Skocz do zawartości
jasminum

W Miare Dobra Mobo Do A64 I X2. Moze Sempron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No niestety wplatalem sie w nieudana modernizacje platformy BX i zakupilem P3 Tualatina 1.4 za ogromne pieniadze. Byl to jednak wydatek chybiony gdyz wiele gier jak zacinalo tak zacina, no moze troche mniej, jednakze i tak wpedza mnie to we frustracje. Poza tym programy do tworzenia muzyki ktorymi sie bawie takze nie rozwijaja skrzydel na takim procku. Ktos polecil mi AMD Semprona, owszem przystalbym przy tym procku ewentualnie A64 ale chcialbym kupic plyte ktora pozniej obsluzylaby AMD X2. Czy mozecie mi polecic w miare dobra plytke w ktora moge pozniej wlozyc X2 (teraz przykaldowo semprona). No i jakiwe ramy polecacie ?

pozdrawuiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit KN9 lub DFI Infinity Ultra II-2G

Sempron 3000+ (tylko trochę gorszy od Athlona, Sempron musi być 200 MHz więcej taktowany niż Athlon żeby być tak samo szybkim)

1GB lub 2x1GB Kingston 667

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polece mojego Asuska M2N-SLI Deluxe, nowka 359zl, a i za 300zł bez problemu mozna kupic :wink:

- bezproblemowa

- b.dobre oc

- swietna kontrola nad wentylkami (ale to norma u Asusa)

- SLI

- eSata

- Dual Lan

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej liczące się płyty to KN9 i Infinity

ps. _Vip_ chętnie bym przetestował tego Asusa, bo po moich ostatnich 2ch płytach (K7V333 i K7V880) straciłem resztki zaufania do tej firmy.

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej liczące się płyty to KN9 i Infinity

ps. _Vip_ chętnie bym przetestował tego Asusa, bo po moich ostatnich 2ch płytach (K7V333 i K7V880) straciłem resztki zaufania do tej firmy.

polecam :)

na XS wiekszosc jedzie wlasnie na Asusach nf570/590 i jakos nikt tam nie zachwyca sie nad KN9 i Infinity. (bo najbardziej liczace to one sa tylko u nas na forum)

Tego Pana mozna i u nas na forum czasami spodkac : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102595

malo tego...kumpel dzis kupil DFI i nie potrafi wydusic stabilnego 2.5GHz z mojego poprzedniego windsora, ktory u mnie latal na 2.7GHz wlasnie na Asusie

jedyny minus jaki teraz dostrzegam to temperatura chipsetu i mosfetow. Koniecznie trzeba zapewnic jakikolwiek nawiew, w pasywie to sie nie sprawdza. (chwilowo nie mam obudowy i nie ma co robic ten nawiew :) ...w wentylowanej budzie nie ma problemu )

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit KN9 lub DFI Infinity Ultra II-2G

Sempron 3000+ (tylko trochę gorszy od Athlona, Sempron musi być 200 MHz więcej taktowany niż Athlon żeby być tak samo szybkim)

1GB lub 2x1GB Kingston 667

Można by rozważyć kupno Celerona 420 + jakieś dobre mobo, ale to już kwestia gustu i... zawartości portfela ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi