Skocz do zawartości
krzysiek9920

Otwarta Obudowa Vs Nzxt Zero

Rekomendowane odpowiedzi

Na chwile obecną jestem posiadaczem "300 letniej" obudowy, która pamięta jeszcze czasy Durona 900Mhz i skromnych funduszy na nowe graty do komputera(keszonkowe :lol2: ).

Producent nie przewidział w niej prawie żadnych otworów wentylacyjnych, poza praktycznie ledwo przewierconym w tyle, który nawet po zamontowania w nim wiatraka nic nie daje.

Stoi wiec otwarta, żeby nie ugotować sprzętu i dadatkowo na radka dmuchają 2 wiatraki.

Dołączona grafika Rozwiązanie jest całkiem ciche, ale wygląda to fatalnie. Cały czas graty sie kurzą.

Stoje nad dylematem kupna NZXT ZERO. Tylko zastanawia mnie czy te 8 wiatraków jest ciche i nie okarze się gorszym rozwiązaniem w dziedzinie chłodzenia niż otwarta obudowa.

Czy jest sens pakowania sie w obudowe za ponad 5 stów?

Może jakieś inne propozycje odnośnie fajnych obudów. Tylko mają być w miarę ciche i dobrze wentylowane.

Edytowane przez krzysiek9920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci polecił TT Armor. Wszystko się zmieści i ma bardzo dobrą wentylację. Teoretycznie, to można włożyć nawet 2 razy dłuższą grafę :lol2: Nic mi się nie kurzy. Wciąga powietrze przez wszystkie niewykorzystane zatoki (filtrowane). Tylko fabryczne wentyle ma głośne. U siebie je skręciłem (są na molexach) na ok 9000-1000rpm i jest naprawdę cichutko (oprocz radka w 3D - do niego to pewnie lepiej jakąś pancerną budę). A radzio, przy tak leniwie obracających się wentylach, w 2D ma dzisiaj 51st.

Dołączona grafika

A, i u góry też zrobiłem sobie filtr własnej roboty. Bo jednak trochę wpadało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi