Skocz do zawartości
skwarek2

Czy To Możliwe? Qvc-120 Cu+ Vs. C2d 6300 Box Wentyl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to możliwe żeby Pentagram był gorszy? Tzn 32 stopnie w nieobciążonym systemie, a w stresie (Orthos) gwałtownie rośnie do 65 i wyżej...Chyba go dobrze zamontowałem i dokręciłem i ma najwyższe obroty.

Dzięki za opinie i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien byc wydajniejszy o kilka stopni ale nie gorszy. Prawdopodobnie ilosc pasty jest czynnikiem ktory nie pozwala na prawidlowa wymiane ciepla przez radiator. Skok temp pomiedzy idle a stress rozumiem mierzony coretemp? Nie powinien byc taki rozrzut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No najpierw nałożyłem za mało pasty:D a teraz myślę że jest ok...tak temp mierzone coretemp...dziwne<??> i w ogóle mam błąd jak włączam kompa i niby 4 obroty na minute:D

Pasta chyba ok bo dobrze chłodzi bez obciążenia, na Orthosie skacze strasznie do góry. Wcześniej ten wiatrak chodził na AthlonieXP i nic takiego nie występowało. Jak nic nie zaradze to kupie AC7Pro i będzie spokój.

Edytowane przez skwarek2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe po ciężkich bataliach z tym wentylem wygrałem ja...rozwaliłem podstawkę i mocowanie :mur: wiatrak pójdzie na obudowę a reszta do pudełka. Dla rozwiązania problemu zamówiłem AC 7 PRO + pasta AC.

Chyba faktycznie nie docisnąłem wentyla do procka ale to już historia B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi