shipek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam! Komputer nie wykrywa mi dysku zewnętrznego: Obudowa Fantec LD-U35US + Seagate Barracuda 7200.10 500GB SATA 2 ST3500630AS -- sformatowany NTFS, 100% działa Ta sama kieszeń z dyskiem IDE działa bezproblemowo Kieszeń powinna obsługiwać SATA 2 - są dodatkowe kable do podłączenia no i po zamontowaniu dysku 500GB i włożeniu kabla usb... nic sie nie dzieje, sprawdziłem zestaw na innym pc -> ten sam efekt, komputery widzą tylko HUB usb w kieszeni.. moja mobo nie obsługuje sata i w zakładce "zarządzanie dyskami" ten dysk też nie jest wykrywany miał ktoś taki problem?? może trzeba coś doinstalować albo dokupić jakąś przejściówkę, żeby to zadziałało>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) A bawiłeś się zworką w dysku? Taka malutka, czasami można nie zauważyć :D. U mnie kieszeń wykrywa dysk bez zworki. Nie pamiętam, jak to było ze zworką, a nie chce mi się sprawdzać o tej porze. Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 :? :-? Bawiłęm sie zworką, b. małą, zdążyła sie po drodze zapodziać :) :-| :mur: a dysk z i bez zworki nie dziala :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...