costi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam! Otoz problem moj jest nastepujacy: nie moge ani troche podkrecic procka. Jeszcze niedawno sie dalo, chodzil sobie na taktach jak z podpisu, jednak jak byla swego czasu fala upalow, to odkrecilem do default, bo komp mi sie wieszal (a radiator na mostku polnocnym parzyl, nie dalo sie dotknac). Teraz dorwalem pamieci z podpisu, zalatwilem sobie przewiew w obudowie (2x120mm, przod i tyl) i chcialem powrocic do szybszych ustawien. A tu niespodzianka - niewazne, jak ustawie procka, Windows nie wstaje. Jak ustawie na default - chodzi jak zloto. Ktos ma pomysl, co moze byc nie tak? Bios mam najnowszy, jakby ktos pytal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zbyt ostre ustawienia pamięci? Timingow? Poluzuj trochę i wtedy FSB w górę. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 3-3-3-8 i div200, najnizszy z mozliwych, i dalej nic. Myslisz, ze nie probowalem? ;) Dovoltowanie RAM i proca tez nic nie wnosi - 1.45V Vcore i na FSB220 nie wstaje. EDIT: przepraszam, debil ze mnie. Wylaczylem w biosie stacje dyskietek i zapomnialem ja wlaczyc przy zapodaniu OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Dyskietka do wstawania? Keee? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Niektore (a w zasadzie wiekszosc) plyty Asusa z serii A8N maja taka dziwna przypadlosc, ze jezeli stacja dyskietek nie jest wlaczona w biosie (w skrajnych przypadkach musi byc wrecz fizycznie podlaczona), to nie da sie podkrecac sprzetu. Idiotyzm, ale tak juz te plyty maja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Nieźle... XXI wiek a płyta potrzebuje FDD do wstania po O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...