Damian90 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam B-) Chce kupić jakąś kartę graficzną pod agp x8 ale nie wiem jaką pomóżcie mi w wyborze mam na nią +/- 200zł. A co powiecie na tą Kartę opłaca sie ? i czy zagram na niej w jakieś nowe gierki ? A tak przy okazji pójdzie na moim kompie Windows Vista ? Pozdro :lol: z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 12 Października 2008 przez Damian90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Na tym kompie nawet na karcie za 1000zl nie pograsz w nowe gierki. Za ta krate co podales (9600xt) nie dal bym wiecej jak 120zl. Powiedz ile masz forsy maxymalnie to postaramy sie zlozyc cos nowego. (Na twoim kompie pojdzie Vista, ale wydajnosc bedzie tragiczna ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 dobrym wyborem byłoby to http://allegro.pl/item219596844_radeon_980...vf700_alcu.html, ale nie przy Twoim zasilaczu. Na Twoim miejscu brałbym kartę pokroju radeona: 9500pro/9500@256bitów(9700)/9700pro, albo gf: 6600/6600gt za ok 150zł i do tego zasilacz: delta, albo fortron z allegro (350/400W) ps. o Wiście zapomnij przy 512mb ramu, bo się zadławi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 moze dolozysz 100zl i kupisz to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ale po co mu 7600gs przy Celeronie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 moze dolozysz 100zl i kupisz to Nie lubisz kolegi ? Czemu mu takie g... na DDR2 podsylasz ? :) Do 200zl tylko 9700PRO + zasilacz Delta za 50zl. Nie mozesz brac nic drozej, bo na tym zasilaczu i tak nie ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Jezeli bys chcial cos jak 9600pro lub lepsze to ja bym radzil wymienic zasilacz ;] na delte albo jakiegos fortrona. Jezeli bys mial 1gb ramu i wlasnie taka karte to vista bedzie chodzic ok, jednak 512 ram to troche zamalo. Moj kumpel ma viste home premium na duronie 1200 i 1024ram, r9550 dysk 30gb i chodzi ok ;] Co do karty za ta cene mozna wychaczyc juz radki 9800pro ;] Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 9700PRO/9800PRO + zasiłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian90 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A do mojego kompa ciężko dostać zasilacz bo to jest mini pc. A co powiecie na propozycje kolegi z forum 6200@6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Imho bardzo dobra oferta :) Ale przed zmiana karty MUSISZ zmienic zasilacz. Inaczej sprzet pojdzie sie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian90 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A załatw mi jakiś mały zasilacz. Jutro rano dam fotki tego co mam 275w a co sie stanie nie włączy się czy wybuchnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nikt tego nie wie. Najprawdopodobniej sie wlaczy, a po chwili zgasnie.. na wiecznosc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 @ Damian90 jak chcesz to ja mam geforce 6600 winfast 128/128 za 130 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian90 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 @ zakinho a jaka to wersja karty GT TD ? a dlaczego tak tanio ? Chyba nie kupie karty bo jak mówicie że nie pójdzie mi na tym 275watowym zasilaczu. kurde gdzie ja dostane taki mały zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Proponuje zmianę platformy - ja tak właśnie robię :) Jeśli jednak chcesz pozostać to mogę Ci sprzedać używanego 3 miesiące Palita 7300GT 256MB DDR3 SONIC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ale po co mu 7600gs przy Celeronie...By włączyć detale na max, antyaliasing i dać dużą rozdzielczość, żeby ogólnie cieszyć się ładną grafiką, a nie odpalać gry dla samego jej odpalenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 wersja td w 3dmraku 03 7500 pkt karte sprzedaje bo akse potrzebuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian90 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Wszyscy którzy dawali propozycje kart graficznych podajcie cenę. @ Krystianus niedawno kupiłem tą platformę. