Flux Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam sprawa ma sie tak zamierzam zlozyc komputer oparty o : Platforme :Amd AM2 6000+ na płycie : Abit KN9SLi I teraz mam nastepujące pytanie jakie pamięci będa dla mnie najlepsze Plyta obsluguje typy: 800 / 533 / ECC , non-ECC oczywiscie dual juz ma Poprzeczka cenowa to 500 no 550 zl. Czytalem troche i zdania sa podzielone szukam w firmach takich jak : Crucial ,G.Skill ,Geil ,OCZ Jezleli kto kolwiek moze mi cos podopowiedziec na ten temat to bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=6133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Moze troche OT ale nie lepiej C2D skoro cos ektremalnego kupujesz o.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flux Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Moze troche OT ale nie lepiej C2D skoro cos ektremalnego kupujesz o.0 ? Ekstremalny ma byc wiec licze takze na jakies fajne propozycje tych pamieci... niewiem osobiscie na poczatku chcialem crucial ballistix ale czytalem ze niektore juz od nowosci sypia bledami dlatego sie wstrymalem wiem ze bardzo fajna sa tez OCZ i G.skille seria Ht chyba ale niewiem nie pamietam... Jezeli mozecie to proponujcie :) Pozdrawiam. Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez Flux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Kup GoodRAM'y Pro 900 ze 'złotymi radiatorami' :) Zresztą na głównej stronie portalu są dwa artykuły testów pamięci DDR2 (łącznie 18 kompletów) - może warto zajrzeć i zdecydować czego się chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Witam sprawa ma sie tak zamierzam zlozyc komputer oparty o : Platforme :Amd AM2 6000+ na płycie : Abit KN9SLi I teraz mam nastepujące pytanie jakie pamięci będa dla mnie najlepsze Plyta obsluguje typy: 800 / 533 / ECC , non-ECC oczywiscie dual juz ma Poprzeczka cenowa to 500 no 550 zl. Czytalem troche i zdania sa podzielone szukam w firmach takich jak : Crucial ,G.Skill ,Geil ,OCZ Jezleli kto kolwiek moze mi cos podopowiedziec na ten temat to bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Byle jakie 667 cl4. zyli dowolne pamieci, im tańsze, tym lepsze. Peocesora i tak nie podkręcisz, zysk wydajnosci z 800 bedzie zerowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Byle jakie 667 cl4. zyli dowolne pamieci, im tańsze, tym lepsze. Peocesora i tak nie podkręcisz, zysk wydajnosci z 800 bedzie zerowy. Mnożnik procesora w dół i można podnosić taktowanie pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flux Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Byle jakie 667 cl4. zyli dowolne pamieci, im tańsze, tym lepsze. Peocesora i tak nie podkręcisz, zysk wydajnosci z 800 bedzie zerowy. Czyli wychodzi na to ze zly procesor wybralem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Czyli wychodzi na to ze zly procesor wybralem :( Dopóki go nie kupiłeś to nie ma tragedii. Obecnie do podkręcania poleca się e4400 (ew. e4300) lub też z nieco wyższej półki E6650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 nie, e4400 nie ma sensu, mnoznik 9 z E4300 spokojnie starczy. A bardzo fajny do krecenia jest E6750 - 4GHz na AC w zasiegu ;) Z AMD to X2 3600+/4000+ na Brisbane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...