MILANS Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 może i dało ale stracilismy juz cierpliwość. 4 godziny kombinowaliśmy jak tu odpalić je w dualu. gdy tylko obsadziło sie odpowiednie sloty płyta odmawiała posłuszeństwa.. jak sie później okazało pamięci nie tolerowały na asusie napięcia >2,4V wszystko chodziło juz na granicy stabilności i naprawdę nie chciało nam się juz więcej kombinować. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ale kto wie co będzie jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ano cierpliwość czasem ciężko utrzymać, racja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 u mnie te goody latały nawet na 2.9v więc nie wiem co z tym asusem jest nie halo- na twoim miejscu pocisnal bym jeszcze trochę bo memki naprawdę dają dużo a tu ani takty ani tajmy nie są wybitne jeszcze :wink: tak czy siak gratki za fajny wyniczek na amd :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 W takty to żeby je pocisnąć to następny dzielnik /6 = 610MHz musiałyby robić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 sory lama jestem w amd niestety teraz- chyba cl5 to u amd nie ma za bardzo sensu? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 W Pi jest sens ;) Ale czy goody takty ponad 600 by zrobily? Małe porównanie wykonywane przezemnie: Pi16 mem 585 5-5-4 - 11:11 Pi16 mem 488 4-4-3 - 11:16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 no na c2d to pod 650 robiły w swoim czasie :wink: tylko ostatnio lekko kaprysne sie robią no i na am2 chyba jednak aż tak dobrze nie fikają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 http://www.komputronik.pl/Procesory/AMD/At...talog,kat,4663/ co tu brac u chlopakow aby w ciemno miec nowa rewizje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) co tu brac u chlopakow aby w ciemno miec nowa rewizje ?1 strona FAQ Edytowane 1 Września 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) 1 strona FAQ tak tylko u nich na stronie jedno zamawiasz dostajesz inne :( Edytowane 1 Września 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 w trytonie? wątpie... wszyscy którzy zamówili dostali to co mieli dostać. (tylko sklep tryton jest w faq) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 VIRU$owi raczej chodzilo o to, co brac od komputronika by w ciemno dostac nowa rewizje. zatem bierz 5600+ albo 6000+. wtedy dostaniesz bankowo F3, poniewaz te modele to same F3 (pisze to pare postow pod faq - wlasciwie taka informacja powinna byc w samym faq). ale czy cenowo o to ci chodzi? w trytonie dostaniesz modele nizej taktowane i tansze. ale imo 288zl za najtanszy F3 to juz nie okazja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek24 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) W niemieckich sklepach można kupić X2 3800+ F3 OEM po 55 euro + 20* euro przesyłka. Może zorganizować zbiorowe zakupy? :D Swoją drogą dziwne że tylko Tryton potrafi sprowadzić te procki. EDIT: *Jednak 20 Euro do Polski. Edytowane 2 Września 2007 przez Irek24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 a mozesz zapodac jakims linkiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek24 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 a mozesz zapodac jakims linkiem?? http://www.drivecity.de/product_info.php?p...mp;pid=geizhals http://www.mindfactory.de/product_info.php...790?pid=shopcom http://www.norskit.com/norskit/default.asp...AM2110043401%2C http://www.ebug-europe.com/bug/default.asp...AM2110043401%2C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 rzeczywiscie opcja ciekawa tylko ze wysylka do polski 20 ojro ale przy zamowieniu np. 10 sztuk to i tak wyjdzie znacznie taniej niz w trytonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek24 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Tak na szybko licząc to przy zamówieniu 5szt. cena 1 szt. powinna zamknąć się w kwocie 250zł*, a przy 10szt. - 240zł*. Zostanie kupno Freezera :D * gdyby przyjąć 1 Euro = 4zł, 55 Euro za sztukę, 20 Euro przesyłka, 10zł przesyłka w Polsce. Tylko że chyba w gre wchodzi jedynie płatność z góry na konto sklepu. Sprawa wydaje się dość skomplikowana, nie wiadomo czy ktoś się tego podejmie. Oby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Taniej jest już sprowadzić z USA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek24 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Taniej jest już sprowadzić z USA... Może przy jednej sztuce i jak celnicy uznają to jako gift. Przy większej ilości trzeba zapłacić 22% vat od towaru i kosztów transportu. Wyjdzie trochę drożej, tyle że wtedy masz BOX (ale i tak taniej niż Tryton). Wogóle coś ciężko z dostępnością x2 3800 w PL. Nie wiem czy F3 w tej sytuacji to gra warta świeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Uskubałem sobie nowy wyniczek na moim x2 3800+ :D http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=237996 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) McDracullo, ładniej to już wygląda, co żeś popsuł ?? wyjmij jedną kość do max mhz ;) ja dziś miałem 4000+ DH w ręku, tylko się qrde mi już się czekać nie chciało na to aż koleś raczy mi cene wynaleźć w sklepie... jutro będę oglądał x2 3800+ jakie do takiego jednego sklepu przywiozą... ;) (nie chce mi się wierzyć w to że ich tak mało jest...) Edytowane 3 Września 2007 przez buuren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 McDracullo, ładniej to już wygląda, co żeś popsuł ?? wyjmij jedną kość do max mhzDziś kręciłem z myślą o spi 1m, to cpu-z na dokładkę.. :D ja dziś miałem 4000+ DH w ręku, tylko się qrde mi już się czekać nie chciało na to aż koleś raczy mi cene wynaleźć w sklepie...Jak miałes w ręku to trzeba było uciekać a o cene niech on się martwi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ja dziś dostałem przesyłkę z Trytona, rev się zgadza :) zaraz stawiam system i kręcę ;) narazie box, potem wc+lód, za 2 tyg przewidziane jest Di :D wieczorem coś wrzucę :) reszta stuffu jak w sigu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 przez ciebie nie pójde dzisiaj spać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ja dziś dostałem przesyłkę z Trytona, rev się zgadza :)Możesz stepping podać? za 2 tyg przewidziane jest Di :D wieczorem coś wrzucę :) Zdradź coś więcej :wink: przez ciebie nie pójde dzisiaj spać Me too :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 a te di to chyba cos nie halo czy sub zero sie zmienilo u amd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) a te di to chyba cos nie halo czy sub zero sie zmienilo u amd?Dlaczego nie halo? Do tego 0 można dojść zawsze ;) Po prostu kupujemy Di z nadzieją, że coś więcej się z tego wycisnąć. Jak nie, to trudno ;) Miało być w ten weekend, ale ze względów róznych będzie w przyszły, chyba, że Sz. P. Michalak zabierze nam kontener to nie będzie :P Stepping ofc F3, jest magiczne "CZ" i cpuz też pokazuje dobrze :) Edytowane 3 Września 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Stepping ofc F3, jest magiczne "CZ" i cpuz też pokazuje dobrze :) To jest rewizja. Daj fote czapki, żeby wszystkie numery bylo widac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) To jest rewizja. Daj fote czapki, żeby wszystkie numery bylo widac :wink:aaa, sorawka ;) fota czapki to jutro jak będę wc zakładał ;) wydziubałem słabe 3.1 @1.45 V (nie pamiętam dokładnie) na box chłodzeniu :) chyba już było mu za ciepło (tak mi się wydaje...) Memki spuszczone na 400 bo na wyższych robiły problemy, i tak walczyłem z nimi z godzine bo coś im wiecznie nie pasowało <_< Mobo też okiełzałem po czasie, np. czasami po zapamiętaniu ustawień nie chce startować, a po włączeniu i wyłączeniu zasiłki, na tych samych ustawieniach śmiga jak ta lala... na chipset wiały 2x12cm AC @ 7 i 12 V, na ramce jeszcze jeden AC. Zabrakło delt, które porzyczyłem koledze :( Wynik słaby, ale czystego oc, po ogarnięciu am2 to było z 30 min ;) na pewno poprawię! Jutro/pojutrze testy na wodzie z lodem i moim bylejakim wc :D Zależy od tego jak się z pracą wyrobię ;) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=238161 ram na sztywno jak najbardziej luźne: jutro/pojutrze spróbuje tyle na konkretnych timingach (a ludzie mówili, że na takich taktach im nie działa...) edit: poockowal bym jeszcze, ale jutro praca i do szkoły wstawać trzeba przed 6 ;) Edytowane 3 Września 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 oho... w trytonie sie skończyły athlonki 3800... wiec chyba koniec z tym modelem, kto wie czy uda sie im jeszcze sprowadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...