McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) (Prawie) 2 godziny Orthosem (jutro do roboty trzeba wstać więc dłużej czekac nie mogę): Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czekamy na więcej :twisted2:. Napisałem do emarket czy posiadają tego procka, tylko jak zapewne nie dostane odpowiedzi :mur: już kiedyś 2 razy pisałem do nich i jakby ich tam nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (Prawie) 2 godziny Orthosem (jutro do roboty trzeba wstać więc dłużej czekac nie mogę): Dawaj cos ponad 3G... i kupuje dzisiaj xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 już kiedyś 2 razy pisałem do nich i jakby ich tam nie było.Ja dostałem odpowiedź negatywną... ;) Dawaj cos ponad 3G... i kupuje dzisiaj xDIDę do pracy ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) mój nowiusi ADO3800IAA5CZ CCB6F 0715SPMW już do mnie jedzie :D Edit : molestujecie mnie PW to napisze tutaj...kupiony w Trytonie Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A pod 939 F3 gdzie kupić ? ;]. Jak narazie to nie widziałem go w ogole w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A pod 939 F3 gdzie kupić ? ;]:lol: molestujecie mnie PW to napisze tutaj...kupiony w TrytoniePrzecież juz podawaliśmy... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Przecież juz podawaliśmy... ;] ja to wiem :) ...ale co niektórzy myślą że wessałem gdzie indziej :) ...ciekawe czy jesio im sie ostała ta ostatnia sztuka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A pod 939 F3 gdzie kupić ? ;]. Jak narazie to nie widziałem go w ogole w sklepach.produkcja procesorow pod wspomniana przez ciebie podstawke, zostala zakonczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mogłem poczekać z kupnem kompa :D ale powiedzcie, komuś z Was nie styka x2@2,7ghz? [a na bri spoko dużo więcej] Czy to tak dla sportu chcecie się przesiadać? Może byc problem sprzedać te wszystkie brisbany, zbyt tanio w sklepach są :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 tu nie tyle chodzi o różnicę w taktowaniu (choć F3 kręcą sie ładniej od Brisbane), ale tez o cykle L2, a to w niektórych zastosowaniach jest dość istotne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 produkcja procesorow pod wspomniana przez ciebie podstawke, zostala zakonczona.Too bad ;]. Myślałem ze dojadę na takim 3ghz do K10 bez zmiany płyty i ramu. W takim razie zmienie ram,mobo i proc ale na c2d. Szkoda amd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Cep dostępny w toruńskim komputroniku (taką informację dostałem dziś od procownika tego oddziału komputornika). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 tu nie tyle chodzi o różnicę w taktowaniu (choć F3 kręcą sie ładniej od Brisbane), ale tez o cykle L2, a to w niektórych zastosowaniach jest dość istotneBęde upierdliwy, ale powiedz mi w jakich? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Need For Speed Most Wanted i Carbon. Na Brisbane gra to jest jakaś pomyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Need For Speed Most Wanted i Carbon. Na Brisbane gra to jest jakaś pomyłka. Jak to? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Spooki już kiedyś wlepiał interesujące porównanie w temacie L2 w bri 2707994[/snapback] Będe upierdliwy, ale powiedz mi w jakich? :unsure: w sumie to w każdych :lol2: ...najbardziej cierpią takie aplikacje które mocno odnoszą sie do pamięci podręcznej, czyli choćby takie PS czy edycja video ale i gierce, choć tu wiele zależy od silnika gry (ale tu już nie ma aż tak sporej różnicy...5-10% to raczej max. Kiedyś linkowałem szczegółową recke ) EDIT : znalazlem :) http://www.matbe.com/articles/lire/366/ath...-90nm/page1.php Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czy moje maile do nich nie dochodzą czy co? pisałem do emarketu i komputronika i 0 odpowiedzi do was odrazu wysylają :?. Myślałem jeszcze na sprzedaniem dfi(ponad 200zł bym dostał, po niecałe 300zł widziałem, że używki ostatnio też chodziły) i sempa i kupnem abita ip35-e + e2140, ogólnie musiał bym czekać jak ktoś kupi dfi i dołożyć jakieś 150zł, a na tą x2 mam w tej chwili kasę(w tej samej cenie jest ten pentium). W tego k10 zaczynam wątpić, a jak już wyjdzie to żadna rewelacja w porównaniu do intela i pewnie na podstawce am2 stracę trochę w wydajności i na tego abita już chyba peryna w przyszłości mógłbym