driven Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Zainstalowałem system i jest kolejny problem. XP SP2 za nic nie chce rozpoznać sieciówki. Stery wszystkie mam zainstalowane tylko tego nie chce przyjąć. Sieciówka jest włączona w BIOS'ie, system wykrywa ją jako kontroler Ethernet ale konkretnie, że to Realtek rozpoznać nie może. Instalacja sterowników na chama nic nie daje. Instalacja z Menedźera urządzeń z wybraniem konkretnego sterownika również. Ściągałem sterowniki bezpośrednio od Realteka i także nie przyjmuje. Miał ktoś taki problem? Jak testowałem kompa w związku z tymi pamięciami było to samo. Miałem podłączone podzespoły kumpla do mojej płyty i jego dysk podłączyłem. On ma Foxconna P35A. System pracował normalnie, nie pluł się o żadne sterowniki bo niby czemu jak płyta praktycznie taka sama tylko sieciówki nie można było zainstalować, identycznie jak mam teraz na świeżym systemie. Wtedy to zbagatelizowałem ale czy jest możliwość by sieciówka była walnięta? Obawiam się pisać do sklepu w tej sprawie bo znowu zaczną robić ze mnie idiotę. Tym razem będą mnie uczyć instalować sterowniki ;) Dla ciekawych wrzucam screen zakładki SPD z CUP-z z parametrami moich patriotów: Niżej screen z parametrami patriotów mojego kumpla na których komputer uruchamia się normalnie nawet po resecie BIOS'u: Wpadłem na pomysł jak prosto edytować BIOS by napięcie przy starcie było wyższe. Wystarczyło by ustawić domyślnie włączony jeden z mnożników tabeli napięć. Na razie nic nie mieszam bo może przyjdzie mi jednak wysłać płytę na gwarancję z powodu sieciówki :/ Edytowane 16 Stycznia 2008 przez driven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChubbChubb Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Panowie prosba/pytanie: Jakie drivery bede potrzebowal zeby zainstalowac na Foxconnie P35A-S i dysku SATA Windowsa XP ?? Jestem wlasnie w trakcie tworzenia customized instalki programem nLite i chcialbym juz te sterowniki zintegrowac z instalacja. Moglby mi ktos w tym pomoc ? Prosze o odpowiedzi tutaj badz na PM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driven Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 @ChubbChubb To chyba będą te na dołączonym CD w katalogu Intel\Driver\RAID\Floppy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Noo tak ale 266x11 to trochę słabo już bardziej satysfakcjonujące było by ustawienie 333x9 Update do P34 i idzie spokojnie 333x9. Pamieci na timingach 4 4 4 12 przy 800MHz przy napieciu 2.25. Nie wiem tylko jak boxowy wiatrak bedzie sie spisywal. Na P32 mialem problem z uruchomieniem ich przy recznie ustawionych timinach. Dodam ze sa to Patriotty 800MHz 4 4 4 12 LLK Edytowane 16 Stycznia 2008 przez hef44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChubbChubb Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tak panowie wiem ze sa :D moglby mi je ktos poslac na maila (plyte dopiero kupuje w przyszlym tygodniu razem z reszta gratow zreszta zalozylem sobie kancik tutaj - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=255306 ) Chcialbym po prostu sterowniki od plyty juz zintegrowac z instalacja windowsa aby nie miec problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driven Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) @ChubbChubb Tak w ogóle to linki do driverów, które szukasz masz w pierwszym poście z całym opisem płyty ;) Ja dam linki do downloadu Foxconna gdzie również mogłeś zajrzeć ;) Intel RAID Driver: http://www.foxconnchannel.com/support/down...ID=en-us0001568 EDIT: Ale z tego co wiem od znajomego to na pojedynczym dysku nie trzeba ładować sterów przy instalacji przez F6, winda i tak się zainstaluje Edytowane 16 Stycznia 2008 przez driven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Winda XP z SP2 nie wymaga żadnych dodatkowych sterów przy instalacji czy to na Sata czy ATA :) ja przynajmniej nigdy z tym nie mam problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theus Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Złożyłem nowy komputer na płycie p35a-s. Mam problem z zainstalowaniem karty dźwiękowej. Próbowałem chyba wszystkie sterowniki i nic. W biosie karta jest włączona. Miał ktoś podobny problem albo wie jak to rozwiązać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Poprawke trzeba zainstalowac. Jest w katalogu z driverami do dzwieku na plytce od foxconna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theus Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Poprawke trzeba zainstalowac. Jest w katalogu z driverami do dzwieku na plytce od foxconna... kb888111xpsp2 nic nie daje dalej to samo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Złożyłem nowy komputer na płycie p35a-s. Mam problem z zainstalowaniem karty dźwiękowej. Próbowałem chyba wszystkie sterowniki i nic. W biosie karta jest włączona. Miał ktoś podobny problem albo wie jak to rozwiązać?? Spróbuj przez LiveUpdate ściągnąć tą wersje sterownika: Realtek HDA Audio Driver Version:5.10.0.5464 (też mi nie chciał działać dźwięk, po instalacji tego wszystko było OK) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzanek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam Bardzo proszę o informacje od użytkowników Foxonn P35a-s. Czy chłodzenie Thermalright Ultra-120 eXtreme wchodzi bez problemów na tę płytę? Niestety ani na stronie TR ani Foxconna nie znalazłem odpowiedzi a wolałbym nie sprawdzić tego sam po zakupie. Być może znajdzie się tutaj ktoś kto z was ma taki zestaw. Dodatkowo mam zamiar kupić 2x (2x1Gb) pamieci Goodram Pro 800 MHz czy płyta nie robi problemów z tymi pamięciami. Docelowo płyta ma działać z e8400, gf8800gt i zasilaczem Corsair HX520W i być podstawą do w miarę rozsądnego podkręcenia. dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed1337 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam!Jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich.Postaram się nie sprawiac problemów.Posiadam Foxconna P35A-S.Płyta bardzo fajna,nie ma sie do czego przyczepic ogólnie.Jedne co mnie martwi to czujnik temperatury :? :angry: http://img220.imageshack.us/img220/5198/wrrrrev8.jpgKażdy program inaczej podaje :(.Zakupiłem Intela ponieważ mam zamiar podkręca (narazie z 2,66Ghz przetaktowalem na 3,2Ghz) Lecz gdy podniosłem FSB przy starcie w trakcie testu POST pokazuje jakiś bład ,że płyta jest przygotowana pod FSB 333 i ,że zostanie czestotliwoś zmniejszona.Wyczytałem ,że żeby wyelimnowa ten bład należy zrobic upgrade biosu.Lecz boje się to zrobi ponieważ to nowy sprzęt a nie chce zniszczyc płyty głównej.Mógłby ktoś określic procentowo ryzyko takiego zabiegu? Pozdrawiam Unnamed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 No niestety nie ominie Cię upgrejd biosu, upgrejdując bios nie zniszczysz płyty, co najwyżej BIOS padnie :-P, ale tak na serio śmiało updejtuj przy pomocy Fox LiveUpdate, praktycznie 100% skuteczność, tylko ściągnij najnowszego liveupdate ze strony foxconna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam!Jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich.Postaram się nie sprawiac problemów.Posiadam Foxconna P35A-S.Płyta bardzo fajna,nie ma sie do czego przyczepic ogólnie.Jedne co mnie martwi to czujnik temperatury :? :angry: http://img220.imageshack.us/img220/5198/wrrrrev8.jpgKażdy program inaczej podaje :(.Zakupiłem Intela ponieważ mam zamiar podkręca (narazie z 2,66Ghz przetaktowalem na 3,2Ghz) Lecz gdy podniosłem FSB przy starcie w trakcie testu POST pokazuje jakiś bład ,że płyta jest przygotowana pod FSB 333 i ,że zostanie czestotliwoś zmniejszona.Wyczytałem ,że żeby wyelimnowa ten bład należy zrobic upgrade biosu.Lecz boje się to zrobi ponieważ to nowy sprzęt a nie chce zniszczyc płyty głównej.Mógłby ktoś określic procentowo ryzyko takiego zabiegu? Pozdrawiam Unnamed Jak padnie to programowanie kostki to koszt okolo 20zl, ale mysle ze gwarancja sprawe zalatwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wszystko zależy od tego czy Ci prądu nie wyłączą :D Jeśli zrobisz to szybko i sprawnie i akurat trafisz że nie wyłączą to się uda. Program robi wszystko za Ciebie, Ty tylko podajesz nazwę biosu i czekasz później klikasz i czekasz B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed1337 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Tylko słyszałem że są problemy z Supportem od Foxconna.Poza tym kupowałem sprzęt przez internet musiałbym odsyła do sklepu :/,a nawetr nie wiem gdzie mam fakture :P.Czy da sie jakoś zapisac bios na pendrive?Oraz ostatnie pytanie.Czy w każdym sklepie komputerowym zaprogramuja kostke? