misieek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Witam! Mam chwilowo (to znaczy przez miesiac) x550 64bit sic!.. gigabyte, dosyc spory radiator, ale caly goracy nawet w bezczynnosci (cos ala 9800 ;]) Czy to normalne?? 400/600 Zalozyc mu wiatrak w ramach bezpieczenstwa? Jesli tak to odrazu go pokrece na 500/900 Memki tyle napewno lataja, rdzen na 450 napewno... mysle ze 500 tez osiagnie, ale to i tak lipna karta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) jeśli ci te temp przeszkadzają to załóż wiatrak i przesmaruj rdzeń jakąś dobrą pastą. Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wiatrak zaszkodzic nie zaszkodzi, a pomoc moze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wiatrak zaszkodzic nie zaszkodzi, a pomoc moze :)Ale czy jest konieczny...bo nie lubie zbytnio wiatraków ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wiatrak nie jest konieczny, jeśli producent tego nie przewidział, to powinno być ok - to tyczy się samej karty. Druga sprawa to overclocking. Jeśli chcesz podkręcić polecam zmienić ten pasyw na jakiegoś wicherka. Ja ma obecnie Gigabyte'a z Silent-Pipe i grzeje się strasznie, po podkręceniu o 100MHz na rdzeniu praktycznie parzy. Sama karta jest stabilna jeśli tylko obudowa jest otwarta i ma w miarę przyzwoity przeciąg. Jeśli założę bok od obudowy - z zamontowanym nawet 120mm wiatrakiem, komputer po jakimś czasie się wiesza - karta podnosi drastycznie temperaturę płyty i procesora. Ogólnie mam 4 wiatraki i to jak się okazuje za mało na pasywne chłodzenie karty graficznej po OC. Montuj wiatrak, jeśli będzie to dla Ciebie opłacalne. Lepiej mieć 1 wiatrak na grafice niż "osiem" w obudowie - i tak będzie ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wiatrak nie jest konieczny, jeśli producent tego nie przewidział, to powinno być ok - to tyczy się samej karty. Druga sprawa to overclocking. Jeśli chcesz podkręcić polecam zmienić ten pasyw na jakiegoś wicherka. Ja ma obecnie Gigabyte'a z Silent-Pipe i grzeje się strasznie, po podkręceniu o 100MHz na rdzeniu praktycznie parzy. Sama karta jest stabilna jeśli tylko obudowa jest otwarta i ma w miarę przyzwoity przeciąg. Jeśli założę bok od obudowy - z zamontowanym nawet 120mm wiatrakiem, komputer po jakimś czasie się wiesza - karta podnosi drastycznie temperaturę płyty i procesora. Ogólnie mam 4 wiatraki i to jak się okazuje za mało na pasywne chłodzenie karty graficznej po OC. Montuj wiatrak, jeśli będzie to dla Ciebie opłacalne. Lepiej mieć 1 wiatrak na grafice niż "osiem" w obudowie - i tak będzie ciszej.Kto powiedzial ze mam kompa w obodowie... ;p Nie wiem i tak chce zmienic na 7300GT czy co tam bedzie lepszego. w to co gram CSS/HL2DM i tak nie jest tak zle.. ba jest lepiej niz na 9800XT :| czemu?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 w ogole masz w opisie: ". : Intel Pentium DualCore E2140 @ 333x9 1.325V : ." jak to mozliwe ze masz taki mnoznik na tym procku?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 w ogole masz w opisie: ". : Intel Pentium DualCore E2140 @ 333x9 1.325V : ." jak to mozliwe ze masz taki mnoznik na tym procku?:P Mialo byc 8 ;] zmienie pozniej, thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...