Skocz do zawartości
midnightfaust

Zestaw Komputerowy Do 3500 Z Monitorem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

potrzebuje pomocy z doborem podzespolow do komputera do ok 3500 z monitorem

przegladalem juz troche fora i wybralem cos takiego ale nie wiem czy dobrze

komp ma sluzyc miedzy innymi do gier, filmów muzyki internetu, oczywiscie bede kompa chcial troche podkrecic.

procek: c2d E4300 (juz kiedys go upatrzylem ale nei wiem czy teraz sie oplaca bracz czy cos lepszego juz wyszlo)

płyta główna: abit ab9 (ew wersja pro) czy oplaca sie to tera brac czy lepiej brac jakiegos abita pod ip35

ram: 2x 1gb 800mhz w dualu moje typy to patriot, crosair, albo ocz ktore dobrze sie kreca i oplaca sie brac?

grafika: galaxy gf 7900gs 256mb (z radiatorem zalmana) - juz jakis czas temu upatrzylem sobie ją ale nie wiem czy oplaca sie tera brac czy jest cos lepszego

hdd - seagate 320mb - tego chyba raczej napewno wezme

naped optyczny - mam nagrywarke dvd od lg

zasilacz - myszle ze o mocy 400-450W powinein starczyc i tak zastanawiam sie nad amacroxem huntkeyem albo beQuietem

obudowa - cooler master elite 330

no i monitor lcd w tym temacie sie nie orientuje, zastanawiam sie miedzy 17 albo 19 tak za ok 1000zl jakie dobre lcd polecacie?

czekam na opinie i porady

Edytowane przez midnightfaust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Core 2 Duo E4300

MSI P35 NEO2 FIR - a ta plyta dobrze sie kreci?

2GB 667MHz (dual) - dobra ale jakiej marki wziaść ten ram? i 667mhz starczy to tego procka?

8800GTS 320MB - od kogo wziaść ta karte? galaxy, palita czy od kogos innego?

DVD-RW LG/NEC/Pioneer - pisalem jzu ze naped optyczny juz mam

Seagate Barracuda 160GB s-ata2 - a czemu 160gb jak dla mnie to troche malo wolal bym jednak tą 320stke

Cooler Master Elite RC-331 - wezme rc-330 jakos bardziej mi sie podoba :P

Amacrox 400W

Wyjdzie ~2k zł.

Do tego Benq FP93GP 19" za ~900zł.

Edytowane przez midnightfaust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli napęd już masz to akurat kasę za napęd przeznaczysz na Seagate 7200.10 320GB 16MB

Zestaw ten nie będzie kosztować 2000zł, ale 2600-2700zł + monitor 930zł. Jednak nie dużo przekroczysz budżet (3500zł).

8800GTS 320MB szukaj jak najtańszej, np BFG OC za 1050zł

Jest też ciekawa opcja z 2x8600GT Palit w SLI. Do SLI jednak inna płyta na czipie 650i SLI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi