Verter Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Ja sie dowiedziałem że mój procek jest jedną z niewielu sztuk ada5400iaa5cz ccbvf 0701vpmw 156546a70123 wiecie może jak on się mniej wiecej kręci, bo u mnie dość mizernie, a moż ktos by sie chciał nim pobawić tylko wtedy musiałby mi wcześniej użyczyć jakiegoś innego procka na AM2 (nie Brisbane) żebym bez kompa nie został. Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Na takiej płycie tylko tyle z takiego proca ? Jeśli dawałeś mu tylko napięcie 1,3V to nie ma się co dziwić, że więcej nie chce iść. Jak dla mnie na takim napięciu to całkiem ładnie Ci idzie. Daj mu większe napięcie i jedź dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Dawal mu juz wszystko , od 1.4v do 1.8... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Na takiej płycie tylko tyle z takiego proca ? Jeśli dawałeś mu tylko napięcie 1,3V to nie ma się co dziwić, że więcej nie chce iść. Jak dla mnie na takim napięciu to całkiem ładnie Ci idzie. Daj mu większe napięcie i jedź dalej :)Może mi skilla brak i nie chce iść wyżej, ale aż taki nOOb ze mnie nie jest zeby napiecia nie podniesc. tak jak xacti pisał dawałem duze V, ale wydaje mi sie ze mu albo za gorąco albo ja MOBO nie ogarnia. to jak.. jacyś chętni? Aha... u siebie max pod windą widziałem coś poniżej 3,4GHz Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja bym się może wymienił na testy, ale mam brisbane ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Co prawda teraz nie ma zimy, ale zrób "testy" przy otwartym oknie. Prawdopodobnie temperatura ogranicza, miałem podobny problem ( z tym ze ja miałem walniętą zapinkę od chłodzenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Aha... u siebie max pod windą widziałem coś poniżej 3,4GHz Widocznie słaba sztuka, zdarza się :-P Zainstaluje MemSeta i ustaw wyższy MAL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 no wiec.. komp wrócił z parapetu, ale mizernie dość. chyba że coś źle robie... spi na tym przejdzie ale screena nie zrobiłem a juz teraz mi sie nie chce jeszcze raz wystawiać. Co do MAL, że tak lamersko spytam- inaczej niż wgraniem zmodyfikowanego biosa sie nie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Można - memsetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Może mi skilla brak i nie chce iść wyżej, ale aż taki nOOb ze mnie nie jest zeby napiecia nie podniesc. tak jak xacti pisał dawałem duze V, ale wydaje mi sie ze mu albo za gorąco albo ja MOBO nie ogarnia. to jak.. jacyś chętni? Aha... u siebie max pod windą widziałem coś poniżej 3,4GHz MemSetem możesz ustawić MAL. tak to jest jak sie odpisuje 3min na posta :P Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 AMD 690G Super PI 16M XP Pro SP2 - 2 miesiace uzywania, SPI puszczone po kilku godzinach uzywania systemu, bez CW, max mem, grzebania w alpha timingach i ustawieniach systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 oj ciężko z tego coś wywróżyć (w sensie jak wygląda wydajność tej płyty w SPi) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 oj ciężko z tego coś wywróżyć (w sensie jak wygląda wydajność tej płyty w SPi) :)Nisko puszczone mem, bez zabawy z nimi. Alphy takie jakie sie ustawily, czyli te dwie sprawy do poprawy. Dodatkowo caly system do poprawy bo badziewi tam nawalone, ze hej i na codzien uzywany jest do grania w CS'a. Niech kret pokaze wynik na DFI ( a moze ty hary ? ), ale takze na takim samym zajechanym systemie i ustawieniach jak i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja dopiero jak wrócę do Gdańska mogę pokazać, czyli jutro, możeby się zgadać tak, że byśmy to zrobili na identyko systemie (dokładnie tym samym) z identycznymi ustawieniami jak byś był chętny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja dopiero jak wrócę do Gdańska mogę pokazać, czyli jutro, możeby się zgadać tak, że byśmy to zrobili na identyko systemie (dokładnie tym samym) z identycznymi ustawieniami jak byś był chętny :)Musialbym Ci wyslac ghosta mojego cudownego systemu :D Watpie, abys mial bardziej rozwalony system niz ja <_< Chyba, ze ... zmusze sie i zainstaluje system na nowo, jutro szybciutko na drugiej patrycji :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja moge obraz mojego ci podeslac jutro, takiego bardziej rzetelnego do porównań. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja moge obraz mojego ci podeslac jutro, takiego bardziej rzetelnego do porównań. ;]Dobra chesz to wysylaj ;) ps. dodam tylko, ze na Brisbane G1 z takimi taktami mialem grubo ponad 12 minut :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ale nie ghosta tylko iso, pewnie jakiegos rw'ka w domu znajdziesz, sys instaluje sie okolo 15 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Chyba, ze ... zmusze sie i zainstaluje system na nowo, jutro szybciutko na drugiej patrycji :rolleyes: Do it :-P Wtedy będziemy mogli jakoś to po ludzku porównać :) Udało mi się to wygrzebać z niedokonczonego testu na overclock.pl: Max OC = Max HTT przy mnozniku 9 Thx McDracullo Edytowane 29 Grudnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Panowie miałem 690 (Gigabytea :mrgreen: ) i był szybszy w pi 16M o chyba 4s od DFI . Sys golas czyściutki tuż po zainstalowaniu. A DFI było szybsze od Abita (oba na nForce 4 Ultra). Wszystko na Auto ustawione w BIOS, system postawiony na swierzo. EDYTKA O Kret mnie wyprzedził :D Udało mi się to wygrzebać z niedokonczonego testu na overclock.pl:Test jest skończony. Tylko nie ma tego kto poprawić, a potem wrzucić :P Edytowane 29 Grudnia 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Panowie miałem 690 (Gigabytea :mrgreen: ) i był szybszy w pi 16M o chyba 4s od DFI . Sys golas czyściutki tuż po zainstalowaniu. A DFI było szybsze od Abita (oba na nForce 4 Ultra). Wszystko na Auto ustawione w BIOS, system postawiony na swierzo. EDYTKA O Kret mnie wyprzedził :D Test jest skończony. Tylko nie ma tego kto poprawić, a potem wrzucić :P Czyzbym objawil nowe ciekawe mobo na AM2 :) vcore + vdimm mod jest :D Ludzki maja ta mobo, ale temat o niej martwy calkiem, vcore mod ich nie ciekawil :? Do it :-P Wtedy będziemy mogli jakoś to po ludzku porównać :) Udało mi się to wygrzebać z niedokonczonego testu na overclock.pl: Max OC = Max HTT przy mnozniku 9 Thx McDracullo Tabelka obrazuje roznice ladna w PI, ale max HTT cosik dziwne bo GB ciagnie spokojnie 400MHz jak i DFI Ciekawe, ze w 1M DFI szybsze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Czyzbym objawil nowe ciekawe mobo na AM2 :) Podaj dokładnie co to za model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Podaj dokładnie co to za model.Gigabyte GA-MA69G-S3H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Na 1M pamięci mają malutki wpływ, większy ma wydajność samego proca, na 16M duży wpływa ma wydajnośc pamięci, nie wiem czy w tamtym tescie ustawiali jakos specjalnie alphy czy nie, możliwe że dgiguś lepiej konfiguruje kontroler pamięci. sprawdzimy jutro :) Dzien z SPI sie szykuje, i'm lovin it :-P Dawno nie mialem dnia spedzonego na 3.14 ... Na szczescie wolne mam to moge cosik porobic ;)Hehe, no ewnetualne porównanie z użyciem mojego systemu to dopiero wiczorkiem, ja w gda o 19 bede dopiero, chyba że kuzyn będzie jechał jutro, to może wcześniej ;] Edytowane 29 Grudnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Na 1M pamięci mają malutki wpływ, większy ma wydajność samego proca, na 16M duży wpływa ma wydajnośc pamięci, nie wiem czy w tamtym tescie ustawiali jakos specjalnie alphy czy nie, możliwe że dgiguś lepiej konfiguruje kontroler pamięci. sprawdzimy jutro :)Dzien z SPI sie szykuje, i'm lovin it :-P Dawno nie mialem dnia spedzonego na 3.14 ... Na szczescie wolne mam to moge cosik porobic ;) I masz racje, GB moze inne timy dobierac niz DFI/ABIT. Moze ktos z userow F3 ustawic to na czym puscilem SPI, czyli 3GHz i 4-4-4-4-21 @ 533 dram clock, reszta nie ruszana w biosie i pokazac memseta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) a ja mam takie coś, tylko nie bijcie a pokierujcie :) procek na def. Około 20 mhz więcej na cpu i spi wywala błąd blabla nie wysyłaj. ramki crucial lanfest 2.1v reszta na screenie. tweaków niet, tylok kilka procesów wyłączonych Edytowane 29 Grudnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) a ja mam takie coś, tylko nie bijcie a pokierujcie :) procek na def. Około 20 mhz więcej na cpu i spi wywala błąd blabla nie wysyłaj. ramki crucial lanfest 2.1v reszta na screenie. tweaków niet, tylok kilka procesów wyłączonych A ja będę bił :twisted: - daj mu jakies ludzkie napiecie w okolicach 1.5 - 1.6V :-P Gigabyte GA-MA69G-S3H Dużą masz na tym bujake vcore przy X2 @ 1.6V lub wiekszym? Edytowane 29 Grudnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 a ja mam takie coś, tylko nie bijcie a pokierujcie :) procek na def. Około 20 mhz więcej na cpu i spi wywala błąd blabla nie wysyłaj. ramki crucial lanfest 2.1v reszta na screenie. tweaków niet, tylok kilka procesów wyłączonych panie puszczaj go wyżej, co to 3GHz dla F3 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 i masz dzielnik /8, możesz dać mu większą wartość MaxAsync: 7 czy 8, może ale nie musi to dać efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) A ja będę bił :twisted: - daj mu jakies ludzkie napiecie w okolicach 1.5 - 1.6V :-P (...) narazie to tylko box ;) myślałem, że sie coś fajniejszego trafi np. 3ghz na def łeee. w dodatku popusłem spi chyba :unsure: @kaaban bawiłem sie na def, zabawa sie skończyła :evil: ale to tylko box :rolleyes: i masz dzielnik /8, możesz dać mu większą wartość MaxAsync: 7 czy 8, może ale nie musi to dać efektu. zaraz stestuje, dzięki ;) a tak wogole to jak pisałem tą wiadomość to złapałem restart :( edit "NOT EXACT IN ROUND" na zmiane z "NOT CONVRGENT IN SQR05" :lol: Edytowane 29 Grudnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...