Kwazor Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 1 badblok prawdopodobnie logiczny... w mhdd 2 x F4 i zobaczymy co bedzie po tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and2352 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Początek wygląda tak https://zapodaj.net/ddaa45d7a3572.jpg.html i chyba nie wróży dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and2352 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 A koniec tak https://zapodaj.net/abd58f3960431.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Nie ma co już naprawiać : swoje wysłużył i czas na elektrośmieci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and2352 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martix0 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Cześć, proszę o sprawdzenie https://www.fotosik.pl/zdjecie/ef48d1787b074449 wyskoczyło kilka warning i nie wiem ile czasu jeszcze dysk mniej więcej podziała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 Przydało by mu się pełne zerowanie w MHDD ( tylko dane zgać bo nic nie odzyskasz ) Raz już zaliczył za 1 zamachem realokacje 8 sektorów teraz w kolejce kolejne 8.. Warto by mu puścić ERASE w MHDD. I delikatniej z laptopem bo wstrząsów było troche.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2017 Dobry, kupiłem Fujitsu W410 po leasingu, dysk trochę rzęzi i system zalicza czasami lekki zwis, zrobiłem benchmark i odczyt smart, coś z tym mogę zrobić? (czy tylko się pogodzić...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2018 Dysk wd. SMART jest ok ale to Smart Seagate i mu nigdy nie daje wiary. Skan z MHDD 2xF4 i wyniki na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgor Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Czyżby policzone godziny życia dla tego HDD ? :D Tylko dlaczego C5 i C6 mają 0 ? Nagła śmierć ? :D Edytowane 31 Stycznia 2018 przez macgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Jeśli odczyty są prawidłowe to tak, ponadto 24000 godziny pracy to już sporo i wypada tak czy inaczej poszukać zamiennika Edytowane 31 Stycznia 2018 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgor Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Transfer danych już się kończy więc straty jeżeli jakieś będą to raczej minimalne. Ciekawi mnie co mogło spowodować gwałtowny spadek 05. Jakieś 2 tyg do tyłu 05 miał na liczniku 0. Chrobocze jak szalony od wczoraj, do tej pory nie było go słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Dobrydzień.Taka sytuacja, mam dysk zewnetrzny, pochodzi z lapka, ze 3 lata temu go wyjąłem i włożyłem w kieszeń. Już wtedy miał badsectory z poczatku dysku, więc utworzyłem partycję za nimi, na zdrowej powierzchni i tak działa. Wczoraj naszło mnie i zrobiłem w MHDD erase i remap. Po wszystkim taki stan:Pytanie, czy te bady są zastąpione tymi z puli zapasowej i mogę utworzyć partycję na całej powierzchni dysku, czy musze je pomijać?Pzdr.Wysłane z mojego HUAWEI CAN-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, Od kilku miesięcy mam Toshibę HDWD110. Ostatni robiłem porządki w kompie i przepoiłem dysk. Po starcie uruchomiłem HD Tune i parametr 01 wynosił 1. Potem uruchomiłem test powierzchni i 01 urósł do kilkudziesięciu tysięcy. Te same wartości pokazywał Crystaldisk. Jednak po jakiejś chwili mam znowu 0. Tak wygląda teraz smart dysku. Dlaczego tak mogło się stać? Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2018 01 sam sie nie zeruje więc podejrzewam bład odczytu smart ( zdarza to się czasami ) Gdyby rosło 01 do tego pojawiło się C6 i C5 to były by powody do zmartwienia. Skan w MHDD ( 2x F4 ) i wynik na forum to da pełen obraz sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Dostałem dysk w takim stanie, da radę zrobić z niego magazyn plików (niekrytycznych) i poinstalować na nim jakieś gry, czy raczej niezbyt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 (edytowane) 1 relok na 12 tyś godzin przelatanych to żadna katastrofa ( powiedziałbym że na Seagate to lux malina ;) ) Spokojnie narazie nic nie wskazuje na to by miała nastąpić w najbliższym czasie katastrofa.. ot po prostu dysk się zużywa ... Dla odświerzenia dysku zalecam przelecenie go MHDD komendą ERASE ( wpisana z klawiatury ) Edytowane 7 Lipca 2018 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Nic niepokojącego nie ma .. Samsung ładny przebieg już ma. Warto by je odświerzyć komenda ERASE w MHDD ( tylko dane grać wcześniej ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawio Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) Witam Mam nowy dysk USB WD Passport 2 TB i podczas kopiowania na niego plików (dużej ilości zdjęć) zdarzyło się słuchać zgrzytanie, ale to było tylko kilka razy. Podczas zgrywania plików o większej pojemności takiego dźwięku nie było słychać. Dysk był podłączony do laptopa pod złącze USB 2.0. Zastanawiam się czy go nie oddać do serwisu bo jest na gwarancji. Poniżej załączam screeny. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Pawio Edytowane 24 Września 2018 przez Pawio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Dysk czysty . W WD patrz na 01 C4 C5 C6 C8 ... tu masz zero... Pamietaj że dysk nie zawsze zapisuje liniowo i czasami głowica skacze po sektorach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawio Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Dziękuje za odpowiedź. Czy wartość 03 które delikatnie rośnie jest normalnym zachowaniem dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 To jest czas rozkręcania się talerza .. normalne. Może trochę wzrosnąć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Witam :) Czy z moją Toshibą P300 jest wszystko w porządku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Według SMART : bez zastrzeżeń . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s-bart Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Witam, proszę o sprawdzenie czy dysk jest do wymiany. Podczas pracy 2 razy coś piknie (a czasami nie) i system się wiesza, po restarcie laptopa bios nie widzi dysku (a czasami system uruchamia się normalnie). W HD Tune przy parametrze B8 program poleca wymianę dysku. W załączeniu zrzut z CDI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 B8 : sypiacy sie cache dysku . Kup cos ze stajni HGST /WD . Sega nie bierz bo nowe ich wypusty sypią się jak domki w rumunii.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1415 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Witam! Prosze o sprawdzenie smart, dysk kupilem dzisiaj, i zostalem oszukany w sklepie. Jesli dysk jest ok, to za takie pieniadze nie bede sie wojowac. Error check w HD Tune nie wskazal nic. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez adam1415 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 No nówka to to nie jest ale zdrowy jak ryba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) ROZUMIEM, ŻE ok? Edytowane 5 Marca 2019 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 Perfekto. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...