krzysiek9920 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Na chwile obecną jestem posiadaczem "300 letniej" obudowy, która pamięta jeszcze czasy Durona 900Mhz i skromnych funduszy na nowe graty do komputera(keszonkowe :lol2: ). Producent nie przewidział w niej prawie żadnych otworów wentylacyjnych, poza praktycznie ledwo przewierconym w tyle, który nawet po zamontowania w nim wiatraka nic nie daje. Stoi wiec otwarta, żeby nie ugotować sprzętu i dadatkowo na radka dmuchają 2 wiatraki. Rozwiązanie jest całkiem ciche, ale wygląda to fatalnie. Cały czas graty sie kurzą. Stoje nad dylematem kupna NZXT ZERO. Tylko zastanawia mnie czy te 8 wiatraków jest ciche i nie okarze się gorszym rozwiązaniem w dziedzinie chłodzenia niż otwarta obudowa. Czy jest sens pakowania sie w obudowe za ponad 5 stów? Może jakieś inne propozycje odnośnie fajnych obudów. Tylko mają być w miarę ciche i dobrze wentylowane. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ja bym ci polecił TT Armor. Wszystko się zmieści i ma bardzo dobrą wentylację. Teoretycznie, to można włożyć nawet 2 razy dłuższą grafę :lol2: Nic mi się nie kurzy. Wciąga powietrze przez wszystkie niewykorzystane zatoki (filtrowane). Tylko fabryczne wentyle ma głośne. U siebie je skręciłem (są na molexach) na ok 9000-1000rpm i jest naprawdę cichutko (oprocz radka w 3D - do niego to pewnie lepiej jakąś pancerną budę). A radzio, przy tak leniwie obracających się wentylach, w 2D ma dzisiaj 51st. A, i u góry też zrobiłem sobie filtr własnej roboty. Bo jednak trochę wpadało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 TT Armora moge szczerze polecic, wedlug mnie warto, wyglad, wykonanie, nie pozostawia wiele do zyczenia, bardzo fajnie filtruja powietrze te siatki + gabka, a jak skrecisz wentyle tak jak kolega wyzej to bedzie bardzo cicho i chlodno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 MariuszDW. Ile stopni ma Twój radek w czasie grania( i przy jakich obrotach turbiny)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Turbina chodzi na fabrycznych ustawieniach, czyli w 3D szumi. AMD GPU Clock Tool chodzi od 11 godzin. Max zanotował 76st. To było pewnie przy Colinie. Przy Driver4 max 67 było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...