ShinJii Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam :) Mam płytę główną MSI P6N SLI-F v2 nVidia 650i a wraz z nią wbudowaną kartę dźwiękową Realtek ALC888-Azalia i tutaj jest problem... ani nie wykrywa mi w windowsie tej karty ani w biosie (bo chyba powinno tam też być, nie?) aha sterowniki do tej karty zainstalowałem takie które były dołączone wraz z płytą główną... miał może ktoś już taki przypadek? :/ potrzebuję pomocy ...bo kilka dni temu złożyłem ten komputer i jeszcze nie sprawdzałem czy działa karta dźwiękowa..... dopiero chciałem sprawdzić po tym jak zamówiłem głośniki za 500zł :/ potrzebuję pomocy:D bo po co te głośniki zamówiłem ;D EDIT: Zainstalowałem Linuxa (Fedora 7) żeby sprawdzić czy tam będzie działać i działa... a pod windowsem nie :/ Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez ShinJii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShinJii Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Nikt mi nie pomoże? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShinJii Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Już naprawiłem, można zamknąć temat czy co tam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Sry za odświeżanie tematu. @up Mógłbyś napisać jak sobie z tym poradziłeś? Mam ten sam problem. :/ Moje gg: 7819955 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 heh to nie jest HD Audio ? ;] potrzeba pacza od MS,, jeśli dźwięk jest ale win nie widzi karty, jesli dzwięku nie ma i nie da się odinstalować (komunikat urz niezbedne do rozruchu..) w men urz trzeba wył cośtam microsoft bus :] restart, da się skasować realteka potem ręcznie wybrać infa z wypakowanych driverów powinno być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelek Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Mi pomogło zainstalowanie sterowników UAA do płyty głównej, a dopiero potem zainstalowanie sterów realtek'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 miałem ten sam problem i ja musiałem ręcznie zainstalować sterowniki PCI DEVICE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xathianis Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 mam ten sam problem tyle ze znalazlem taki link http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...aspx?FAQID=2538 pisze tu jak zrobic zeby dzaialal glos ale mam jeden problem z tym po zainstalowaniu audio bus driver nie wyswietla mis ei w menedzerze urzadzen czy moze ktosbymi pomogl??? dlaczego tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xathianis Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Hahaha juz sam zrobilem macie tu strone i postaepujcie jak tu jest napisane: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...aspx?FAQID=2538 a wrazie jakis problemow zagadac do mnie na gg nr 6544355 mi nei wykrywalo bus drivera ale zrobilem inaczej odinstalowalem pci devica i sknanowalem w poszukiwaniu sprxzetow i dalem lokalizacje gdzie jest bus driver i dziala hahahaha i am rulezzz Edytowane 14 Lutego 2008 przez Xathianis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzik69 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 POMOCY---NO SOUND chlopaki kupilem kompa w sklepie:intel core2 duo,. wszystko zainstalowalem(mam windowsa XP profesional-servis pack2).przebieglo bez problemow.schody sie zaczely jak sie okazalo ze nie ma dzwieku w glosnikach i w sluchawkach.wszedzie pokazuje ze jest wszystko ok.. przeczytalem tego posta i zobaczylem ze sie wam jakos udalo.cos pisaliscie o jakims patchu(gdzie go mozna znalesc i jak on sie nazywa) i o usunieciu sterownikow UAA. chcialem recznie zainstalowac sterowniki PCI DEVICE ale nie wiem gdzie to jest i jak to zrobic. pozniej ktos podal link na strone gigabyte.zrobilem tak jak bylo na obrazkach(tylko ostatniego obrazka nie wykonalem bo nie wiem czy to wszystko trzeba robic z plyta ze sterownikami w napedzie). pomozcie chlopaki to jest moj ciezko zarobiony komp,a najlepsze jest to ze serwis tego nie obejmuje i nic z tym nie zrobia,a mam plomby gwarancyjne i szkoda go rozkrecac. oto moj email jak by ktos chcial mi pomoc,bede bardzo wdzieczny.:pyza69@o2.pl pozdrawiam pyza69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) Zainstaluj kb888111xpsp2.exe http://www.filewatcher.com/m/kb888111xpsp2...720088.0.0.html Edytowane 6 Listopada 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzik69 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 a ktory mam wybrac ? czy czasem nie pozycje 3? pozdrawiam jak juz sciagne to mam cos odinstalowac?czy poprostu zainstalowac patcha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 NIe ma znaczenia. Wszystko to to samo. Tylko z innych zrodel. Zainstaluj i sprawdz czy dziala. Wykonales wszystko co jest opisane w tym temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzik69 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 tzn? mam odinstalowac uaa bus driver,sterowniki do realteka tez mam usunac? czy poprostu odlacze i usune uaa busdriver i zainstaluje latke czy late zainstalowac jak beda stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Odinsatluj stery realteka. Zainstaluj latke. Wtedy z menadzera urządzen powinno zniknac pci device. Odśwież okno. Powinno wykryc nieznane urządzenie audio. Zainstaluj stery realteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzik69 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 fuck zapomnialem ze popoludniu zainstalowalem servis pack3 i ta latka nie dziala zsp3.musze zainstalowac znowu servis pack2.musze gdzies poszukac.bedzie na plycie z windowsem(ten co mam system to mial sp2) wedlug ciebie to nic nie pomoze to co moze byc.wszystkie czesci sa dobre.w serwisie tego nie uwzglednia bo komp dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) 1. Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, w polu Otwórz wpisz regedit, a następnie kliknij przycisk OK. 2. Zlokalizuj, a następnie kliknij następujący podklucz w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP3\KB888111 3. W menu Edycja kliknij polecenie Usuń. 4. Kliknij przycisk Tak i zamknij Edytor rejestru. I sprobuj ponownie zainstalowac. Daj scr z menadzera urządzen i podaj pełną konfiguracje komputera. Edytowane 6 Listopada 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzik69 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 zrobilem tak jak pisales ale nie da rade od nowa servis paka2 zainstalowac..on widzi jeszcze ze mam sp3 i pisze ze nie ma potrzeby instalowac starszej wersji dzis juz nie mam sily do tego kompa,jutro po pracy go zobacze.a jak nie to walne format i zainstaluje wina od nowa i wtedy bede mial sp2 i zrobie tak jak pisales. dziekuje ci za pomoc i pozdrawiam. w razie jakis problemow to napisze dobrej nocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzik69 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 no i [gluteus maximus] blada,zrobilem tak jak pisales.sciagnelem pierwsza lepsza latke i nic nie dalo(wyskoczyl mi error ze nie potrzebuje jej instalowac)czy moze taki plik co jest na dysku tez usunac?.czy moze musi to byc latka pasujaca do tego modelu karty(mam realtek alc888),system postawiony od nowa,mam tez service paka 2 i nic.chyba poszukam jakis sterownikow.czy moze masz jakies inne pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...