Xytras Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam Otoz chcialem zamiescic jakze negatywna opinie o tej firmie, moze ktos sie zastanowi zanim zamowi tych kretynów i jego paczka ocaleje. Kupiłem hydrofor, czyli dosyc ciezka rzecz wiec trzeba bylo kurierem przyslac. Sprzedawca jak sie okazalo oferowal przesylke za darmo(pewnie w cenie produktu, mimo ze mial najtaniej wsrod konkurencji) no i kupiłem. Dostałem numer listu i czekam... Jako że maja siedzibe w Rybniku, czyli jakies 15km ode mnie to sobie mysle w poniedzialek rano, skoro teraz paczka jest na magazynie i zostala wydana kureirowi to niedlugo przyjedzie. I tak czekałem do wieczora... Wieczorem patrze a tu tekst na stronie ze paczka niedoreczona, powrot na magazyn. No to jeszcze pomyslalem sobie, ze kurier jak juz raz mialo miejsce z UPS zabladzil i nie trafil do mnie. No i guzik prawda, dzwonie wczoraj rano do firmy i sie okazalo ze kurier u mnie był i mnie w domu nie było :thumbup: Kutfa jego nie dosc ze ja bylem to był ojciec, siostra, matka w sklepie a nawet babka :mad2: :mad2: Opierdzielilem ich tam w firmie to mi dali numer do kuriera, ten oczywiscie nie raczyl odbierac telefonu wiec mu wysmarowalem pieknego esa. Okolo godziny 17 dotarł i oczywiscie zeby otworzyc drzwi na pake w zdezolowanym transicie musial kopa sprzedac i wypadlo pare paczek na ziemie :mad2: :mad2: No i teraz koszmar, jak wyjal moaj paczke to myslalem ze go na miejscu zabije :mad2: Karton porozrywane, dziury wszedzie, na szczescie zawartosc tak solidna ze nawet ich uslugi jej nie straszne :mad2: Aaaa no i rodzynek, jak sie zapytalem dlaczego oszukuje firme i wmawia ze u kogos był to sie o malo nie zesmolił z nerwów ze sie dowiedziałem i na niego nasmoliłem w firmie to mi wytłumaczył ze mu sie do domu spiszylo i mnie olał jednym słowem sikiem prostym :mad2: W firmie to tez mnie lekko w d... mieli bo jak im zaczalem gadac ze w cepa maja mnie nie robic bo caly dzien bylem w domu i czekalem to mi powiedzieli na dzien dobry ze oni nic za to nie moga ze kurierzy ich oszukuja, śmiech na sali :lol2: Poniżej kilka zdjęć kartonu, dodam ze ten karton w stanie idealnym opuścił sklep i po 3 dniach w rękach DPD masterlink tak właśnie wygląda, gdyby to był akurat jakiś monitor, telewizor LCD, albo jakies delikatne czesci do kompa to baj baj kasa :lol2: Naprawde radze się zastanowić tym którzy jeszcze z ich usług nie korzystali, zastanówcie się 10 razy czy warto oszczędzić parę złotych i dać paczke takim ... Lepiej nadajcie paczke UPS lub DHL, to są przynajmniej firmy godne polecenia ;) To tylko kilka fotek tego co zrobili, dodam ze te niewinne pekniecia kartonu pozostawily slady na hydroforze :mad2: Fotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Bardzo ładne opakowanie :D, masakra co oni z tym robili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Bardzo ładne opakowanie :D, masakra co oni z tym robili...Dobre okreslenie, masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 No ładnie. My swojego czasu wysyłaliśmy masę sprzętu komputerowego na gwarancję - trasa Łódź-Bydgoszcz - wszystko dochodziło/wracało bez uszkodzeń i opóźnień .... Wyrazy współczucia że trafił się taki kurier jełop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 No ładnie. My swojego czasu wysyłaliśmy masę sprzętu komputerowego na gwarancję - trasa Łódź-Bydgoszcz - wszystko dochodziło/wracało bez uszkodzeń i opóźnień .... Wyrazy współczucia że trafił się taki kurier jełop. Ciesze sie ze akurat w paczce bylo cos czego tak latwo nie da sie zepsuc, aczkolwiek jeszcze kilka dni w ich rekach i mogloby byc po hydroforze na amen :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 To nie tyle wina firmy co kuriera. Co prawda mogli wyciągnąć konsekwencje z tego, ale większość winy leży właśnie po stronie kuriera. Ja nie korzystam z usług innych niż UPS i jestem w 100% zadowolony, bo znam gościa, który jeździ w moim rejonie i żadna paczka nie była jak dotąd