Skocz do zawartości
costi

Nie Idzie Podkrecic Proca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otoz problem moj jest nastepujacy: nie moge ani troche podkrecic procka.

Jeszcze niedawno sie dalo, chodzil sobie na taktach jak z podpisu, jednak jak byla swego czasu fala upalow, to odkrecilem do default, bo komp mi sie wieszal (a radiator na mostku polnocnym parzyl, nie dalo sie dotknac).

Teraz dorwalem pamieci z podpisu, zalatwilem sobie przewiew w obudowie (2x120mm, przod i tyl) i chcialem powrocic do szybszych ustawien. A tu niespodzianka - niewazne, jak ustawie procka, Windows nie wstaje. Jak ustawie na default - chodzi jak zloto.

Ktos ma pomysl, co moze byc nie tak? Bios mam najnowszy, jakby ktos pytal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3-3-3-8 i div200, najnizszy z mozliwych, i dalej nic. Myslisz, ze nie probowalem? ;)

Dovoltowanie RAM i proca tez nic nie wnosi - 1.45V Vcore i na FSB220 nie wstaje.

EDIT: przepraszam, debil ze mnie. Wylaczylem w biosie stacje dyskietek i zapomnialem ja wlaczyc przy zapodaniu OC ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektore (a w zasadzie wiekszosc) plyty Asusa z serii A8N maja taka dziwna przypadlosc, ze jezeli stacja dyskietek nie jest wlaczona w biosie (w skrajnych przypadkach musi byc wrecz fizycznie podlaczona), to nie da sie podkrecac sprzetu. Idiotyzm, ale tak juz te plyty maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi