Twój Pan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 fajne bo male czy duze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 W sumie ani do jednego ani do drugiego nie pasuje. Wynika stąd że fajne bo fajne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ile potrwa zabicie procka? Warunki operacyjne: LE-1640 vcore 1,7v temp 110st. C Trafiła sie padaka to trzeba wymienic na lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 dfi nie daje przypadkiem coś koło 2v ? :D :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Powyzej 1,7V komputer sie nie uruchamia, wentyle sie krecą, ale płyta udaje martwą, nie działa reset ani 5 sek przytrzymanie włącznika, aby wyłaczyć kompa. Przy 117st. C działa zabaezpieczenie termiczne procka, bo na mobo wyłaczylem :) Jak do soboty nie zaliczy zejścia śmiertelnego, to może pobawisz sie z nim sam na swoim mobo? PS. Robi 3,52GHz na 1,55v (CPU-Z, SPI 1M, 32M, PiFast, WPrime 32M i 1024M) Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ile potrwa zabicie procka? Warunki operacyjne: LE-1640 vcore 1,7v temp 110st. C Trafiła sie padaka to trzeba wymienic na lepszy :) Znam łatwiejsze i szybsze sposoby, odezwij sie na PM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) adam, jakbym miał chłodzenie to chętnie bym go wymęczył :P na boxie dużo nie zdziałam aczkolwiek moge sprawdzić vdroopa u siebie :evil: Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Widze lekki zastój w temacie ;) A ja mam dobrą nowine dla ludzi którzy jeszcze posiadają AMD ;) Można kupić prosto ze sklepu nowe X2 4600+ 90nm 65W F3. Prawdopodobnie będe miał jednego takiego w przyszłym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Za ile? Ale ten procek ma dalej cache L3 512, tak? 5600+ i wyżej mają dwa razy tyle i to podobno się przydaje. Na marginesie to podkręcony 5600+ / 6000+ / 6400+ to najszybsze procesory w ofercie AMD ;) Chociaż w sumie chwila, PCLab wykręcił Phenomy X3 na 3,2 GHz, więc pewno da się więcej. Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 147 zł netto. Cache L2 512kb. Dwa razy więcej pamięci L2 akurat nie daje aż tak dużego przyrostu w wydajności :P Teraz pozostaje pytanie czy jest sens kupować ten procesor, jezeli za kilkanaście złotych więcej jest E2180... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 147 zł netto. Cache L2 512kb. Dwa razy więcej pamięci L2 akurat nie daje aż tak dużego przyrostu w wydajności :P Teraz pozostaje pytanie czy jest sens kupować ten procesor, jezeli za kilkanaście złotych więcej jest E2180...To zależy jak na to patrzeć, jeśli wolisz AMD i ich najwyższy model to bier. Jeśli chcesz mieć szybciej i fajniej- bier intela :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Znam łatwiejsze i szybsze sposoby, odezwij sie na PM ;)6 minut i po zabawie :) Ale za to ile śmiechu :D 147 zł netto. Cache L2 512kb. Dwa razy więcej pamięci L2 akurat nie daje aż tak dużego przyrostu w wydajności :P Teraz pozostaje pytanie czy jest sens kupować ten procesor, jezeli za kilkanaście złotych więcej jest E2180...19 czy 22% podatku? Kurde chyba bym się skusił. Wyższy mnożnik pozwoli mi na lepszą manipulację na mojej mobo, która ciągnie relatywnie małe HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 6 minut i po zabawie :) Ale za to ile śmiechu :D 19 czy 22% podatku? Kurde chyba bym się skusił. Wyższy mnożnik pozwoli mi na lepszą manipulację na mojej mobo, która ciągnie relatywnie małe HTT. zmień mobo :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 KN9 jest fajne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) racja ;) Edit: Jak już ktoś to pokręci to niech napisze ile wyciągnął i na jakim chłodzeniu / mobo. Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 wole 6400+ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jest droższe ;) przy takich mnożnikach to już 5600+ starczy do przyzwiotego O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) 6 minut i po zabawie :) Ale za to ile śmiechu :DDo diaska :rolleyes: .W sumie może bym go łyknął -te 1.55V niezbyt mi na WC przeszkadzałoby...Ale skoro już kwiatki wącha może poszukam innego - F3 Windsorka ale już dla siebie raczej. Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jest droższe ;) przy takich mnożnikach to już 5600+ starczy do przyzwiotego O/C to sprobuj zrobić ponad 4100 przy mnożniku 14 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 O jakich sposobach zabijania mówimy? Mój to zdjęcie IHS, ukruszenie jądra, sprawdzenie, czy na pewno nie działa, przyklejenie IHS i odesłanie na gwarę, jak narazie ok sposób [; czyli na chwilę obecną ten 4600+ od grzesia najbardziej opłacalny+dfi? kurcze no mogliby jakieś nowe mobo na poziomie dać <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Masell zna szybszy i łatwiejszy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Jutro będe miał tego 4600+ F3 z nowej dostawy w domu. Jestem ciekaw czy to nadal proce z datą 0714-0715 i okolice (bo tylko takie F3 widziałem w Polsce z tych tańszych modeli) czy już jakies nowe 074x-08xx. Jutro się okaże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 A do mnie leci LE-1640 :gitarzysta2: :twisted: :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 U mnie czeka jeden le1640, ma dwie mozliwosci albo na kn9 poleci ładnie, albo jak bedzie latał jak na dfi dark to zaliczy zgon i gware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 U mnie czeka jeden le1640, ma dwie mozliwosci albo na kn9 poleci ładnie, albo jak bedzie latał jak na dfi dark to zaliczy zgon i gware Nie ma sensu krecic tych procow na 790FX, bo nie mozna zmieniac HTT spod windowsa :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 svende, a moze go 17 pomęczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 chce go pomeczyc, w okolice 4ghz, wiec jeżeli nie zacznie lepiej fruwac na kn9 to potrzeba innej sztuki, bo na dfi robi 3519mhz od cpu-z do primestabla równiuteńko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 ciekawe co by było na dfi ... trzeba poczekać do 17 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 4ghz będzie ciężko IMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 dlatego napisałem "w okolice" 4ghz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...