MaciekCi Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Dzięki wielkie. Poszukam czegoś sensownego na zmianę na tych danych. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazuzu Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Mógłby ktoś ocenić stan tego dysku? Dysk zew WD 3,5 500 GB Nic mu nie dolega, jednak ilość przepracowanych godzin wydaje mi się duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Wygląda bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Mógłby ktoś ocenić stan tego dysku? Dysk zew WD 3,5 500 GB Nic mu nie dolega, jednak ilość przepracowanych godzin wydaje mi się duża. 45tys. godzin pracy, całkiem nieźle, widzę, że kompa za często nie wyłączałeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg654 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Witam, czy dysk widoczny na powyższym zdjęciu wart jest uwagi? Mam możliwość zakupienia go w dosyć dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Witam, czy dysk widoczny na powyższym zdjęciu wart jest uwagi? Mam możliwość zakupienia go w dosyć dobrej cenie. jak na seagate to nawet czysto, powinien jeszcze trochę pochodzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg654 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dla porównania wrzucam skan obecnego dysku: Jak mniemam, ten Seagate podziała dłużej niż mój obecny? Rozumiem też że nikt nie wywróży mi tego z fusów ale patrząc na stan dysków, który byś wybrał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 twój obecny już ma 20tys. godzin, tamten seagate nie jest zły ale te dyski nie maja zbyt dobrych opinii jeśli chodzi o awaryjność, osobiście kupiłbym WD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errorek3 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Po zmianie plyty glownej z amd m4a785td-v evo na Gigabyte GA-H110M-S2H mialem w ogole bardzo duzy problem z uruchomieniem tego samsunga, poniewaz raz byl wykrywany a raz nie. Po zmiane firmwaru dysku sytuacja sie poprawila ale i tak jest gorzej niz bylo przed zmiana platformy. Grajac w gre league of legends przez 2 gry dostalem chyba z 10 kilkusekundowych freezow, zauwazylem, ze dysk zaczal wydawac dziwne dzwieki, raz czy dwa przy freezie wlasnie slyszalem ten dzwiek dysku. Czy powinienem jak najszybciej zmienic dysk? W zalaczniku screen z hdtune Edytowane 17 Marca 2016 przez errorek3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Błąd C7 to problem z kablem SATA. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Dysk już ma swoje przelatnane.... nie dość że czas rozkręcenia talesk rzy bardzo wysoki to jeszcze próby reakalibracji... Ten dysk powoli idzie na emeryturę.. tak czas na wymianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errorek3 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Kabel zmienialem kilka razy ): Z dyskiem bylo 0 problemow przed zmiana platformy, czy to az taki zbieg okolicznosci czy po prostu gryzie sie z nowa plyta glowna? Z tego co pamietam to niedawno tez uzywalem hd tune jeszcze przed zmiana i nie widzialem zadnych bledow w hdtune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Kwazor dobrze gada. Dysk ma za sobą ponad 20 tyś godzin pracy, ponad 4 tyś uruchomień zaliczył 8 wstrząsów i parametr 03 wskazuje na zużytą mechanikę dysku. Zmiana kabelka nic już nie da. Czym prędzej kupuj drugi dysk i kopiuj dane, chyba że Ci na nich nie zależy. Skanowanie w HDtune wykrywa błędy powierzchni dysku. Zbiegi okoliczności się zdarzają. Mi np dysk zaczął szwankować po wymianie systemu win7 na win10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errorek3 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Bardzo zalezy mi na danych, nie mogl bym ich stracic, mam tam zdjecia i rozne inne osobiste rzeczy.. W takim razie lece jeszcze dzisiaj do sklepu po nowy dysk. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Od razu kup paczkę płyt DVD i zrób backup tego co najważniejsze ... Tamten dysk możesz sobie zostawić na awaryjne archiwum ale lepiej zrób sobie jeszcze jedną kopię . