KaxxL Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Mam stary zegarek ELGIN 1904 r 15j Brakuje mu - szkielka, wskazówki od sekund, lancuszka A takze przedni i tylni zawias bo sa juz stare i slabo chodza. Moglby ktos doradzic jak ew gdzie odrestaurowac tylnia pozlacana klapke (widac wzory ale nie sa tak glebokie jak w orginale) oraz gdzie moge kupic te czesci ? na allegro byla tylko szybka ale nie od tego modelu - interesuja mnie tylko org czesci any ideas? Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Może są jakieś fora traktujące ten temat?? na takich forach ludzie to często zapaleńcy kolekcjonerzy którzy mają różniastych części od groma, ja bym szukał właśnie w takich kręgach, fora grupy, dyskusyjne itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Juz napisalem na innych forach. Ale stwierdzilem ze tu jest 50k userow a noz ktos sie zna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A ja bym się udał do jakiegoś lombardu. Tylko nie takiego gdzie ludzie oddaja tv itd, tylko coś bardziej porządnego. Jakieś meble stare, obrazy, rzeźby i właśnie zegarki. Czesto ludzie ktorzy się tym zajmują, muszą te rzeczy reperować więc liczyłbym że człowiek z tej branży by Ci pomógł z zegarkiem. Co do oryginalnych części. Hmm, może być problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A może by tak po prostu zegarmistrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A ja bym się udał do jakiegoś lombardu. Tylko nie takiego gdzie ludzie oddaja tv itd, tylko coś bardziej porządnego. Jakieś meble stare, obrazy, rzeźby i właśnie zegarki. Czesto ludzie ktorzy się tym zajmują, muszą te rzeczy reperować więc liczyłbym że człowiek z tej branży by Ci pomógł z zegarkiem. Co do oryginalnych części. Hmm, może być problem. Z tego co wiem takie coś nazywa się antykwariat, a nie lombard :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Jak zwał tak zwał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zegarmistrz - nie jest potrzebny bo mechanizm dziala swietnie :) (bo juz ma na swoim koncie jedna wizyte) Pojde zobacze A odnowienie zegarka z zewnatrz chyba odpada bo grawerowanie tych wszystkich ozdob kupe kasy by kosztowal Musze poobserwowac ebay/allegro moze cos sie trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zegarmistrz - nie jest potrzebny bo mechanizm dziala swietnie :) (bo juz ma na swoim koncie jedna wizyte) Zegarmistrz to akurat się zajmuje nie tylko tym. Chyba ze byłes u takiego co ma zakład 1x1 obok budki z hotdogami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A odnowienie zegarka z zewnatrz chyba odpada bo grawerowanie tych wszystkich ozdob kupe kasy by kosztowal Ooo nikt nie mówił że to będzie tani sport ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Bylem u zegarmistrza z 50letnim stazem juz na emeryturze, a takiego elo zegarmistrza nie ma u mnie w miescie Wiem ze to nie tani sport-koszty grawerowania przewyzszyly by wartosc zegarka Jak na swoje 103 lata wyglada swietnie imo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snipi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wrszawa ulica Złota Zaklad braci Głowackich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Tylko ze ja nie jestem z W-wa i nie mam jeszcze samochodu ;] Pojde do zlotnika i powiem zeby mi pozlocil tam gdzie sa ubytki i naprawil te zawiasy a o grawerowaniu sie pomysli pozniej Najgorzej z tym czesciami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snipi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 /?Robia wysylkowo tylko oni mowie ci fachowcy pelna geba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Dowiem sie jaki koszt i wysle do zegarmistrza od starych zegarkow (ma jeszcze czesci do nich org) z jednego forum ;-) jezeli cena nie bedzie wygorowana to pokaze efekt przed i po Sorry za 2 posty ale chcialem temat w gore Zamieszczam zdjecia bo pomyslalem ze kilka osob napewno chcialoby zobaczyc o czym mowa i czego mu brakuje ;] Zegarek z 1904r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...