Skocz do zawartości
mati_pl

Jaki Moniorek Lcd 22" 1680x1050 2ms Czy 24" 1920x1200 5ms

Rekomendowane odpowiedzi

mam możliwość zakupić (muszę) monitor, na oku mam dwa:

ACER AL 2416 WB 24" 1920x1200 1000:1 400cd/m2 5ms 1700zł

ASUS MW221U 22" 1680x1050 800:1 300 cd/m2 2ms 1200zł

który bardziej się opłaca? moim faworytem jest acer ale 5ms mnie troszkę martwi, nigdy nie miałem LCD a ludzie strasznie straszą 5ms jak dzieci czarownicą. czy to dużo? od razu napiszę iż nie gram za dużo ale oglądam dużo dynamicznych filmów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam możliwość zakupić (muszę) monitor, na oku mam dwa:

ACER AL 2416 WB 24" 1920x1200 1000:1 400cd/m2 5ms 1700zł

ASUS MW221U 22" 1680x1050 800:1 300 cd/m2 2ms 1200zł

który bardziej się opłaca? moim faworytem jest acer ale 5ms mnie troszkę martwi, nigdy nie miałem LCD a ludzie strasznie straszą 5ms jak dzieci czarownicą. czy to dużo? od razu napiszę iż nie gram za dużo ale oglądam dużo dynamicznych filmów

Rożnica między 22 a 24" nie jest wielka , jednak te 5ms w grach też nie robi dużej różnicy, tym bardziej jak mówisz że grasz sporadycznie, do filmów nadaje się bardziej ten lcd 24", a 5ms to bardzo dobry wynik, większość 24" lcd ma taką reakcję albo i dłuższą, więc moim zdaniem jeśli głównie ma być monitor do filmów to wybrałbym 24", a 5ms bym się nie przejmował. Pozostałem parametry obrazu też przemawiają za 24".

pozdr.

Edytowane przez macek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe masz monitory hp na tn mozesz je znalesc w kazdym media markcie, vobisie ostatnio widzialem w selgrosie nawet ;] mozesz podejsc i zobaczyc... problem w tym ze monitora 24" jakiegos powalajacego mozliwosciami i przy tym kosztujacego mniej niz 6 tys nie widze caly czas, zreszta jesli o tym mowa to monitora 22" tez powalajacego mozliwosciami tez nie widze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe masz monitory hp na tn mozesz je znalesc w kazdym media markcie, vobisie ostatnio widzialem w selgrosie nawet ;] mozesz podejsc i zobaczyc... problem w tym ze monitora 24" jakiegos powalajacego mozliwosciami i przy tym kosztujacego mniej niz 6 tys nie widze caly czas, zreszta jesli o tym mowa to monitora 22" tez powalajacego mozliwosciami tez nie widze

Ten HP na S-PVA za 2300 PLN jest całkiem przyzwoity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja sie zaplatalem najwiecej hp widzialem tych hp 2465 i one byly na tn tak przynajmniej przekonany jestem/bylem...

http://www.sirius.pl/towar_karta_26655.html

chociaz tutaj jest napisane s-pva wiec juz sam sie zaplatalem... wyglada na to ze [gluteus maximus] ze mnie bo czytac nie umiem ze zrozumieniem i wszystko mi sie pomieszalo... narazie tak czy inaczej skoncze kompletowac komputer ;] bo na obecnym wiecej niz pasjans nie pojdzie... i w sumie wrocilem do punktu w jakim stalem zanim sie orientowalem o monitory 1900x1200 czyli nic nie wiem...

a teraz niedawno jakis nowy sie pojawil hp : np tutaj:

HP W2408

http://www.sirius.pl/towar_karta_44858.html

i ma napisane TN

Edytowane przez ceek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja sie zaplatalem najwiecej hp widzialem tych hp 2465 i one byly na tn tak przynajmniej przekonany jestem/bylem...

chociaz tutaj jest napisane s-pva wiec juz sam sie zaplatalem... wyglada na to ze [gluteus maximus] ze mnie bo czytac nie umiem ze zrozumieniem i wszystko mi sie pomieszalo... narazie tak czy inaczej skoncze kompletowac komputer ;] bo na obecnym wiecej niz pasjans nie pojdzie... i w sumie wrocilem do punktu w jakim stalem zanim sie orientowalem o monitory 1900x1200 czyli nic nie wiem...

HP W2408

i ma napisane TN

HP LP2465 jest na 100% na S-PVA ( oglądałem ten model i ręczę za to że jest na S-PVA ). Natomiast W2408 na pewno jest na TN ( nie widziałem ale stawiam zgrzewkę że tak jest :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP W2408

i ma napisane TN

jest OK, poprzedni był na SVPA a cała nowa seria tylko TN...i to daje do myślenia - skoro TN takie do D*** to dlaczego wszystkie nowe HPki to TN ? :-P :-P :-P

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tanie i szybkie. ;)

Swoją drogą to w2408 w cenie blisko 2000 zł wydaje się zupełnie nieopłacalnym zakupem, już bym do LP2465 dołożył (albo kupił w2207, co też i mam zamiar zrobić).

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi