p3dzi0r Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 tu macie wszytskie fotki mojego bloku , produkowanego zreszta na malom skale : fotki slabe bo webcam do d.. :) jak skoncze finalny egzemplarz (oczekiwany termin sroda) to zapodam juz normlane foty aparatem normalnym 1 wlot na srodku , 2 wyloty po bokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 moj stary blok wodny tak wygladal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 moj stary blok wodny tak wygladal nie blok wodny a parowniknie blok wodny a parownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 moj stary blok wodny tak wygladal nie blok wodny a parowniknie blok wodny a parowniknie blok wodny a parowniknie blok wodny a parownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a dales mi projekt ? nie :), aha nazywa sie goldeneye® 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Blok bardzo fajny - projekt extra , tylko po ch..j dałeś po 5 takich samych zdjęć ?? ps. moim zdaniem zapowiada się na prawdę wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 zjdjecia nie som takie same , ruzniom sie kontem , moze tego nie widac (strzelane byly serjom) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 nooo zobaczymy czy kloc bedzie wydajny , zapowiada sie niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 zjdjecia nie som takie same , ruzniom sie kontem , moze tego nie widac (strzelane byly serjom) p3dzi0r, czemu te kanaly wygladaja jak "wygryzione", a nie jak wyfrezowane ? 8O Czy scianki nie powinny byc czasem gladkie ? 8O Moze mi sie tylko wydaje i zaraz ktos powie ze sie czepiam, ale IMHO to zwykly klocek miedzi z ponawiercanymi "kanalami" ktore beda stwarzac duze opory przeplywu. Ale to tylko moje laickie podejrzenia, prosze na mnie nie krzyczec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 i dobrze muwisz bo to jest wiercone a potem przefrezowane , ale teraz te twoje wygryzienia bedom znaczni mniejsze po bokach. (opozatym chcialem zeby takie byly) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Berkut znow nawachales sie R22 ze tak jakos dziwnie piszesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 a ja bym tak zostawil, opory moze rzeczywiscie beda wieksze, ale i powierzchnia oddawania ciepla tez, no i przeplyw bedzie bardziej burzliwy co chyba sprzyja oddawaniu ciepla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Miedzi, miedzi mi trzeba - p3dzi0r nie masz moze kawalka na sprzedaz 5x6x2cm? Moje miasto jest do kitu - fuck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 zapasy mi sie konczom , musze sie kumpa spytac czy ma jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Zasadniczo to po tych twoich wszystkich zapowiedziach .... wypowiedziach to spodziewałem sie jakiejś maga bombastycznej konstrukcji a tu hmmm .... swego czasu podobną konstrukcje sam zrobiłem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 nie chodzi o wygląd ale o wydajnosć nie ?, pozatym na dniach pokaże się nowe konstrukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Nie no spoko całkowicie rozumiem tą kwestie - niestety wyskoiego przepływu to sie nie spodziewaj . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 poczekaj na troche zmodyfikowaną finalną wersję , tam te scianki sa troche przytarte aby przepływ zwiększyc , a mysle ze chyba jednak pokona bloczek z 1 spiralą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Szkoda ze nie mam fotek wnetrza swojego bloku ja zrobiłem troche inną spirale . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Scianki daja duze opory (bo nie sa gladkie). O sam ruch turbulentny chodzi nam w momencie kiedy woda pada na obszar krytyczny pod jadrem. Potem ma jak najszybciej wychodzic z bloku. Praktycznie blok bardzo malo sie nagrzewa na koncach, wiec chlodzenie go calego jest raczej bezsensowne. Dobry pomysl to te 2 wyjscia, ale wedlug mnie "diabel tkwi w szczegolach", dlatego tak wazna jest dokladnosc wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 pokaze finalnom wersje to wtedy scianki bedom gladsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 jak go wierciłeś bo może na te wakacje dokończe dzieło z poprzedniego roku (tzn .wywierciłem kanał wiertłem 8 mm i teraz planuje go poszeżyć wiertłem 10 mm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...