Dziuby Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Panowie i Panie potrzebuję pomocy w pewnej sprawie Kilka słów wyjaśnienia Prócz mojego podstawowego hobby czyli zabawy z modami komputerów mam też zainteresowania historyczne a ściślej mówią interesuje mnie historia polski od począktu XX wieku, czyli filmy archiwalne, dokumentalne i wszystkie inne materiały także z PRL-u (Polska komunistyczna) włącznie z Polską Kroniką Filmową. W czym rzecz Zebrało nas się kilu z całej polski i gadaliśmy sobie na pewnym forum, które padło. Sęk w tym, że Adimowi tego forum już się nie chce pilnować tego całego zamieszania, a my żyjemy od kilku dni w nie pewności co robić. Powstał pomysł założenie własnego forum, którego będziemy pilnować coś w stylu Tweaka.pl i odrodzenia na PURE.pl Teraz, o co mi chodzi 1. Potrzebuje pociągnąć jakiegoś gotowca forum nie wiem skąd 2. Domena by się przydała, darmowa może płatna (mile widziane jakieś linki) 3. I najważniejsze serwer , gdzie, po co i za ile, może darmo, ważny jest chyba rozmiar dostępnego miejsca. Myślę, że mając takie informacje będziemy wstanie stworzyć własne miejsce pogaduch na temat archiwalnej Polski. Dzięki liczę na Waszą pomoc w szczególności osób, które się na tym znają Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 1. phpBB 2. darmowa ovh.org, płatna home.pl 3. home.pl 4. Nie ten dział. 5. % za niepoprawne tytułowanie tematu już podaruje. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 1. Simple Machines Forum, w skrucie SMF, najlepszy darmowy silnik forum jaki znam, PHPBB się przy nim chowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dzięki zabieram się za studiowanie tematu Przepraszam ale muszę zapytać czy tu możne leżeć forum http://www.tripod.lycos.co.uk/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 1. Słyszałeś o zasadzie nie pisania 2 postów pod rząd? 2. Jest MySQL i PHP, czyli teoretycznie powinno śmigać. 3. Zmień w końcu temat wątku na jakiś regulaminowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ja tam phpBB odradzam. Na takie forum dość łatwo się włamać. Praktycznie w każdej wersji odnaleziono już masakryczne dziury. Nie wierzycie? Jak chcecie to wejdźcie na www.bugtraq.com. Tam jest stos info o lukach w tym skrypcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 ja proponuje uzyc PHP-Fusion bardzo wygodny i latwy w uzyciu serwis z gotowym forum trzeba teraz znalesc serwer z obsluga MSQl i PHP to masz np. na yoyo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Dzięki sprawa została, uwagi były bardzo cenne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Unclassified newsboard, nie slyszalem o nim zlego slowa Tripod, yoyo, ovh to lipa z hostingiem, lepiej na webd.pl za 3.99 miesiecznie wykup platny hosting domena .info za 5pln za pierwszy rok i 20 za kolejny na ovh.pl, ale nie uzywaj ich panelu do zarzadzania domena, przekieruj domene na freedns.afraid.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...