Gość Coccolino_ Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Logitech ogłosił powstanie nowej, przewodowej oraz bezprzewodowej klawiatury falującej. Nowatorski design ma wprowadzić nas w nową erę klawiatur komputerowych. Model „nowej fali” umożliwia użytkownikom korzystanie z klawiatury nie zmieniając sposobu pisania, niezależnie od znaków, jakich chcą użyć. Podstawowa różnica w stosunku do tradycyjnie używanego sprzętu, zawiera się w trzech nowych cechach. Po pierwsze, klawisze zostały wygładzone i poddane liftingowi ergonomicznemu. Po drugie, całość została rozmieszczona na półokręgu w kształcie litery U, a po trzecie dodano obowiązkową poduszkę nadgarstkową. Jak twierdzi Logitech, użytkownicy nie będą musieli odrywać rąk od klawiatury do używania różnych znaków i to jest podstawowa różnica w stosunku do sprzętu jaki był dostępny do tej pory. Logitech wprowadza rozwiązanie, które ma zaoszczędzić nam czasu i wygodę w codziennym życiu. Według badań przeprowadznych przez Harward University na zlecenie Logitech, przeciętny użytkownik komputera wystukuje około 2 miliony znaków w roku, co zajmuje około 200 godzin. Rozwiązanie Logitech ma przynieść znacznie większy komfort pisania i zwiększyć użyteczność urządzeń. Nowa klawiatura oferuje również łatwe w użyciu skróty klawiszowe, programowalne dla użytkowników i ułatwiające nawigację po najczęściej odwiedzanych miejscach. Urządzenie zostało również wyposażone w licznik prędkości pisania oraz licznik błędów jakie wymuszają użycie klawisza backspace. Seria produktów „nowej fali” Logitech może pojawić się w sprzedaży w sierpniu tego roku. Przewidywana cena to $89,99 za wersję bezprzewodową oraz $49,99 za przewodową. Źródło: Daily Tech / 4Press Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Logitech Wave Logitech Wave - PCLab.pl info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ciekawa sprawa, zeby jeszcze byla z mechanizmem nozycowym a nie jakims badziewiastym standardem ;] troche jednak drogi sprzet :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 ergonomiczność krzywych klawiatur kończy sie w momencie gdy lewą ręką piszę coś po prawej stronie.. to raz... duży enter... buuuuu Ja tam preferuję od wieków sprawdzoną konstrukcję... symetryczne shifty i controle, enter niski podłużny, nad nim "\" i musowo... szeroki backspace. inserty houmy i pejdż downy ustawione 3x2 obok backspace, beż żadnych [ciach!]łowatych wynalazków jak uśpij komputer. Efy dzielone na po 4 i ogólnie prosty układ klawiatury, nie żaden pseudo ergonomiczny w kształcie litery Ź U W czy Ę... Wiecie jak trudno dostać w sklepie klawiature bez zbędnych udziwnień? :D Ostatnio polowałem ze 3 tygodnie aż w końcu wyczesałem w mediamarkcie gdzieś spod lady jedyną sztukę Easy Touch z płąskimi klawiorami i standardowym układem z modyfikacją entera i backspejsa. Cud miód i orzeszki... każda inna imo to chłam, a przebadałem tuziny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 PelzaK w sumie, to masz rację [; ja ostatnio zakupiłem klawiaturę [gł. ze względów finansowych] microsoft wired keyboard 500 i jednak prostota to przeważnie najlepsze rozwiązanie + oczywiście dodatkowe przyciski nad właściwymi, tak jak właśnie w tej 500'setce, bo one też się przydają i już się do nich przyzwyczaiłem :) ale przyznaję, że może jednak skuszę się na najnowszy produkt z logiem logitech'a [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...