Skocz do zawartości
ptys

Tagan Tg600-u25 Głośna Praca

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie zakupiłem zasiłkę ja w temacie, napięcia trzyma rewelacyjnie, pięknie się prezentuje a kultura pracy to już inna sprawa, spodziewałem się takiej ciszy jak w tg480-u01 a tu szum taki że szok, zasilacz zimny nawet pod obciążeniem a obroty koło 1000rmp, kurza twarz toż to najgłośniejsza rzecz w moim kompie, czy inni użytkownicy tego zasilacza też tak mają? czy da sie z tym coś zrobić, czy jakieś podobne zasiłki (wydajność), ale cichsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele razy było pisane o u25, że ma dobrane duże rezerwy na chłodzenia aby zachować parametry nawet w tropikalne upały i to normalne, że jest głośniejszy niż jego starsi bracia. Bez wymiany/modyfikacji wiatraka na ciszę nie licz.

no nie zupelnie. Jakies 3 miesiace temu kupiem Tagan u25 500W u zenfista bo niby cichy mial byc , ale gdy podlaczylem do kompa to mozna bylo powiedziec ze wiatraki lecialy pelna moca na idlu kompa. Odeslalem (zwrot) zasilcz do zenfista. Ten pzretestowal , rozebral i odzwonil do mnie ze odda kase :) ale... powiedzial ze Tagan poszedl na latwizne i w kolejnych partaich u25 zaczal montowac mniejsze radiatory i troche inne wentylatory ( glosniejsze) niz w egzemplarzach z pierwszych partiach.

Dlatego tez wiele rencenzji ( z pierwszych partii u25) mowia o bardzo cichej pracy , a kupujac teraz okazuje sie ze sa glosne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi