Gość Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Cześć. Mam problem z nowym biosem do mojej płyty. Otóż wczoraj go wgrałem (metoda ALT+F2, więc nie mam starego) i od tej pory komputer mi się zwiesz co chwila. Na początku w ogóle nie chciał się uruchomić, sformatowałem dysk, dalej nic. Wchodził tylko w awaryjnym w Win98. Wyciągnąłem karty PCI i ruszył. Ale uruchamiał się (i teraz też) chyba z 3 min. Teraz też jak powkładam PCI i zainstaluje (modem, tuner, sblive, sieć) to od razu zwiecha przy uruchamianiu, potem druga po chwili i wtedy już tylko reset pozostaje. Jak na razie w XP chodzi, ale też się przycina i czasami zwiesza. I pytanie: Ma ktoś pomysł co z tym zrobić??? II pytanie: Jak ktoś nie ma pomysłu, to może mógłby mi przesłać stary bios (o ile w ogóle stary da się wgrać na nowy???-nie wiem). Bardzo proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 stary da sie wgrac na nowy i to jest najlepszy pomysł ....dla mneiinnego nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 CZYTAJ!!!!!! posta zanim odpiszesz. Przecież napisałem, że nie mam starego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 CZYTAJ!!!!!! posta zanim odpiszesz. Przecież napisałem, że nie mam starego. a wiesz do czego słuzy internet i strona produceta płyty głownej ?? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 na poczatek reset biosa przed poczatkiem epox zaleca zmieniac bios na podstawowych ustawieniach,jezeli robiles to na przetaktowanym sprzecie to klapa jak reset nie pomoze to zabawa biosami zostaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Hardware Sensor Monitor nie dawno sciagnalem przez przypadek (jak szukalem Harware Doktor Monitor ,czy podobnie) w kazdym razie malutki sprytny programik,tylko zamiast vcore mierzy napiecie dla chipsetu,ale szczegol(przynajmniej dowiedzialem sie jakim napieciem chipset jest zasilany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Już po kłopocie-znalazłem na necie starszy bios (bodajże z grudnia) i wszystko chodzi cacy. Do Szpaka-nie wiem co to internet, dzięki za uświadomienie. A na stronce producenta jest tylko ten nowy. Bios zmieniałem po zresetowaniu go i ustawieniu na "Optimised Defauls". Nie podkręcony, nic. Ale i tak zostaje kwestia, czy to wina mojego sprzętu, czy Epox olał sprawę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...