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Tylko słyszałem że są problemy z Supportem od Foxconna.Poza tym kupowałem sprzęt przez internet musiałbym odsyła do sklepu :/,a nawetr nie wiem gdzie mam fakture :P.Czy da sie jakoś zapisac bios na pendrive?Oraz ostatnie pytanie.Czy w każdym sklepie komputerowym zaprogramuja kostke? Pozdrawiam Człowieku nie ma się co bać. Po co pendrivem chcesz robić updade biosu?? Programik wszystko załatwi tym bardziej ze to trwa chwile monent. Ile to razy ja updatowałem bios i programik zakończył aktualizację błędem windowsa :lol2: i wszystko do tej pory działa. Rada jest taka ściągnąć najnowszego Fox Live Update i aktualizować :-P na najnowszej wersji programiku Foxconna nie ma już tych błędów :) Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3haq Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam Dawno tu nie pisałem. Lecz dużo czytałem. Przesiadłem sie z Amd( w stopce jest jeszcze stary konfig) na Intela. Mój nowy sprzęt : -Foxconn P35A-s -E2160 -Patroit 2z1GB 800MHz LLk -Palit 8600GT Sonic+ stary twardziel 500GB Na IDE i wymiana za kilka dni na taki sam ale SATA II Pierwsze wrażenia z montażu płyty wręcz rewelacyjne. Instrukcja napisana łopatologicznie. Dużo slotów USB ( w porównaniu ze starą płytą). Na pierwszy rzut poszły gierki. Same miłe doznania( na starej konfiguracji były problemy lub wcale nie chciały się uruchomić np Call of Duty 4). Power na kompie i płyta startuje. Nie doświadczyłem efektu jaki tu opisywali o podwójnym restarcie nawet po aktualizacji biosu do wersji P34(Fox Live Update , naprawdę łatwa aktualizacja- na starej musiałem bawić się w dyskietki). Jak domyślacie przyjdzie czas na podkręcanie. Na Amd zwiększało się FSB i dodatkowo regulowało się mnożnik procka. Powiem szczerze po przeczytaniu 40 paru stron i innych poradników mam problem od czego zacząć. Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 3haq to co masz w FAQ na temat podkręcania dobrze opisuje zasadę podkręcania na Foxconnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Tylko słyszałem że są problemy z Supportem od Foxconna.Poza tym kupowałem sprzęt przez internet musiałbym odsyła do sklepu :/,a nawetr nie wiem gdzie mam fakture :P.Czy da sie jakoś zapisac bios na pendrive?Oraz ostatnie pytanie.Czy w każdym sklepie komputerowym zaprogramuja kostke? Pozdrawiam Ja nie wiem nic o problemie z supportem. W sumie pamietam jedna plyte reklamowana i cala procedura nie trwala dluzej niz 3 tygodnie. W sklepie nie zaprogramuja ale w wiekszosci serwisow powinni. Setki biosow aktualizowalem i nigdy nic mi sie nie przydazylo podczas tego, raz nawet zaszalalem na uwalonym lekko zasilaczu :-) i tez sukces wiec nie ma sie co bac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driven Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Pisałem do Foxconna w sprawie problemów z kartą sieciową. Odpowiedź to przeinstalowanie ponowne systemu i instalacja sterowników pobranych z ich strony. Nie takiej odpowiedzi oczekiwałem ale niech im będzie. Instalowałem już stery z CD, ze strony Foxconna, ze strony Realteka i innego rozwiązania niż serwis nie widzę. Z tym, że sklep już mnie straszy, że poniosę koszty usługi serwisowej jeżeli zgłoszenie okaże się nieuzasadnione. Ja już nie mam pomysłów, system ani sterowniki za nic nie chcą rozpoznać karty sieciowej. W Menedżerze urządzeń widnieje jako Kontroler Ethernet. Może znajdzie się jeszcze jakaś mądra głowa, która coś doradzi w tej sprawie. Muszę być pewny, że karta sieciowa jest uwalona zanim sprzęt na serwis wyślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 hmm próbowałeś instalowania wszystko w odpowiedniej kolejności tj pierw chipset itd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driven Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) @vincT_T Oczywiście instalowałem w odpowiedniej kolejności. System karty sieciowej od początku nie rozpoznaje a wydaje mi się, że powinien rozpoznać. Wkładam płytę CD ze sterownikami i po uruchomieniu menu nie mam sterowników do karty sieciowej na liście do instalacji. Autorun na płycie CD skanuje sprzęt i dopiero pokazuje odpowiednie sterowniki u mnie nie pokazuje tych do karty sieciowej bo system jej nie może rozpoznać. Nie działa mi też audio na przednim panelu, ale tutaj to akurat może być kwestia ustawień choć wszystko wygląda na włączone i suwaki są na górze. Może coś jest nie tak z samym podłączeniem ale, źle wpiąć nie można bo buda posiada jednolitą wtyczkę zamiast pojedynczych kabli. EDIT: Dobra problem przedniego panela audio rozwiązałem. Napiszę może to komuś pomoże. W Menedżer Realtek HD Audio w zakładce Wyjście/Wejście Audio kliknąłem w przycisk z "kluczem" (Ustawienia złącza) i zaznaczyłem Wyłącz wykrywanie gniazda palu przedniego. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez driven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 @driven zobacz jeszcze jakiegos life linuxa/windowsa te powinny wykyrwac bez problemu sieciowki. Jesli na linuxie nie pojdzie to slij do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driven Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 @hef44 Przyszło mi to do głowy. Nie bardzo tylko się orientuję w linuksach. Jutro chyba zacznę od XP, później Vista ana koniec jakiś linuks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 EDIT: Dobra problem przedniego panela audio rozwiązałem. Napiszę może to komuś pomoże. W Menedżer Realtek HD Audio w zakładce Wyjście/Wejście Audio kliknąłem w przycisk z "kluczem" (Ustawienia złącza) i zaznaczyłem Wyłącz wykrywanie gniazda palu przedniego. jeżeli to pomaga proponuję dodać to do FAQ (sam spróbuję to potwierdzić, tylko muszę chwilę czasu znaleźć, żeby to rozgryźć - mam obudowe Cooler Master'a 331 i właśnie nie mogę się połapać z podłączeniem panela przedniego ;/). PS. Jeżeli ktoś ma CM331&P35A i podłączony panel przedni to za pomoc na priva byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 jeżeli to pomaga proponuję dodać to do FAQ (sam spróbuję to potwierdzić, tylko muszę chwilę czasu znaleźć, żeby to rozgryźć - mam obudowe Cooler Master'a 331 i właśnie nie mogę się połapać z podłączeniem panela przedniego ;/). PS. Jeżeli ktoś ma CM331&P35A i podłączony panel przedni to za pomoc na priva byłbym wdzięczny. no sam posiadam CM 330 i problem identyczny jak Twój :cry: sam jestem ciekaw czy ktoś podłączył przedni panel audio :D , w sumie zawsze można do supportu napisać, tyle że aktualnie panel przedni mi nie jest potrzebny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driven Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 @MaTiXoN @vincT_T Nie wiem jak jest u was ale podłączałem przedni panel w CM 534 i były na kablu od front Audio 3 wtyki :D Podłączyłem jednolitą wtyczkę z napisem HDA bodajże i z tego co wiem wszystko kumplowi działa. Ja mam inną budę. Jakby co niech jeden z was opisze jak macie pooznaczane kable to pomogę podpiąć. No a jak już podpięliście to oczywiście sprawdźcie tą opcję o której pisałem. Acha jeszcze wszedłem w zakładkę Mikser i tam suwaki były w dół dla Front Green In i Front Pink In czyli oczywiście przedniego zielonego wejścia audio i przedniego różowego wejścia mikrofonu. Sprawdźcie u siebie te suwaki. Na screenie zaznaczyłem na co zwracać uwagę i gdzie przewijać: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneHotMinute Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Zakupiłem sobie płytkę Fox p35a-s, procka e2160 i 2*1gb Ramu Transcend. Zamontowałem wszystko, uruchamiam i "kupa". Nic się nie włącza. Podczas zabawy w podłączaniu każdego elementu i demontarzu aby znaleźc przyczynę udało mi się uruchomić komputer 2 razy, jednak po restarcie już znowu cisza. Macie jakieś pomysły/doświadczenia co to może być? czy jeszcze dziś uderzać z reklamacją płyty. PS. GRafika GF 7900gs od galaxy, zasiłka tagan 430w u15 -> te podzespoły na bank są sprawne. Edit -> czarny ekran, monitor nie dostaje sygnału od grafy. Nawet jak nie ma grafy włożonej pcspeaker na płycie nie wydaje dźwięku z siebie. Czasem zapiszczu głośno bez przerwy (aż wylacze), czasem 2 krotkie piski. Ale nie ma żadnej reguły. Edytowane 18 Stycznia 2008 przez OneHotMinute Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...