Skocz do zawartości
°°°

Flatout: Ultimate Carnage

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Wrazenia z wersji pc. Wyglada 2 razy gorzej, chodzi 3 razy gorzej. W wiekszosci te same trasy i samochody. Odgrzewany kotlet. Jednym slowem porazka.

Widziałem screeny I jak dla mnie wygląda to gorzej od FO2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrazenia z wersji pc. Wyglada 2 razy gorzej, chodzi 3 razy gorzej. W wiekszosci te same trasy i samochody. Odgrzewany kotlet. Jednym slowem porazka.

A jak pisałem, że to będzie odgrzana dwójka to mnie od konsolowców wyzwali :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magia genialnego FO2 (i jego genialnej optymalizacji) prysła ? Skąd macie takie info ? :P

No niestety, muszę potwierdzić wypowiedzi poprzedników... Muzyka o wiele gorsza niz w dwójce (to akurat subiektywne odczucie), grafika - "jezdnia" i woda ładniejsza niz ta w dwójce, wszystko inne takie samo lub wręcz gorsze. Marna płynność jak na taką grafikę (przy 1440x900 8 aa 16 anizo gra się średnio fajnie...). Tryb carnage z początku nawet ciekawy, jednak po paru rundkach monotonia zabija... Niby "games for windows", a vibra na padzie x360 nie działa (chyba, ze ktos to "smyranie" nazywa wibracjami). Miałem to kupić w ciemno, ale na szczęście przetestowałem i z czystym sumieniem wywaliłem z dysku...

Edytowane przez blasphemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie chodzi bardzo słabo. Dużo gorzej od GRIDa i innych tego typu gier fps poniżej 30 a nawet 20 czasem jak dużo samochodów wszystko na maxa 1024x768 aax2. Trochę się zawiodłem bo trasy te same no i optymalizacja zrąbana :sad: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden wielki żal zatem... Ciekawi mnie tylko po hu*a wydwali tą gre na PC. Nie dość ze to lekko rozszerzony F2 to jeszcze chodzi jak [ciach!]o ;o. Poczekam na demo ale pewnie to i tak nic nie zmieni... Znów przekonwertoali z klocka i tyle (może wcześniej tak dobrze F2 chodził bo to była konwersja z PS2 ? :lol2:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

ciekawe kto pierwszy sie pokusi o porownanie gdzie bardziej skacze ;) z tego co pamietam na klocku tez nie dalo sie grac =]

Na 8800GT spokojnie pograsz co nie zmienia faktu, że FO2 wyglądający nie wiele gorzej o ile nie lepiej chodził 3 razy lepiej.

Ta gra zmienia mniej niż darmowe mody z FO joint...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam F2 w ogóle nie pamiętam więc ta część bardzo przypadła mi do gustu. Napewno mam stałe 60 fpsów więc na płynność raczej nie narzekam. Świetna konsolowa gierka jakich mało na peceta. Do tego tryby niczego sobie, piękna grafika (jedna z lepszych jakie widziałem w pecetowych samochodówkach), możliwośc gry do 8 osób na jednym pc. Czego chcieć więcej ? Ja tam wszystkim polecam :)

Jeden wielki żal zatem... Ciekawi mnie tylko po hu*a wydwali tą gre na PC. Nie dość ze to lekko rozszerzony F2 to jeszcze chodzi jak [ciach]

Na 8600GT chodzi płynniutko w 1280x1024 z aax4 :> Edytowane przez v1per86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Ja tam F2 w ogóle nie pamiętam więc ta część bardzo przypadła mi do gustu. Napewno mam stałe 60 fpsów więc na płynność raczej nie narzekam. Świetna konsolowa gierka jakich mało na peceta. Do tego tryby niczego sobie, piękna grafika (jedna z lepszych jakie widziałem w pecetowych samochodówkach), możliwośc gry do 8 osób na jednym pc. Czego chcieć więcej ? Ja tam wszystkim polecam :)

odłóż crack synu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielam zdanie poprzedników, gra mnie zawiodła po całości... stary fo2, tylko może trochę lepsza grafa, ale jakim kosztem wydajności... przy okazji odświeżę sobie starego, dobrego FO2, przynajmniej pogram w super płynności. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram na e4500 3.4Ghz 8800GT oraz 2 GB ramu pod vistą gra nie spada ponizej 50 klatek na sekundę srednio jest 60/70 w rozdziałce 1800x1350 detale full max bez AA.. nie rozumiem dlaczego macie jakieś przycinki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram na e4500 3.4Ghz 8800GT oraz 2 GB ramu pod vistą gra nie spada ponizej 50 klatek na sekundę srednio jest 60/70 w rozdziałce 1800x1350 detale full max bez AA.. nie rozumiem dlaczego macie jakieś przycinki...

Nie przycinki, tylko w ogole nie czuje sie tych 6x klatek. Porównaj sobie 75 fps w FO2 i 75 fps w Carnage. Pewnie patch to zalatwi.

Edytowane przez blasphemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z uszkodzeniami samochodów w nowym Flatout? Jest 2008 rok, więc w końcu mogłoby pojawić się porządne modelowanie wgnieceń karoserii a'la Grid. Nawet w Carmageddonie 2 to było. Poprawiło się coś w Ultimate Carnage?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z uszkodzeniami samochodów w nowym Flatout? Jest 2008 rok, więc w końcu mogłoby pojawić się porządne modelowanie wgnieceń karoserii a'la Grid. Nawet w Carmageddonie 2 to było. Poprawiło się coś w Ultimate Carnage?

Identyczne jak w FO2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też nie jest źle. Wszystko na full 1440/900 (brak AA i FSAA) i czasem przy starcie przymuli- a tak da się grać. Dodam, że 1 raz gram w grę z tej serii, więc nie mam porównania do 2-ki... no i bardzo dobrze :)

Przypomina trochę Insane, ale do jej rozmachu (otwarty teren) często niestety brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi