Camis Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 France Telecom zapowiedział wprowadzenie w Polsce bardzo szybkiej oferty broadband. Nowa prędkość ADSL ma wynosić 15 Mbit/s. Będzie to najszybszy dostęp do internetu dla klientów indywidualnych w Polsce. W III kw. Telekomunikacja Polska wprowadzi także na rynek nowy model Livebox - tzw. Babybox. Info ze strony http://laki.dvhk.pl/ ADSL2+, annex M, do okolo 2km od DSLAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ciekawe jaki będzie upload :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Stawiam na 1024 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Niech lepiej przyspiesza ul a nie biora sie za dl :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) No fakt UPa mogli by podnieść, ale z 2 strony technologia ADSL ma to do siebie, że nie pozwala na na duży Upload. Obecny Annex A stosowany przez telekomune daje możliwość uzyskania maksymalnego Uploadu na poziomie TYLKO 1 Mbps :) Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Rety... ciekawe jaki będzie abonament? DROGI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Fakt jest taki, że 15 mega będzie chodzić u kogoś kto mieszka 300 metrów od centrali; reszta może zapomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ciekawe :) przynajmniej coś się dzieje a ja na 512kb/s :/ ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Fakt jest taki, że 15 mega będzie chodzić u kogoś kto mieszka 300 metrów od centrali; reszta może zapomnieć. Nie 300m tylko okolo 1.5-2km ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Wiem co pisze bo pracuje przy neo, dslach i bsa; czasami przy dsl 8000 są już problemy na centrali a co dopiero 2-3 km dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Niezła prędkość tylko abonament będzie pewnie w granicach 200-300zł :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 dees i co w tym takiego rewolucyjnego , jest juz od dluzszego czasu DSL TP 15Mb i z uploadem 800kb, mozna poczytac jak z dostepnsocia (jaka potzrebna odleglosc itp) na forach. Z tego co pameitam to chyba dzlowika z ponad 1km trudno wyszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 heh, w Polsce my się chyba nigdy nie doczekamy łącza symetrycznego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 To mnie właśnie dobija z tym uploadem. Nawet nie jest połowe mniejszy tylko z 8 razy albo w tym przypadku 15 razy. Praktycznie nie można nic dużego wysłać na FTPa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator1979 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Wiem co pisze bo pracuje przy neo, dslach i bsa; czasami przy dsl 8000 są już problemy na centrali a co dopiero 2-3 km dalej. No to tez zalezy bo ja mam adsl2 i mieszkam 1.200 od glownej centrali i mam 14 mbit/s. W wrzesniu bede mial VDSL 50 mbit/s down i 10 mbit/s up ale za nidlugo bedzie vdsl2 100 mbit/s down i 100 mbit/s. Przy VDSL to juz nie jest tak zle bo juz nie liczy odleglosc do glownej centrali tylko do ( tych malych skrzynek nie wiem jak one sie nazywaja ale ich u nas jest jak grzybow po deszczu) gadalem z gosciem dzisiaj i mowil ze niema problemu z VDSL :-) mi tam tylko chodzi o ten upload bo downstream to i tak zaden niewykorzysta :-) Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez predator1979 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Telia=Szwecja ? Więc nie wiem co porównywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator1979 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ja mieszkam w berlinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 15 dl. a ping 1000. Dziękuje za uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 15 dl. a ping 1000. Dziękuje za uwagę. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) ? Chodziło koledze pewnie o to ze download ma 15 Mbit/s a ping 1000. :wink: Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) ja chcialem teraz neo6mb , podpisalem aneks, 3tygodnie bylem bez internetu, wkoncu okazalo sie ze dzialac to nie bedzie, a najlepsze jest to , ze jestem podlaczony do centrali ktora znajduje sie 3,5km odemnie, a 300m odemnie jest druga centrala , w ktorej nie bylo miejsca aby mnie przepnac , i zamiast odrazu to powiedziec to musailem czekac , niby w listopadzie zostanie to przebudowane i ta neo6mb bedzie dzialala umnie, a co dopiero 15mb..... obecnie jade na 2mb Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Tylko pozazdrościć cen za granicą. U nas wciąż jest bardzo drogo z tego powodu, że żabojady kupiły TPSA. Gdyby TPSA była spółką państwową ceny byłyby o wiele niższe a tak mamy monopol. Ja jadę na neo 512 a ul 128 to parodia!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Nie do końca; jak by tpsa nagle chciała obniżyć ceny to zaraz będzie krzyk o praktyki monopolistyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 kto bedzie krzyczec? bo chyba nie klienci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 kto bedzie krzyczec? bo chyba nie klienci?UKE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonWhite Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) U nas wciąż jest bardzo drogo z tego powodu, że żabojady kupiły TPSA. A gdyby "żabojady" nie kupiły i TP byłaby spółką państwową - to dalej mielibyśmy reklamy w stylu "Neostrada przyśpiesza do 512 Mb/s, najszybszy internet w Polsce" - TP działałaby jak reszta spółek państwowych w RP. Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez VonWhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) A gdyby "żabojady" nie kupiły i TP byłaby spółką państwową - to dalej mielibyśmy reklamy w stylu "Neostrada przyśpiesza do 512 Mb/s, najszybszy internet w Polsce" - TP działałaby jak reszta spółek państwowych w RP. 512Mb/s ??, chyba coś ci się pomieszało Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez gumis144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 512Mb/s ??, chyba coś ci się pomieszało Nie zrozumiałeś ironii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonWhite Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dziękuję krzyysiu za zrozumienie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Najpierw to oni powinni w calej polsce doprowadzic swoje linie do takiego stanu zeby wszedzie i u kazdego gdzie oferowana bedzie taka predkosc, net chodzil bezproblemowo przez caly rok. A nie tak jak u mnie (warszawa Wyczolki - ul. Kłobucka), gdzie linia jest do [gluteus maximus]. I co z tego ze oferuja mi lacze 6Mb jak ja nawet na 512kbps mam schizy z netem, rozlacza w lecie i na wiosne, a w ziemie chozi stabilnie. jakas paranoja !! W [gluteus maximus] maja klientow i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...