Salvo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Ostatecznie kupiłem sobie ten zestawik 5.1 Geniusa, o który pytałem dosyć niedawno w tym wątku. :-) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240325 Ale... pojawił się problem. Mianowicie, podłączam 3 kabelki i jest kłopot z ostatnim, pomarańczowym, czyli tym odpowiadającym za subwoofer oraz głośnik centralny. Jakiego rodzaju? Ano takiego, że w ogóle te głośniczki nie grają. Moja karta to Audigy 2 ZS Oem. Co robić? Jakieś pomysły? Aha - żeby było jasne. Wiem, że jest z nimi wszystko okej, bo w tym momencie używam tego kabelka z dwoma czinczami i zieloną końcówką. Ale to chyba oznacza niższą jakość, zgadza się? Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Salvo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Aleś nakręcił... xd może coś źle ustawiłeś ? Albo jestem już zaspany albo połowy tego nie kapuje ;p szczegolnie 2 czesci postu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Do zestawu były dołączone dwa kable: jeden standardowy z trzema kolorowymi wtyczkami (do subwoofer i centralnego, tylnich i przednich satelit) oraz drugi na czincze, żeby podłączyć inne źródło dźwięku (TV, konsola etc.). Może rzeczywiście namieszałem... W każdym bądź razie już sobie mniej więcej poradziłem. Ale nie do końca, by w tym momencie wszystkie głośniki grają w trakcie odtwarzania tylko niektórych filmów. W przypadku muzyki oraz gier jest nieco mniej fajnie, bo subwoofer zwyczajnie nie gra... Za to centralny już odbiera we wszystkich przypadkach. :-))) Co dalej? Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Salvo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 żeby subwoofer grał trzeba włączyć bass redirection w wspominanej przeze mnie (na gg) konsoli THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvo Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Zainstalowanie JetAudio rozwiązało moje wszelkie problemy. :-) Do tego zmiana w AudioConsole z 4.1 na 5.1. Combo Geniusy + Audigy 2 ZS ryje beret. ;-) Eh, no nie. Teraz zaś jest problem z grami... W niektórych grają tylko dwa przednie, a w innych w sumie cztery - licząc z tylnymi. To zaczyna być irytujące. Czy ktoś może mi przesłać na maila sirgoldi[at]tlen[kropka]pl działającą consolę EAX oraz THX? Ściągnąłem obie ze strony Creative i nie mogę zainstalować! Wywala komunikat, że niezgodne urządzenie. Creative brawo za spartolone sterowniki! :/ Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez Salvo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...