normek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 A więc to mój pierwszy post, od paru dni przeglądam wasze forum w poszukiwaniu info o WC. No i postanowiłem coś ukleić. Proszę was o pomoc i o odpowiedźi na pytania :). Mój sprzęt: Pentak d530J - cholerna grzała w stresie do 70 * na O/C. chipset bez WC to Via 880 ma radio więc nie potrzeba mi chłodzenia tam grafa Leadtek winfast 6600GT też się grzeje troszkę przy O/C przydałby się do niej blok Szukając na allegro myślałem nad takimi częściami: Pompa: KLIK I tu występuje moje pierwsze pytanie jak ją przerobić na niezatapialną?? Bo nie chcę mieć rezerwuaru tylko odpowietrzać przez trójnik ? Blok CPU: KLIK Blok GPU: Coś takiego może? Nagrzewnica: 1 tylko musiałbym te krócce skrócić i przerobić na 12mm 2 tu chyba jest gorzej bo to plastik... na górze 3 4 Trójnik: tu prosiłbym o poradę jakąś tak samo tyczy się to złączek pozostałych. Płyn: Borygo + woda destylowana Węże: obojętnie jakie 12 mm + dla zabezpieczenia wępchnięcie ich w 14 Moje osttanie pytanie tyczy się trójnika. Jeden wąż ma być otwarty (ten który służy do odpowietrzania) czy ma być zaczopowany widziałem na różnych fotkach jak to wygląda i nie wiem dokładnie czemu :D? NIc nie wycieka etc? Ponadto połączenie ma być takie? Pompa>chłodnica>blok cpu>blok GPU> trójnik> pompa? Dzięki za porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Powiedz moze ile masz na to kasy. Bloki ktore pokazales to jakas porazka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
normek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Moje fundusze są bardzo mocno ograniczone :). Chodzi o wydanie jak najmniejszej kwoty czyli do 200 zł maksymalnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 200 to maks ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
normek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Tak co prawda na początek mogę sobie darować chłodzenie na grafę... tylko sam proc z czasem dokupię bloczek na GPU. A między czasie czy ktoś mógłby mi udzielić odpowiedzi na pytania między linkami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jakbyś poszukał troche na forum, to byś nam tu nie podawał linków do szajsu, który już został tutaj opisany.. Tak więc szukaj i szukaj i na forum i na allegro w poszukiwaniu okazji z markowymi blokami, a nie takim chłamem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...