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 akurat płyty DVD to obecnie jeden z najmniej trwałych nośników na Backup :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Ale mają swoje zalety. Gdzy padnie płyta, utraci jakiś fragment swojego archiwum, gdyby padł mu ten dysk, poleci mu wszystko. Nawet z uszkodzonej płyty znacznie łatwiej (a na pewno taniej) odzyskać część niż z uszkodzonego dysku. Kolejna zaleta dvd, nie zaszyfruje sobie przypadkiem tych danych za pomocą nadzienia z emaila (samodzielnie czy za pomocą pomocnych rąk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errorek3 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 W sumie moze wyszlo mi to na dobre, bo te 500gb to bylo juz troche malo i musialem kasowac niektore rzeczy, bo zaczynalo mi brakowac miejsca :p Dzieki temu kupilem nowy terabajtowy dysk i juz wszystko przekopiowalem na nowy, a starego samsunga schowalem, boje sie go uzywac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Laptopowy WD mocno zwolnił. Przy rozpakowywaniu .zipów transfery na poziomie 200kb/s Możecie rzucić okiem? http://imgur.com/yLXZPML Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Odinstaluj kontroler dysków w menadżerze urządzeń i uruchom ponownie komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Bez zmian. Podczas uruchamiania, na ekranie "zapraszamy" (win7) ikona ładowania zatrzymuje się na 1-2minuty, po wystartowaniu systemu, wywołanie menu kontekstowego też trwa kilka dobrych sekund. Później jest minimalnie lepiej, ale nawet jak na hdd wydaje się to trwać zbyt długo. System ma nie cały rok, ostatni program był instalowany w listopadzie 2015. Jeśli smart jest OK, to może to tylko kwestia moich przyzwyczajeń do dysków ssd... Edytowane 18 Marca 2016 przez Meccaryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 SMART jak dla mnie wygląda ok, zaczekaj, może ktoś się jeszcze wypowie. Z tym kontrolerem zasugerowałem się ---- dla trybu transferu, zauważyłem jednak teraz u siebie, że dla hdd też mam ----. Pozostaje czekać na inne sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Dla mnie smart nie wygląda tragicznie ale kupić to bym takiego dysku nie kupił. Po pierwsze obłędna ilość parkowań głowicy (C1) - cóż, urok wudeków. I po drugie dysk trochę wytrzęsiony (BF) mimo tej szalonej liczby parkowań. IMO powoli będzie się przygotowywał do padania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gman Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Witam :) Ostatnio zauważyłem pewien problem z moim komputerem. W pewnych momentach jakby się zawieszał a dioda od pracy dysku intensywnie i nieprzerwanie świeci świeci . Posiadam od 2 lat dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, http://www.morele.net/dysk-western-digital-caviar-blue-3-5-500gb-sata-iii-7200rpm-wd5000aakx-353686/ Przeskanowałem go za pomacą HD Tune Pro I CrystalDisk Czy błąd B8 powoduje konieczność wymiany dysku ?? Z góry dzięki za pomoc :) Edytowane 20 Marca 2016 przez gman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 na początek sprawdziłbym\wymienił kabel sata, reinstalował sterowniki płyty głównej, oraz ustawienia w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 TSR : B8 to z samców sypiacy się cache dysku.. Dysk lepiej na Magazyn a nie systemowy. Kabel sata do wymiany + złącza do przeczyszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrreekk Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam system stawia mi tymczasowy pulpit zamiast normalnego (braki w pliku dll.). jak sie okazał po teści HD tune że są jakieś błędy. Chcę wiedzieć czy ten dysk jest do wymiany. (puki co system chodzi na nowym stworzonym przeze mnie pulpicie ale czasem robi blu screny). Proszę was bardzo o opinie czy dysk nadal bedzie żył czy do wymiany. Dziękuję. https://zapodaj.net/1dec0fd94fe0e.png.html https://zapodaj.net/838d4c03f0e2b.png.html https://zapodaj.net/81035bc14c655.png.html https://zapodaj.net/3697e79ba568e.png.html Specialiści pomóżcie! jak nie wy to juz nikt. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Arrreekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 jak dla mnie mechanika dysku siada, zrzucaj dane i zmiana 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrreekk Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 O dziękuję, a Ty na moim miejscu spróbował byś go sformatować i przerobić na magazyn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2016 O dziękuję, a Ty na moim miejscu spróbował byś go sformatować i przerobić na magazyn? ewentualnie na przenośny do wykończenia lub druga kopia zapasowa (typu jak przepadnie to trudno) ale nie liczyłbym na cud Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...