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Wszyscy którzy dawali propozycje kart graficznych podajcie cenę. @ Krystianus niedawno kupiłem tą platformę. pozdro :) Ja właśnie też zmieniam - szkoda, że wpakowałeś się w AGP. Dlaczego? Wydajnościowo może i porównywalne z PCIE, ale karty są znacznie droższe, ponadto dość stare złącze :) Ja zmieniam na PCIE i dlatego wyprzedaje swoje części. Co do karty za tą cenę co podałeś to niestety to co polecają powyżej. Jeśli chcesz trochę dołożyć (np.70zł) to polecam znanego i wydajnego Palita 7300GT DDR3 SONIC. Ważne byś kupił na DDR3! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Podepne sie pod temat. Sprzedaje znajomemu sprzet z siga. Z tym, ze on chce wymienic grafike i pyta sie co by najlepiej na to AGP jeszcze wcisnac w jakiejs rozsadnej cenie. Jest sens jakies X800, X850 z 2 reki, albo 7600GS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 @Szawel Ja bym chyba zostawił tą 9500Pro - zmiana grafiki może i będzie wydajna, ale wydaje mi się, że nieopłacalna. Jeżeli kumpel jest maniakiem gier i będzie chciał szaleć to 7300gt powinna mu wystarczyć...a więcej to już chyba będzie lekka przesada. W każdym razie jak chce zaszaleć to jego sprawa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 7300gt powinna mu wystarczyć...a więcej to już chyba będzie lekka przesada.Nie będzie przesadą, no chyba że lubi niskie rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Nie będzie przesadą, no chyba że lubi niskie rozdzielczości.A myslisz ze na 7600gs wlaczy wyzsza rozdzielczosc od 1024x768 przy nowszych gierkach? Przeciez po oc 7300gt bedzie mial wydajnosc tego 7600gs i max co pociagnie nowe gry to 1024x768... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 A myslisz ze na 7600gs wlaczy wyzsza rozdzielczosc od 1024x768 przy nowszych gierkach? Przeciez po oc 7300gt bedzie mial wydajnosc tego 7600gs i max co pociagnie nowe gry to 1024x768...Czy ja gdzieś napisałem że 7600gs jest lepszy od 7300gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 co do kolegi Damian90 Nie zastanwaiłeś sie nad zmodowaniem tej małej budy ?? ew. jej wymiana ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Damian90 Dzisiaj, 21:53 @ orlontko cześć będę tuningował tego kompa, ale chciałem najpierw kupić kartę graficzną bo cały czas jadę na zintegrowanej. A tu sie okazało że muszę wymienić zasilacz bo mam za słaby. A chyba będę miał kłopot ze znalezieniem takiego małego zasilacza wymiary podałem w #14 poście. Jeżeli ktoś ma taki zasilacz na sprzedanie to chętnie kupie w rozsądnej cenie no i musi być mocniejszy od tego co mam 275watowego. pozdro Witam Damian jezeli bedzisz tunigował Obudowe to nierozumiem masz obawy przed zmiana zasilacza na taki o wiekszych rozmiarach ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Mam pomysł postaw zasilacz poza obudową i tyle ;p kupisz sobie i karte i zasilacz, problemu nie będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian90 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 @orlontko większy zasilacz wymiarami nie zmieści sie do tej małej obudowy a chciałem żeby wszystko było zwarte. @Nerevar To chyba jedyne rozwiązanie i chyba tak zrobię. Wszystko opiszę w dziale modyfikacje. A teraz pytanie jaki zasilacz kupić delta czy fortrona i jakiej mocy. A może jakieś innej firmy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ja bym delte 300/350/400 wat polecil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ja swego czasu, gdy miałem mniejszą obudowę i dużego pentagrama 120cu na socket A, to zasilacz przykręciłem z drugiej strony :P bo też się w środku obudowy nie mieścił. Bardzo ciekwe rozwiązanie to było ;) był to NeoTec 420W i zamiast wywiewać gorące powietrze na zewnątrz obudowy to robił nawiew zimnego do środka :) Takie malutkie rozwiązanie, gdy zasilacz się nie mieścił - ale do tego trzeba mieć jednak chęci i miejsce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...