Idaho Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam W surround mixerze mogę tylko kontrolować suwak volume. Bass i Treble są nieaktywne. Próbowałem szukać w w sytemie (w SB Live wystarczyło czasami odfajkować) ale tam też nie ma takiej opcji. Czy standardowo Creative wyłączyło? Pozdrawiam P.S. Czy faktycznie EAX w tej karcie jest realizowany programowo przy obciążeniu proca? Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez Idaho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 P.S. Czy faktycznie EAX w tej karcie jest realizowany programowo przy obciążeniu proca? Tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Nadal nie mam odpowiedzi na główne pytanie. Co zrobić by odblokować te funkcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 P.S. Czy faktycznie EAX w tej karcie jest realizowany programowo przy obciążeniu proca? Jeszcze inaczej! EAX w przypadu tej karty jest realizowany przez CPU zanim jeszcze procesor prześle do karty dane (dźwięk). Jeśli byłby sprzętowy to CPU przesyła do karty surowy dźwięk a ona sama dodaje te efekty bez obciążania. Czyli w przypadku tej karty to wszystko dzieje się zanim jeszcze trafi do karty. Jakie masz stery, te z płyty czy z Internetu ? Na sterach z płyty to wszystko jest aktywne z tego co pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...