YogiCK Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Na pewno, bo teraz ciężko jest dostać wersje P35A. No chyba że Ci naprawią ale to jest mniej prawdo podobne.Oby dali P35A-S :P Dostępny nowy BIOS P35. Dorzucony do FAQ - Enjoy ! Panowie, przebilismy 50 stron topiku. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Orientuje sie ktos jak 'nasza' plytka radzi sobie z procesorami z serii 8xxx? ;) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Na pewno odpala je (gdzies widzialem ze sprawdzali to z plytkami różnych producentów i komputer wstał i działał poprawnie). Ale jak z podkręcalnoscią to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Niedługo sprawdze ;) BTW Jednak płyta żyje! Tylko Amacrox się spalił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 YogiCK namalowałeś coś do supportu foxconna w PL o dodatkowych timingach do biosu ? pozdro :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Co za gowniany dzien. Teraz znowu wiecej jak 9 x 325 nie pojdzie. Podbijanie napiecia tez nic nie daje. W czasie benchmarka w World of Conflict komp sie resetuje i to tak caly czas. W innych grach to samo. I co to moze byc przyczyna tego zachowania ? Zasilacz nie domaga, grafa, pamiec ?I to byly oznaki zblizajacego sie zgonu plyty. Pozniej w czasie ladowania Xp byly blue screeny,a potem to juz wogole nie wstawala i pojawial sie ciagly dzwiek. Plyta poszla do serwisu, ale przynajmniej dostalem cos tymczasowo GA-P35-DS3L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espritfort Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Orientuje sie ktos jak 'nasza' plytka radzi sobie z procesorami z serii 8xxx? ;) radzi bez problemu. narazie: E8400 4Ghz 1,3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oloo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Mam taki problem, gram tak z 20 minut i nagle pojawia się niebieski ekran. Po restarcie i 20 minutach gry to samo i tak w kółko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyG Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Mam taki problem, gram tak z 20 minut i nagle pojawia się niebieski ekran. Po restarcie i 20 minutach gry to samo i tak w kółko.jeśli możesz podnieść napięcie na pamięciach na takie jak zaleca producent, to na pewno pomoże. Przynajmniej u mnie to pomogło, z 1.8 na 2,1V Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclipse08 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Hej, mam pytanko, posiadam plytę w wersji -S. Kupiłem jeden dodatkowy wentylator do obudowy i podpiąłem go pod złącze FAN mniej więcej między procesorem a mostkiem północnym. Jednak chciałbym dokupić jeszcze dwa kolejne na dyski, gdzie powinienem je podpiąć? Widzę na płycie tylko jedno złącze oznaczone FAN, chociaż w instrukcji jest napisane, że w tym miejscu powinny być złącza "Fan 1/2/3". Pewnie to ja jestem ślepy ;) a może trzeba w jakiś inny sposób podłączać te wiatraczki? Pierwszy raz w życiu mam porządnie złożony komputer, gdzie obudowa nie jest rozklekotana i ciągle otwarta ;) w życiu nie miałem takich "problemów", dlatego proszę o pomoc pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jednak chciałbym dokupić jeszcze dwa kolejne na dyski, gdzie powinienem je podpiąć? Widzę na płycie tylko jedno złącze oznaczone FAN, chociaż w instrukcji jest napisane, że w tym miejscu powinny być złącza "Fan 1/2/3". Pewnie to ja jestem ślepy ;) a może trzeba w jakiś inny sposób podłączać te wiatraczki? na bank są 3 , dwa są zaraz obok procesora i mostka północnego i jeden na lewo od IDE i FDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Masz wejścia 3-pinowe na płytce. Chyba 4 albo 5 ich jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3haq Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Denerwuje mnie w tej płycie to , jak wyłączę prad a potem włącze , płyta za nic a nic nie chce się uruchomić. Muszę robić reset biosu i na nowo ustawiać parametry. Jest na to jakaś rada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 używasz innego mnożnika niż 1:1 ? jaki masz bios ? kombinuj z voltowaniem FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 YogiCK namalowałeś coś do supportu foxconna w PL o dodatkowych timingach do biosu ? pozdro :-) Akurat jak pisałem majla to był ten skok napięcia. A teraz średnio mam do tego głowę (trochę problemów rodzinnych etc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Argh. Ja mam pytanie odnośnie FoxUpdate. Czy znacie jakies mirrory które można dodać aby nie pobierało z defaultowego serwera sterowników i innych rzeczy? Bo mnie &@#$^ trafia jak mi leci 16kb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Denerwuje mnie w tej płycie to , jak wyłączę prad a potem włącze , płyta za nic a nic nie chce się uruchomić. Muszę robić reset biosu i na nowo ustawiać parametry. Jest