włożyć. Tak swoją drogą tym pentiumem zmiótł bym każdego procka AMD tylko czy jest sens wkładania tych 150zł i bycia bez kompa parę jak nie paręnaście dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No dobra, "na papierze" wygląda strasznie, ale czy jest to aż takie odczuwalne? Chyba 100mhz więcej na rdzeń i troche cache zniweluje te straty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jak to? <_<Dylatacja czasu. To takie dziwne pojęcie, któe wyjasnia zjawisko zachodzące w tym silniku gry na Brisbane. Bezpośredni związek z L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Co jak co, ale mógłbyś pisać troszkę jaśniej. Chodzi mi o to, jak to się przekłada w praktyce. Bo takie wyszukane słowa, mogą (bezpodstawnie) odstraszyć potencjalnych kupujących. W praktyce czyli, co występuje w tej grze przy tym zjawisku? Spadki FPS, zacinki itp.? Edit: Literówka. Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Cep dostępny w toruńskim komputroniku (taką informację dostałem dziś od procownika tego oddziału komputornika). Tryton, komputronik... No to czekamy na inne sklepy ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dylatacja czasu. To takie dziwne pojęcie, któe wyjasnia zjawisko zachodzące w tym silniku gry na Brisbane. Bezpośredni związek z L2. co Ty gadasz. Wczoraj z nudów przeszedłem jeszcze raz carbona na max detalach i gra chodziła idealnie. 0 przycinek czy coś. sprzęt jak w sigu. jeszcze nawet nie kręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 W praktyce czyli, co występuje w tej grze przy tym zjawisku? Spadki FPS, zacinki itp.?Tak w skrócie to: gry chodzą szybko. Nawet za szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Co jak co, ale mógłbyś pisać troszkę jaśniej. Chodzi mi o to, jak to się przekłada w praktyce. Bo takie wyszukane słowa, mogą (bezpodstawnie) odstraszyć potencjalnych kupujących. W praktyce czyli, co występuje w tej grze przy tym zjawisku? Spadki FPS, zacinki itp.? Edit: Literówka. Zdecydowanie nie to po prostu ciut mniejsza wydajność zależnie od aplikacji. Można to tak określić X2 90nm 2x512 L2 = X2 65nm 2x512 L2 + ~50-250 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 co Ty gadasz. Wczoraj z nudów przeszedłem jeszcze raz carbona na max detalach i gra chodziła idealnie. 0 przycinek czy coś. sprzęt jak w sigu. jeszcze nawet nie kręcony.To teraz zbuduj sobie komputer w podłożu o takie same elementy z wyjątkiem procesora. I wsadź tam Windsora czy jakiegokolwiek innego - byle by to nie był Brisbane. TIP: ]leborg potwierdził. TIP2: Stary - nie musisz mi wierzyć, mnie to nie interesuje. Ja wiem co ja sprawdzałem mając dostęp do ogromnej ilości sprzętu swego czasu. Zbudowaliśmy dwa takie kompy, postawiliśmy jeden obok drugiego i wiem co się działo. BTW- dobrym testem jest stoper. Weź se stoper, i włącz go na poczatku jakiegoś wyścigu. Skończ wyścig i kuknij na stoper :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Czy ten Windsor ma takie same problemy z czujnikiem temperatury jak Brisbane? W Evereście np. wychodziło. I czy już na nim nie problemów z tzw. "przyspieszaniem gier" ? Takie 2 pytania mi się nasunęły :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Czy ten Windsor ma takie same problemy z czujnikiem temperatury jak Brisbane? W Evereście np. wychodziło. I czy już na nim nie problemów z tzw. "przyspieszaniem gier" ? Takie 2 pytania mi się nasunęły :? 1. tzn ? ..Pomiar temperatury to zazwyczaj problem plyty glownej (a dokladnie kalibracji czujnika).Jedne podaja bardziej realne pomiary, a inne mniej :) ...dobrze jest pokombinowac z biosami, u mnie najnowszy bios wreszcie podaje realne temperatury, poprzedni zaniżał o 10'C :) 2. W temacie dylatacji czasu mogę powiedzieć tyle, ze nigdy tego problemu nie zauważyłem na swoim Windsorku (Vista 32bit. bez jakichkolwiek optmalizerow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 No bo na Windsorze gra się normalnie w każdą grę (abstraciach!ąc od problemów dostępu do pamięci obu rdzeni). Dopiero w Brisbanie coś nakombinowali i tego nie idzie rozwiązać programowo. BTW - Krakowskie NTT procki będzie miało 13stego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ja naprawdę nic nie dostrzegłem w grze NFS: Carbon. Żadnych odchyleń czy nieprawidłowości. Po prostu grało się wyśmienicie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...