uszkodzona. W firmie ojca jest podpisana umowa z DHL i też wszystko OK. Ceny wszędzie są podobne, więc nie warto oszczędzać parę złotych żeby potem żądać zwrotu kasy czy łazić po sądach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgadzam się z Pumą, to wina konkretnego kuriera a nie firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgadzam się z Pumą, to wina konkretnego kuriera a nie firmy.Wiesz co podejscie w firmie, to jak ze mna rozmawiali tez sporo pozostawia do zyczenia, ale to fakt ze od kuriera duzo zalezy i to moze byc jego zasluga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgadzam się z Pumą, to wina konkretnego kuriera a nie firmy. Taka sama wina kuriera jak firmy, jeśli firma wyciągała by konsekwencje to na pewno było by mniej przypadków uszkodzenia paczki, no ale jeśli firma ma w [gluteus maximus] to co robią ich kurierzy to oni mają w [gluteus maximus] nasze paczki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ja dodam, że takie rzeczy w firmach kurierskich zdarzają się i to głownie zalezy od tego jacy ludzie maja paczke w rekach, a nei komu sie placi. Osobiscie nigdy nie mialem problemow z kurierem (noo jeden drobny ;) ), a mialem dostarczane paczki chyba wszystkimi firmami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Z tym niedocieraniem paczek to się spotkałem już kilka razy. Właśnie Masterlink nie dostarczał paczek, a na stronie informacja, ze nikogo w domu nie było. Widać często śpieszy im się do domu po pracy.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja dodam, że takie rzeczy w firmach kurierskich zdarzają się i to głownie zalezy od tego jacy ludzie maja paczke w rekach, a nei komu sie placi.Madrze prawi. Swego czasu przyjechaly do nas wanny z hydromasazami (max drogie , cos ponad 10k i to lekko) , kazda byla popekana. Czemu? Ktos rysztrakiem je terroryzowal , slady widel na bokach. Ale nie o to mi szlo. Napisano wyzej o obecnosci kuriera i niezastaniu ziomka. Dodam tylko tyle , ze to nie jest sporadyczne. Ostatnio mialem cos podobnego : nie zastali mnie w domu. Mail do kierownika i wypis szpitalny jako rzecz , ktora moge bez problemu zeskanowac.....Napisalem , ze nie ma bata aby mnie w domu nie bylo , bo ja sie nie ruszam z domu..Hehe..kurier dostal opierdziel bo chamsko sciemnial , paczka byla o 22 w domu. Tacy ludzie nie powinni pracowac w tym , nie tylko oni zajmowali sie logistyka , traktowanie paczek to chamowa i tyle. Widzialem co w jednym serwisie glownym kurier zrobil : rzucal paczkami , ja mowie : przeca to ze 20 kg mobasow...nie mam czasu. Ja wymieklem... Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Skad wiesz, ze to kurier tak zmasakrowal karton? Moze juz taki wyszedl od sprzedawcy? Osobiscie od ok. 1,5 roku korzystam z uslug Masrerlinka i nigdy nie bylo podobnych problemow. Twoj przypadek jest odosobniony i nie nalezy na jego przykladzie wyrabiac sobie osadu o calej firmie. Byl juz podobny temat o DHL-u (chyba?), o poczcie polskiej to juz bez liku - niedlugo wyjdzie na to, ze paczki trzeba bedzie dostarczac lub odbierac tylko i wylacznie osobiscie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Tez mialem kiepskie doswiadczenia z DPD Masterlink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;hl=Masterlink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Skad wiesz, ze to kurier tak zmasakrowal karton? Moze juz taki wyszedl od sprzedawcy? Osobiscie od ok. 1,5 roku korzystam z uslug Masrerlinka i nigdy nie bylo podobnych problemow. Twoj przypadek jest odosobniony i nie nalezy na jego przykladzie wyrabiac sobie osadu o calej firmie. Byl juz podobny temat o DHL-u (chyba?), o poczcie polskiej to juz bez liku - niedlugo wyjdzie na to, ze paczki trzeba bedzie dostarczac lub odbierac tylko i wylacznie osobiscie ;) Bo wiem, proste. Poza tym przeczytaj pierwszy post i zastanow sie czy ja moglem sobie wyrobic opinie tylko i wylacznie po moim kartonie? Drugie to czy jak raz bys wsadzil łape w g.. to drugi raz byś to zrobił świadomie? Koledzy, a znacie GLS i jakies opinie o tej firmie? Tez kilka razy korzystalem i bylo nawet fajnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 GLS? Kurier który rozwozi paczki w moim rejonie wychodzi chyba z założenia "Kurier nie kaktus pić musi" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Bo wiem, proste. Poza tym przeczytaj pierwszy post i zastanow sie czy ja moglem sobie wyrobic opinie tylko i wylacznie po moim kartonie? Drugie to czy jak raz bys wsadzil łape w g.. to drugi raz byś to zrobił świadomie?jasne, ze proste - ale tylko przy zalozeniu, ze jestes jasnowidzem ;) ja chcialem jedynie zauwazyc, ze taka historia moze cie spotkac ze strony kazdej jednej firmy! jak wczesniej pisalem - ktos juz tutaj psioczyl na DHL. osobiscie zajzalem niegdys na pake kuriera z UPS-a i paczki wygladaly, jakby ktos je widlami ladowal! i jaki z tego wniosek? w ogole nie korzystac z uslug kurierskich? bez sensu! i na podstawie jednej jedynej przesylki cala firme wyzywasz od kretynow! chyba troche to niepowazne - co nie? czy zamiat wylewac swoje zale na forum nie lepiej by bylo zareklamowac przesylke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Co do MasterLinka :mur: tez skur*** nigdy nie zamowie i nie polecam !! mialem z nimi przygode ok 4 late temu. Kupilem monitor 17" kurier niesie pake do domu, wchodzi po schodach a tu nagle .... ;/ "prawie" upuscil wielkie pudlo z monitorem. prawie bo oparl paczke katem o kaloryfer ... :( tak sie wtedy wku***em ze masakra Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Co do MasterLinka :mur: tez skur*** nigdy nie zamowie i nie polecam !! mialem z nimi przygode ok 4 late temu. Kupilem monitor 17" kurier niesie pake do domu wchodzi po schodach a tu nagle .... ;/ "prawie" upuscil prawie bo oparl paczke katem o kaloryfer ... :( tak sie wtedy wku***em ze masakra Jak ktoś rzuca paczką z lenistwa to rozumiem, że można sie na niego wkurzyć, ale jak ktoś przez przypadek upuścił? :blink: Weź się zastanów zanim nazwiesz kogoś skur*** bo ciekawy jestem czy Ty nigdy niczego nie upuściłeś lub nie potknąłeś się :mur: Ja powiem, że chyba dwa razy zamawiałem coś masterlinkiem i byłem zadowolony bo jako jedyny kurier był zawsze u mnie dwa razy, rano (kiedy mnie nie było) i przyjechał jeszcze raz po 15... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Prawda jest taka, że w Polsce ciężko wysłać coś kurierem, nie martwiąc się przy tym o to, czy paczka dojdzie. I jak ktoś już to powiedział - nie warto mówić "GLS Zdewastował mi paczke!", "UPS niedostarczył paczki" itd, bo to zależy od ludzi którzy tam pracują. Przykładowo masterlink w warszawie może się spisywać świetnie, a oddział w Łodzi może dawać [gluteus maximus] na całej linii... k :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Koledzy, a znacie GLS i jakies opinie o tej firmie? Tez kilka razy korzystalem i bylo nawet fajnie ;) Znam GLS , wiem tez jak ich skrot forumowicze rozszyfrowywuja , ale nie napisze...jesli ktos chetny to niech sie zglosi na priwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 jasne, ze proste - ale tylko przy zalozeniu, ze jestes jasnowidzem ;) ja chcialem jedynie zauwazyc, ze taka historia moze cie spotkac ze strony kazdej jednej firmy! jak wczesniej pisalem - ktos juz tutaj psioczyl na DHL. osobiscie zajzalem niegdys na pake kuriera z UPS-a i paczki wygladaly, jakby ktos je widlami ladowal! i jaki z tego wniosek? w ogole nie korzystac z uslug kurierskich? bez sensu! i na podstawie jednej jedynej przesylki cala firme wyzywasz od kretynow! chyba troche to niepowazne - co nie? czy zamiat wylewac swoje zale na forum nie lepiej by bylo zareklamowac przesylke? W pewnym sensie racja, a dalej ja nie wylewam żalu, tylko zamieszczam swoja opinie o ich pracy :) Ja juz wiecej z ich uslug nie skorzystam i tyle ;) Co do reklamacji, skarg to juz sie nie martw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...