na to jakaś rada ? Mam identyczny problem jak ty :) i za chiny nie wiem jak go rozwiazac :( stery P34, 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3haq Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 używasz innego mnożnika niż 1:1 ? jaki masz bios ? kombinuj z voltowaniem FSB. Mnoznik mam 2:3. Bios P34. jedyne napiecie jakie zmieniłem to Na pamięci 2.16V. Jeżli chodzi o "voltownie FSB" miałeś na myśli napięcie na NB. Jeżli tak to jakie podać bezpieczne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 tak miałem na myśli nb :rolleyes: , spokojnie możesz dać 1.32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Witam jestem posiadaczem MSI neo2fr (wiem to nie mój dział hehe) mam pytanie do posiadaczy Foxconna i E4500 jak procesor idzie na waszej płytce z szyną 333Mhz ? i czy działa na tej płytce opcja S3 - suspend to ram?? edit: aaa i jeszcze jedno czy też macie ten cholerny dual boot ??? bo wnerwia mnie jak komp sie włącza 2 albo 3 razy Edytowane 25 Stycznia 2008 przez MarKov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mam identyczny problem jak ty :) i za chiny nie wiem jak go rozwiazac :( stery P34, 1:1 wlacz kompa(oczywiscie monitor Ci nie pojdzie) i przytrzymaj power przez jakie 10sek az Ci sie wylaczy. A nastepnie juz powinien normalnie odpalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Uruchamiał już ktoś na tej płycie Penryna bez aktualizacji BIOSu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) e8400 tyle tylko ze trafilem na procka z 48 tygodnia i no co tu duzo mowic, nie spelnil dokonca moich oczekiwan chodz jeszcze zobacze. W tej chwili mam go ustawionego na 4.1ghz przy 1.47V co sprawia ze przy takim napieciu ma w stresie dosc wysokie temp. chodz w idle temp siega cos ok 30C. A Ty pytasz dlaczego??:) Edytowane 25 Stycznia 2008 przez mateo1977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbih Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jakie pamięci polecacie do tej płyty?? Aktualnie mam Geil 2x1gb 800 ultra, ale po resecie cmos, komp na nich się nie uruchamia(dopiero gdy włożę kolegi te same geile, to na nich reset cmos działa normalnie i komputer się uruchamia) .. lista kompatybilnych pamięci jest trochę uboga na stronie producenta, stąd moje pytanie tutaj. czy ocz reaper będą dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) e8400 tyle tylko ze trafilem na procka z 48 tygodnia i no co tu duzo mowic, nie spelnil dokonca moich oczekiwan chodz jeszcze zobacze. W tej chwili mam go ustawionego na 4.1ghz przy 1.47V co sprawia ze przy takim napieciu ma w stresie dosc wysokie temp. chodz w idle temp siega cos ok 30C. A Ty pytasz dlaczego??:) @mateo1977 a czy aktualizowałeś BIOS? Czy może płytka jest nowiuśka, wrzuciłeś proca na nią i od razu działał? Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto posiada Penryna i tego Foxconna czy wymagana jest aktualizacja BIOSU aby płyta wykrywała procesor? Edytowane 25 Stycznia 2008 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 @mateo1977 a czy aktualizowałeś BIOS? Czy może płytka jest nowiuśka, wrzuciłeś proca na nią i od razu działał? Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto posiada Penryna i tego Foxconna czy wymagana jest aktualizacja BIOSU aby płyta wykrywała procesor? jak wsadzalem :) proca to na plycie widnial bios 34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) a u mnie też tak jest jak wyciągnę kartę graficzną i włożę z powrotem do kompa, to kom sie nie uruchamia i nawet jak wyłączę guzikiem i ponownie uruchomię to nic nie daje , tylko reset biosu :mur: Edytowane 25 Stycznia 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) jak wsadzalem :) proca to na plycie widnial bios 34 Nie wiem jak rozumieć twoją wypowiedź. Twoja płyta miała od nowości bios 34 czy aktualizowałeś? Oraz ponawiam pytanie: czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto posiada Penryna i tego Foxconna czy wymagana jest aktualizacja BIOSU aby płyta wykrywała procesor? Jest to dla mnie bardzo ważne. Edytowane 25 Stycznia 2008 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JHa Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 witam wszystkich, powoli przymierzam się do składania kompa na p35a-s, jednak brakuje jeszcze parę komponentów. mam pytanie odnośnie pamięci, co polecacie z tego zestawu: 1. Geil 4GB (2x2GB) PC800 CL5 Black Dragon 5-5-5-15 2.0?V 299,00pln 2. Patriot 4GB (2x2GB) PC800 CL5 5-5-5-12 2.0V 299,00pln na pewno będą kręcone; timingi są na korzyść patriot-a ale...różnie to w praktyce bywa (czytając niektóre posty). ostatnio ceny ramu-u rosną, więc nie chciałbym zostać z ręką w nocniku, hi, hi :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Bierz Patrioty - GeILe to w tej chwili nic specjalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...