Skocz do zawartości
YogiCK

Foxconn P35a / P35a-s

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie nie zauważyłem -> http://www.allegro.pl/47451_pozostale.html...w=gtext&p=2 płytka za 375zł a ja swoją kupiłem za 430zł 4 miesiące temu i to bez raidu <_< , ale mimo to nie żałuję tej decyzji :)

Edytowane przez Marcinas83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w apollo jest wersja A-S (z raidem etc) na zamowienie

===

echh, wyglada na to, ze fox przestal odpowiadac tez na moje mejle, po tym jak wczoraj im wyslalem fotki z biosu z dowodem buga z mnoznikiem CPU, juz sie wiecej (do tej pory) nie odezwali - nie wiem, czy ich zatkalo, czy co innego, w kazdym razie nieladnie.

panowie, nie dawajmy za wygrana:

http://www.foxconnchannel.com/support/online.aspx

piszcie do nich i najlepiej zalaczajcie fotki z biosu z dowodem, ze opcji do zmiany mnoznika brak w P32 (wczesniej przestawcie opcje "Super Clock Free" na Enabled).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem kolejnego mejla z Foxconna:

Tekst:

Dear Foxconn,

Like we wrote in our previous mails, we can`t change the multiplier now! This option has simply disappeared!!!

Of course we can enable the SUPERCLOCK FREE feature BUT after enabling it THE ADJUSTMENT MENU doesn`t show up,

so we are unable to change the ratio! Please fix this as soon as possible.

thx in advance

purepc.pl users

Odpowiedź:

Dear,

We'll write back to you in upper case.

please tell us your issue in the same case.

Thanks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SLI działa na kartach z serii 6xx0 i 7xx0 bo do nich są sterowniki pozwalające na SLI na chipsetach innych niż nV. Do serii 8xx0 już nie da rady.

Są to modowane sterowniki? Czy normalne referencyjne nVidii? Czyli także najnowsze wersje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, fox wreszcie zaczal gadac do rzeczy - dostalem 2 odp. w sprawie buga ze zmiana mnoznika CPU w P32 - oto one:

"Dear xxxxx,

We have reproduced the issue,

and have contacted with our BIOS engineer,

please wait,any result,we'll tell you asap.

Many thanks.

Best wishes,

Foxconn Technical Support"

i

"Dear Sir,

We have asked our BIOS engineer to fix it,

pls wait,thanks.

Regards,

Foxconn Technical Support"

zobaczymy co z tego wyniknie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biosy biosami, a ja mam pytanko z innej beczki ;P

Padła mi ostatnio kostka z dualkita goodramu, kupiona w apollo. Ugadałem, ze moge je wymienic za doplata na cos innego (swoja droga przezegnalem sie kiedy zobaczylem jak ceny pamieci spadly).

Cos do 200zl, 2x1Gb, 800mhz, dostępne! (bo na zasilator u nich czekalem ponad tydzien :<) moje propozycje:

OCZ Platinum CL4 rev.2 (chyba blad w opisie, nie 4-4-4-15 a 4-4-4-12 :P).

GeIL Ultra CL4 można zapomnieć, wg. egiełdy to nie podziała... :(

Patriot LLK CL4

Edytowane przez nappy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw:

jakie niezbyt drogie ramki teraz polecacie do tej mobo (2x1), zeby lataly na niej tak na ~1050-1100 5-5-5-15 bez jakiegos kosmicznego napiecia (jesli chodzi o ramy, to preferuje niskonapieciowce obecnie :)) i koniecznosci nawiewu (czyli zeby nie grzaly sie zbytnio) i zeby byly w miare trwale przy tych parametrach?

jak sie sprawuja kingmaxy 1066 (2x1) na tej mobo - ma ktos? Podobno te ramy lubia dosc wysokie tRFC (>50), a na tym foxie nie da sie tego niestety ustawic (pozostaje reflash SPD). Jakies alternatywy dostepne w pl?

@stolara: jak ci sie kreca te a-daty na tej mobo? Na jakich kosciach sa twoje ramy?

Edytowane przez sliza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem Corsair XMS2 ver7.1

nie wiem jak się sprawdzają bo jeszcze nie mam mobo :) ale chcę kupić tą o której jest temat tyle że chyba po nowym roku dopiero bo brakuje mi jeszcze grafy i procka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, fox wreszcie zaczal gadac do rzeczy - dostalem 2 odp. w sprawie buga ze zmiana mnoznika CPU w P32 - oto one:

No to czekamy... moja skrzynke juz na bank do spamu wrzucili :lol: wyslalem 2 maile i nic...

BTW zauwazcie, ze oni juz ten problem naprawiali...

Fixed Super ratio free function abnormal issue.P19 5/23/2007

ja widac w P32 znowu zepsuli... ale przynajmniej beda mieli co napisac w "release note" dla P34 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, z FAQ możemy się dowiedzieć min.: Scythe Ninja i Thermalright HR-05-SLI da się zamontować równocześnie.

A wie ktoś może jak wygląda sprawa z Andy Scythe Samuraiem, bo te chłodzonko ma szerszy radiator (125mm Samuraia vs. 110mm Ninji).

Rozumiem, że o wersji Thermalright HR-05 (bez SLI) to wogóle nie ma o czym marzyć?

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, z FAQ możemy się dowiedzieć min.: Scythe Ninja i Thermalright HR-05-SLI da się zamontować równocześnie.

Da się zamontować tylko trzeba go odgiąć bo kondensatory koło slotu PCI-E przeszkadzają. Ja miałem zamiar założyć ale wole nie odginać HR-05-SLI.

A wie ktoś może jak wygląda sprawa z Andy Scythe Samuraiem, bo te chłodzonko ma szerszy radiator (125mm Samuraia vs. 110mm Ninji).

Wydaje mi się, że nie wejdzie.

Rozumiem, że o wersji Thermalright HR-05 (bez SLI) to wogóle nie ma o czym marzyć?

Masz rację. Edytowane przez stolara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się zamontować tylko trzeba go odgiąć bo kondensatory koło slotu PCI-E przeszkadzają. Ja miałem zamiar założyć ale wole nie odginać HR-05-SLI.

Wydaje mi się, że nie wejdzie.

Masz rację.

pytałem już wcześnie, ale nikt nie odpowiedział, czyli Scythe Ninja 1000 plus revB wejdzie ? Zastanawiam sie jeszcze nad Scythe Kama-Cross, może ktoś powtwierdzić czy wejdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi