SebaZ Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Chcę dołożyć pamięci do mojego BenQ R55EG i mam dylemat. Czy zakupić 2GB w jednej kości? Czy 2 kości po 1GB żeby chodziło w dualu? Pozdrawiam Seba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Jak nie masz zamiaru kiedyś dokładać 2 kości 2gb to imo wkładanie kostki 2gb nie ma sensu bo jest z tego co wiem sporo droższa od 2x1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myxir Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Moim zdaniem najlepiej się opłaca w dualu 2x1GB, 2X2GB itd.... Wszystko zależy od twojej płyty głównej ilości slotów oraz przepustowości. Dual jest o tyle lepszy od single ze lepiej pracuje i ma lepszą wydajnść. Jeśli 2X1GB są tej samej firmy oraz ze są włożone w Sloty o tych samych kolorach(Wiele Userów myśli że jeśli ma pracować w Dualu to wkładają do slotów obok siebie) Czyli żółty i czerwony. A powino czerwony czerwony. Więc Kupuj Dual. 1.Tańszy 2. Wydajniejszy 3. Lepszy :razz: :razz: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Sloty o tych samych kolorach(Wiele Userów myśli że jeśli ma pracować w Dualu to wkładają do slotów obok siebie) Czyli żółty i czerwony Ile masz slotow w swoim notebooku ? :lol: 2x2gb bedzie wykorzystywane dopiero w 64bitowym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaZ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 mam 2 sloty ale max 2GB, zdecydowałem się na Dual ze względu na szybkość (1 kość to 64bity a 2 kosci to 128 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Moim zdaniem najlepiej się opłaca w dualu 2x1GB, 2X2GB itd.... Wszystko zależy od twojej płyty głównej ilości slotów oraz przepustowości. Dual jest o tyle lepszy od single ze lepiej pracuje i ma lepszą wydajnść. Jeśli 2X1GB są tej samej firmy oraz ze są włożone w Sloty o tych samych kolorach(Wiele Userów myśli że jeśli ma pracować w Dualu to wkładają do slotów obok siebie) Czyli żółty i czerwony. A powino czerwony czerwony. Więc Kupuj Dual. 1.Tańszy 2. Wydajniejszy 3. Lepszy :razz: :razz: :D Wielu userow mysli ze plyty w notebookach sa takie same jak w desktopach.:) Masz 2 sloty i to wszystko, zadnego kombinowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaZ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 2 sloty i chipset obsługujący DUAL. Po prostu nie interesuję sie sprzętem, a programowaniem bardziej i stąd moje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...