robowsky Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Na allegro są Foxconny P35A-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Faktycznie nie zauważyłem -> http://www.allegro.pl/47451_pozostale.html...w=gtext&p=2 płytka za 375zł a ja swoją kupiłem za 430zł 4 miesiące temu i to bez raidu <_< , ale mimo to nie żałuję tej decyzji :) Edytowane 28 Listopada 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 w hurtowniach też są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 w apollo jest wersja A-S (z raidem etc) na zamowienie === echh, wyglada na to, ze fox przestal odpowiadac tez na moje mejle, po tym jak wczoraj im wyslalem fotki z biosu z dowodem buga z mnoznikiem CPU, juz sie wiecej (do tej pory) nie odezwali - nie wiem, czy ich zatkalo, czy co innego, w kazdym razie nieladnie. panowie, nie dawajmy za wygrana: http://www.foxconnchannel.com/support/online.aspx piszcie do nich i najlepiej zalaczajcie fotki z biosu z dowodem, ze opcji do zmiany mnoznika brak w P32 (wczesniej przestawcie opcje "Super Clock Free" na Enabled). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Dostałem kolejnego mejla z Foxconna: Tekst: Dear Foxconn, Like we wrote in our previous mails, we can`t change the multiplier now! This option has simply disappeared!!! Of course we can enable the SUPERCLOCK FREE feature BUT after enabling it THE ADJUSTMENT MENU doesn`t show up, so we are unable to change the ratio! Please fix this as soon as possible. thx in advance purepc.pl users Odpowiedź: Dear, We'll write back to you in upper case. please tell us your issue in the same case. Thanks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Dear, We'll write back to you in upper case. please tell us your issue in the same case. Thanks ke? co to ma niby znaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Ciężko tak przeglądać tyle stron, dlatego od razu zapytam, ponieważ w FAQ jest to niejasno napisane. Czy płyta ma obsługę SLI? Edytowane 28 Listopada 2007 przez Narmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Jakieś mody, stery, etc też nie? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 SLI działa na kartach z serii 6xx0 i 7xx0 bo do nich są sterowniki pozwalające na SLI na chipsetach innych niż nV. Do serii 8xx0 już nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 a powiedzcie mi czy NCQ jest naprawde takie wazne? Jakie sa odczucia w wydajnosci dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 SLI działa na kartach z serii 6xx0 i 7xx0 bo do nich są sterowniki pozwalające na SLI na chipsetach innych niż nV. Do serii 8xx0 już nie da rady. Są to modowane sterowniki? Czy normalne referencyjne nVidii? Czyli także najnowsze wersje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 sa to modowane sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Mam pytanko: czy jest roznica w wydajnosci pamieci miedzy zoltymi slotami a niebieskimi ? Czy nie ma tak jak w Msi P35 Neo2-fr/fir ze na poszczegolnych gniazdach sata dyski maja rozna wydajnosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 no, fox wreszcie zaczal gadac do rzeczy - dostalem 2 odp. w sprawie buga ze zmiana mnoznika CPU w P32 - oto one: "Dear xxxxx, We have reproduced the issue, and have contacted with our BIOS engineer, please wait,any result,we'll tell you asap. Many thanks. Best wishes, Foxconn Technical Support" i "Dear Sir, We have asked our BIOS engineer to fix it, pls wait,thanks. Regards, Foxconn Technical Support" zobaczymy co z tego wyniknie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Biosy biosami, a ja mam pytanko z innej beczki ;P Padła mi ostatnio kostka z dualkita goodramu, kupiona w apollo. Ugadałem, ze moge je wymienic za doplata na cos innego (swoja droga przezegnalem sie kiedy zobaczylem jak ceny pamieci spadly). Cos do 200zl, 2x1Gb, 800mhz, dostępne! (bo na zasilator u nich czekalem ponad tydzien :<) moje propozycje: OCZ Platinum CL4 rev.2 (chyba blad w opisie, nie 4-4-4-15 a 4-4-4-12 :P). GeIL Ultra CL4 można zapomnieć, wg. egiełdy to nie podziała... :( Patriot LLK CL4 Edytowane 29 Listopada 2007 przez nappy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Kumpel ma LLK i nie ma problemów z mobo. Ja mam Vitesty i też nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) btw: jakie niezbyt drogie ramki teraz polecacie do tej mobo (2x1), zeby lataly na niej tak na ~1050-1100 5-5-5-15 bez jakiegos kosmicznego napiecia (jesli chodzi o ramy, to preferuje niskonapieciowce obecnie :)) i koniecznosci nawiewu (czyli zeby nie grzaly sie zbytnio) i zeby byly w miare trwale przy tych parametrach? jak sie sprawuja kingmaxy 1066 (2x1) na tej mobo - ma ktos? Podobno te ramy lubia dosc wysokie tRFC (>50), a na tym foxie nie da sie tego niestety ustawic (pozostaje reflash SPD). Jakies alternatywy dostepne w pl? @stolara: jak ci sie kreca te a-daty na tej mobo? Na jakich kosciach sa twoje ramy? Edytowane 29 Listopada 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Te Patrioty LLK CL4 przy 5-5-5-15 mają gwar. producenta na 1000mhz (na apollo: nForce EPP: OC do 1 GHz). Sam w przyszłym tygodniu pewnie będę je posiadał więc zobaczymy. A 2.2V to nie tak źle ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Moje robią 1100MHz 55515 2.160v 2:3 / Edit: Kości to D9GTC tak podaje naklejka na radiatorze. Edytowane 29 Listopada 2007 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 ja kupilem Corsair XMS2 ver7.1 nie wiem jak się sprawdzają bo jeszcze nie mam mobo :) ale chcę kupić tą o której jest temat tyle że chyba po nowym roku dopiero bo brakuje mi jeszcze grafy i procka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 eVok jak już będziesz kupować płytkę to kup P35A-S z raidem. Większa możliwość późniejszej rozbudowy kompa :) np. o macierz, więcej sata reszta taka sama w tym i bios :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 ja kupilem Corsair XMS2 ver7.1 gdzie dostales rev. 7.1? 7.1 jest na promosach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 gdzie dostales rev. 7.1? 7.1 jest na promosach? kupiłem na tej aukcji nie wiem po czym poznać na jakich jest kościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 no, fox wreszcie zaczal gadac do rzeczy - dostalem 2 odp. w sprawie buga ze zmiana mnoznika CPU w P32 - oto one: No to czekamy... moja skrzynke juz na bank do spamu wrzucili :lol: wyslalem 2 maile i nic... BTW zauwazcie, ze oni juz ten problem naprawiali... Fixed Super ratio free function abnormal issue.P19 5/23/2007 ja widac w P32 znowu zepsuli... ale przynajmniej beda mieli co napisac w "release note" dla P34 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Dobra, z FAQ możemy się dowiedzieć min.: Scythe Ninja i Thermalright HR-05-SLI da się zamontować równocześnie. A wie ktoś może jak wygląda sprawa z Andy Scythe Samuraiem, bo te chłodzonko ma szerszy radiator (125mm Samuraia vs. 110mm Ninji). Rozumiem, że o wersji Thermalright HR-05 (bez SLI) to wogóle nie ma o czym marzyć? Edytowane 2 Grudnia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Dobra, z FAQ możemy się dowiedzieć min.: Scythe Ninja i Thermalright HR-05-SLI da się zamontować równocześnie.Da się zamontować tylko trzeba go odgiąć bo kondensatory koło slotu PCI-E przeszkadzają. Ja miałem zamiar założyć ale wole nie odginać HR-05-SLI. A wie ktoś może jak wygląda sprawa z Andy Scythe Samuraiem, bo te chłodzonko ma szerszy radiator (125mm Samuraia vs. 110mm Ninji).Wydaje mi się, że nie wejdzie. Rozumiem, że o wersji Thermalright HR-05 (bez SLI) to wogóle nie ma o czym marzyć?Masz rację. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lejlas Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Da się zamontować tylko trzeba go odgiąć bo kondensatory koło slotu PCI-E przeszkadzają. Ja miałem zamiar założyć ale wole nie odginać HR-05-SLI. Wydaje mi się, że nie wejdzie. Masz rację. pytałem już wcześnie, ale nikt nie odpowiedział, czyli Scythe Ninja 1000 plus revB wejdzie ? Zastanawiam sie jeszcze nad Scythe Kama-Cross, może ktoś powtwierdzić czy wejdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Nie wiem czy nie będzie się opierać o radiator NB. Nie mam możliwości zmierzenia ninjy jaką ma wysokość od spodu do początku żeberek. Radiator Foxconna ma jakieś 28mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czak Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Czy da radę zamontować na niej koszyk od socket 478. Strasznie nie stabilne jest mocowanie na socket 775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...