Skocz do zawartości
normek

Pierwsze Wc Opinie O Częściach + Pytania :).

Rekomendowane odpowiedzi

A więc to mój pierwszy post, od paru dni przeglądam wasze forum w poszukiwaniu info o WC. No i postanowiłem coś ukleić. Proszę was o pomoc i o odpowiedźi na pytania :).

Mój sprzęt:

Pentak d530J - cholerna grzała w stresie do 70 * na O/C.

chipset bez WC to Via 880 ma radio więc nie potrzeba mi chłodzenia tam

grafa Leadtek winfast 6600GT też się grzeje troszkę przy O/C przydałby się do niej blok

Szukając na allegro myślałem nad takimi częściami:

Pompa: KLIK

I tu występuje moje pierwsze pytanie jak ją przerobić na niezatapialną?? Bo nie chcę mieć rezerwuaru tylko odpowietrzać przez trójnik ?

Blok CPU:

KLIK

Blok GPU: Coś takiego może?

Nagrzewnica:

1 tylko musiałbym te krócce skrócić i przerobić na 12mm

2 tu chyba jest gorzej bo to plastik... na górze

3

4

Trójnik: tu prosiłbym o poradę jakąś tak samo tyczy się to złączek pozostałych.

Płyn: Borygo + woda destylowana

Węże: obojętnie jakie 12 mm + dla zabezpieczenia wępchnięcie ich w 14

Moje osttanie pytanie tyczy się trójnika. Jeden wąż ma być otwarty (ten który służy do odpowietrzania) czy ma być zaczopowany widziałem na różnych fotkach jak to wygląda i nie wiem dokładnie czemu :D? NIc nie wycieka etc?

Ponadto połączenie ma być takie? Pompa>chłodnica>blok cpu>blok GPU> trójnik> pompa?

Dzięki za porady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś poszukał troche na forum, to byś nam tu nie podawał linków do szajsu, który już został tutaj opisany.. Tak więc szukaj i szukaj i na forum i na allegro w poszukiwaniu okazji z markowymi blokami, a nie takim chłamem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi