Skocz do zawartości
czerstwy69

X1950pro

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Jestem zainteresowany kupnem tej karty:

http://www.allegro.pl/item219027736_pcie_p...accelero_x.html

Czy polecicie cos lepszego w tej cenie?

ps. jak podkreca sie ta karta? wie ktos?

http://kdo.pl/product_info.php/products_id/10538

czy moze ta byla by lepsza?

ps2. czemu palit 512mb ma gorsze taktowanie procesora i pamieci 3d niz wersja 256mb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup 8600gt... nie ma co się pchać w starocie, jezeli nie grasz w duzych rozdzialkach to nie odczujesz roznicy pomiedzy 512/256 ;] natomiast 8500 to chlam :]

Ciekawy tok myślowy. Mówisz aby nie pachał się w starocie. Jednocześnie proponujesz mu granie w rodziałkach typu 800*600 które w można uznać spokojnie za starocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy tok myślowy. Mówisz aby nie pachał się w starocie. Jednocześnie proponujesz mu granie w rodziałkach typu 800*600 które w można uznać spokojnie za starocie.

To normalne na tym forum że ludzie polecają granie w niskiej rozdzielczości i detale na niskim poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne na tym forum że ludzie polecają granie w niskiej rozdzielczości i detale na niskim poziomie.

No właśnie ! Niestety też to zauważyłem !!! To jest dziwne nie ? Może grajmy wszyscy bez AA i AF i najlepiej w 320x240 ... i polecajmy padaki 8600 bo są zgodne z DX10 - ale pytam - czy to ma sens ? [nic tylko podkręcają, lo res , no aa i af i woooow ile mam klatek .... w tej badziewnej jakości obrazu :lol: ]

Jestem za X1950PRO ( jeśli nie podkręcasz ).

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś mnie... do 1024/768 i 1280/1024 powinno starczyc 256, duzych czyli wiekszych niz 1280/1024 przyda sie 512

Co do wyboru to epiej 8600gt poniewaz jest szybsze od x1950pro i sie lepiej kreci...

Co do AA i AF to poprostu nie pograsz sobie na tej karcie w nowe gry z AA :P

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś mnie... do 1024/768 i 1280/1024 powinno starczyc 256, duzych czyli wiekszych niz 1280/1024 przyda sie 512

Co do wyboru to epiej 8600gt poniewaz jest szybsze od x1950pro i sie lepiej kreci...

To może jakiś link do testu w który 8600 GT jest szybsze od X1950PRO ? Ja jeden znalazłem, pooglądaj sobie :

2702966[/snapback]

No wiem ... na 8600 GT nie B-)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie w temaci o X1950Pro/xt co ludzie sadza a toej karcie.

Za duzo tej karty nie podkrecisz, ma slaba sekcje zasilnia. Juz lepszym wtborem ale drozszym jest kupno uzywki/nowki X1950XT badz X1900XT sa to mocniejsze karty i sie lepeij kreca (bardzo dobre pcb z regulacja softowa napiec za pomoca atitool'a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie w temaci o X1950Pro/xt co ludzie sadza a toej karcie.

Za duzo tej karty nie podkrecisz, ma slaba sekcje zasilnia. Juz lepszym wtborem ale drozszym jest kupno uzywki/nowki X1950XT badz X1900XT sa to mocniejsze karty i sie lepeij kreca (bardzo dobre pcb z regulacja softowa napiec za pomoca atitool'a)

X1950PRO nie nadaje się do kręcenia i tu ameryki nie odkryłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki za odpowiedzi. Postanowilem kupic 8600gt i sie zastanawiam czy miedzy wersja 512mb [ http://kdo.pl/product_info.php/products_id/10538] a wersja [ http://www.allegro.pl/item218055682_palit_...i_dx10_box.html ] byla by duza roznica bo w sumie moglbym dolozyc te kilka zlotych. Pozdrawiam.

ps. czy wersja 512 kreci sie tak samo dobrze jak wersja 256mb ?

dodam ze nie gram w nowe gry, gram w gre stara na rozdzielczosci chyba 800/600 a zalezy mi na jak najwiekszej liczbie fpsow w tej grze. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki za odpowiedzi. Postanowilem kupic 8600gt i sie zastanawiam czy miedzy wersja 512mb [ http://kdo.pl/product_info.php/products_id/10538] a wersja [ http://www.allegro.pl/item218055682_palit_...i_dx10_box.html ] byla by duza roznica bo w sumie moglbym dolozyc te kilka zlotych. Pozdrawiam.

ps. czy wersja 512 kreci sie tak samo dobrze jak wersja 256mb ?

dodam ze nie gram w nowe gry, gram w gre stara na rozdzielczosci chyba 800/600 a zalezy mi na jak najwiekszej liczbie fpsow w tej grze. pozdrawiam

W starszych grach to już zupełnie 8600 wypada gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ! Niestety też to zauważyłem !!! To jest dziwne nie ? Może grajmy wszyscy bez AA i AF i najlepiej w 320x240 ... i polecajmy padaki 8600 bo są zgodne z DX10 - ale pytam - czy to ma sens ? [nic tylko podkręcają, lo res , no aa i af i woooow ile mam klatek .... w tej badziewnej jakości obrazu :lol: ]

Jestem za X1950PRO ( jeśli nie podkręcasz ).

Ostatnio miałem GF7600GS w moim kompie (Barton 2200GHz). Większość napisze że max do tego konfigu to GF6600GT i GF7600 to za dużo. Na GF7600GS w Call od Duty 2 ledwo odpaliłem go w 1440x900 oczywiście detale na low a o AA to nawet nie marzyłem, niekiedy było mniej niż 20 klatek. Na pewno nie ograniczał mnie procesor i X1950 na pewno by się nie marnował przy moim procku.

Jeszcze kwestia tego że nikt nie zwraca uwagi jaki mo monitor (w jakiej rozdzielczości zamierza grać na LCD najlepiej w natywnej) a to chyba istotne jest bardzo jak duży (jaka jest jego rozdzielczość).

Ludzie na tym forum polecają karty tylko by dało się odpalić grę (tzw minimalne wymagania), ale nie by w nią grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

up) co ty gadasz, polecam 8600gt bo jest tanszy... a nie zeby uruchomic na nim Lost Planet czy CRYSIS... po co placic 100 zł wiecej (8600gt i x1950pro) zeby uzyskac przyrost kilku klatek ?

Ja nie twierdze że źle polecasz, mi tylko chodzi o to co napisałem. Bardziej by to pasowało w innych wątkach, gdzie ludzie piszą "procesor będzie ograniczać", karta się będzie marnować". Tak będzie się marnować w niskiej rodzielczości i detale na low.

A co do tego wątku to jeśli kupujący ma więcej kasy to polecam jeszcze lepszą karte niż x1950 czy polecany przez ciebie GF8600gt.

Edytowane przez skwarucha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie nie zrozumiałeś. Chodzi o to, że 8600 radzi sobie w niższych rozdzielczościach. Natomiast gdy przychodzi to testów w 1280/1024 to już mu idzie ciężko. Piszę o tej rodziałce poniewiaż obecnie wiele osób ma monitory lcd 17" i 19". Na nich włąśnie 1280/1024 wygląda lepiej niz np 800/600.

Skoro więc idziemy z duchem czasu. To przetańmy na siłę polecać karty które umożliwiają sensowną grę w rodziałkach z poprzedniej epoki. Wmawiając wszem i wobec, że to jedyny sensowny wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/...To przetańmy na siłę polecać karty które umożliwiają sensowną grę w rodziałkach z poprzedniej epoki. Wmawiając wszem i wobec, że to jedyny sensowny wybór.

... popieram ... i co nam po tym DX10 w 8600 ?? GF 8600 to kwintesencja marketingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi