MILANS Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Heh. czy ktoś by był chętny na OEMy F3? narazie pytam sie orientacyjnie bo gdyby było zainteresowanie to może bym załawił pare proców. Oczywiscie mam na myśli X2 w dobrych cenach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Heh. czy ktoś by był chętny na OEMy F3? narazie pytam sie orientacyjnie bo gdyby było zainteresowanie to może bym załawił pare proców. Oczywiscie mam na myśli X2 w dobrych cenach3800+ czy 5200+? ;] I jaka to dobra cena...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Na X2 3800+ F3 jestem chętny, tylko tak jak poprzednik - jaka ta dobra cena ? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Biorąc pod uwagę że OEM'y 5200 stoją w granicach 300zł, to 3800 to max 200 moim zdaniem, góra. Edytowane 27 Grudnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 się ja piszę ... tylko właśnie co to znaczy dobra cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 w sumie też byłbym chętny na f3 3800+, wszystko zalezy od ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ziomki jak wam się grzeją Windsory F3? Bo w tej chwili mam Fryzjera na procku i 3Ghz 1.3V ma on po 38 stopni na rdzeniach w LOAD pod Orthosem Blend. Nie za mało?? Może walnięty czujnik? Na dotyk żeberka Freezera 64Pro są ciepłe i nie jest to dla mnie 38 stopni... <_< coś tu nie gra <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 ja mam w stresie w takich ustawiniach jak w SIGu koło 45 stopni i faktycznie fryzjer dosc gorący. mój sie ostro grzeje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 :D Proc Kabana na darmo do mnie nie dotarl Nowy WR X2 3800+ Windsor wynosi 3532MHz ps. Wy i Wasze DFI :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ładny wynik :) btw. -> http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=266567 @Razan_r u mnie Opek na WC się jakoś bardziej grzał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) ps. Wy i Wasze DFI :wink: To może puscimy jakies spi zegar w zegar? :lol: EDIT: Bo podobno wydajność na tym chipsecie leży. Czym chłodzone? Edytowane 28 Grudnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 To może puscimy jakies spi zegar w zegar? :lol: EDIT: Bo podobno wydajność na tym chipsecie leży. Czym chłodzone? Do PI musialbym system przeinstalowac, na co nie mam czasu i nie chce mi sie. AC + okno :lol2: Wiecej sie nie dalo -- > 3567MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Gratulacje :) Teraz muszę Cie poścignąc troszkę, bo wiem, że mój proc będzie potrafił się zbliżyć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) DEVILEK, jakie V? Ja bez okna miałem 3400MHz na AC, a za oknem to jakby nie patrzeć lata nie ma, więc pewnie i na dfi dałoby się coś węcej wyciąnąć. Chyba że ten pierwszy wynik w pokojowej temp ;) btw. miły wynik, gratulacje ;) Edytowane 28 Grudnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 To puśćcie na codziennych sysach i bez teaków, co za problem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) To puśćcie na codziennych sysach i bez teaków, co za problem ;]Oki, 3GHz - 300 x 10 / mem na dzielniku 533MHz @ 4-4-4-4-2T - reszta auto ? @ hary - siakies 1.7V mniej, a wiecej ( bardziej wiecej :rolleyes: ) Edytowane 28 Grudnia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) a propo z tym że WR to się chyba zapędziłeś ;) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=266567 źródło ripping.org co nie umniejsza że ładny wynik :) edit: a spookie już pisał, nie zauważyłem :P edit 2: kret, wydajność w pi to raczej znikomie zależy od chipsetu przy K8, to kwestia BIOS i optymalnego skonfigurowania proca na starcie. Edytowane 28 Grudnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 a propo z tym że WR to się chyba zapędziłeś ;) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=266567 źródło ripping.org co nie umniejsza że ładny wynik :) edit: a spookie już pisał, nie zauważyłem :P No zapedzilem sie :oops: Sugerowalem sie hwbot.org jak zawsze. No coz drugie miejsce, tez mnie bawi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Muszę Cię zawieść: http://ripping.org/database.php?cpuid=266 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Ja się delikatnie poprawiłem w SPi stable wyniku: http://www.hwbot.org/result.do?resultId=681524 Jak tylko skończe testować Reapery to coś może zawalczę :) Edytowane 28 Grudnia 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Muszę Cię zawieść: http://ripping.org/database.php?cpuid=266 :P Dobra juz mi tego wiecej nie pokazuj bo wlasnie przed chwila sam zagladalem tam :razz: Ale radosc chwilowa byla :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 http://www.hwbot.org/result.do?resultId=673566 Panowie to zdaje sie fejk jakiś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 http://www.hwbot.org/result.do?resultId=673566 Panowie to zdaje sie fejk jakiś... No raczej, czas z kosmosu no i nie pokazał całego okienka z pifastem, raportujcie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 kret, wydajność w pi to raczej znikomie zależy od chipsetu przy K8, to kwestia BIOS i optymalnego skonfigurowania proca na starcie. Czyli czas zmienić mobo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Czyli czas zmienić mobo :DNa gigabyte xD ale narazie puść pi na: Oki, 3GHz - 300 x 10 / mem na dzielniku 533MHz @ 4-4-4-4-2T - reszta auto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 AC + oknoMój na BOXie latem pokazał tyle co w sigu. :D Czyli czas zmienić moboKret weźmie coś innego niż DFI? Niesamowite :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Czyli czas zmienić mobo :DA co masz? DFI chyba najszybsze są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 no to jak bedzie z tymi 3800+ na F3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) A co masz? DFI chyba najszybsze są.NF4 to chyba nigdy nie był najszybszym chipsetem :D. Nowy NF560 a nawet 520 jest wydajnościowo lepszy: http://www.pc-treiber.net/datenbank_artike...GA-M56S-S3.html NF550 vs 520 (tabelka przy końcu): http://www.ixbt.com/mainboard/biostar/bios...nforce520.shtml Edytowane 29 Grudnia 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Ale mi się wydawało że mówimy o pi gdzie chipset ma żaden wpływ (nawet się sterowników nie instaluje, w celu żeby szybciej liczyło), a głownie dobrze skonfigurowany proc. DFI zazwyczaj szybsze biosy miało, jak mi ktoś da płytki to moge potestować. :P Edytowane 29 Grudnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...