lenovo jest chinskie, asus - tajwanski , niby zadna roznica tyle ze do asusa daja mase bajerow i asusuy maja ladny wyglad :?

biore wlasnie pod uwage poza tym Lenovo N100 2 Asusy F5R http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240518

ale nikt sie tam nie chce konkretnie na temat wypowiedziec <_<

licze na Wasza pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi